SON ÇIKAN POPÜLER OYUNLAR

PS4 YARDIM Türkiye Standartlarında PC vs Kırık PS4 (Tavsiye ve Tartışma Konusu)

Sizin Tercihiniz

• PS4

Kullanılan: 16 72.7%
  • PC

Kullanılan: 6 27.3%
  • Diğer

Kullanılan: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    22

Croesus

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
5 Ekim 2020
1,395
3,981
113
Türkiye'nin gelmiş olduğu son noktada ister istemez tüm platformlarda oyun fiyatları artmakta ve beklenilenin üzerine çıkmakta, ve beklenilenin aksine oyunlar eskisi gibi kolay kırılmamakta. Bu noktada sizinle bir liste yapalım istedim eksilerini ve artılarını yazalım liste olsun diye size bir içerik çıkartmak istedim.

Öncelikle belirteyim, Korsan oyunculuk övünülecek bir şey değildir. Şahsen utanılması gereken bir alışkanlıktır ve ben utanmaktayım fakat ülkemin getirdiği şartlarda maalesef ki bu seçimi yapmak durumunda kaldım.

Bu rehberi yapmak isteme sebebim yeni neslin eskisinden çok daha şanssız koşullarda olması, ve onlara bu kötü koşullarda biraz daha yardımcı olmak, fakat isteğimin özünde yaptıkları şeyin yanlış olduğunu bilmeleri ve durumları olursa satın almayı öğütlemek var.

PC

+ÇOK SAYIDA ESKİ VEYA KLASİK KORSAN OYUNA ERİŞİMİNİZ VAR.
+BU OYUNLARDA ÇEŞİTLİ MODLAR KULLANABİLİRSİNİZ PC'DEKİ MOD TOPLULUĞU HİÇBİR PLATFORMDA YOK.
+STEAM VE YEREL FİYATLANDIRMALAR, ÇOĞUNLUKLA İNDİE OYUNLARDA YEREL UYGUN FİYATLAR MEVCUT.
+GAMEPASS, EAPLAY VS GİBİ PLATFORMLARLA GÜNCEL OYUNLARI GÜZEL BİR ŞEKİLDE TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.
+EMULASYON KONUSUNDA HİÇ SORUN YAŞAMAZSINIZ HATTA NEREDEYSE SON NESLİN OYUNLARINI BİLE OYNAYABİLİRSİNİZ.
+ÖZGÜRSÜNÜZ, HEM ONLİNE BİR OYUN OYNAYIP BAŞKA BİR OYUNU KORSAN DA OYNABİLİRSİNİZ KAFANIZA ESENİ YÜKLER KAFANIZA ESENİ SİLEBİLİRSİNİZ. DERS ÇALIŞABİLİR VİDEO DÜZENLEYEBİLİRSİNİZ.
+ZAMAN İÇİNDE GÜNCELLEYEBİLİRSİNİZ.
+++GİBİ SAYISIZ ARTILAR PC KISMINDA MEVCUTTUR FAKAT BAZI EKSİLER DE VARDIR.

-EN BÜYÜK EKSİSİ SON YILLARDAKİ BİLGİSAYAR PERFORMANSLARIDIR, YENİ ÇIKAN OYUNLAR ARTIK YENİ TEKNOLOJİLERE DAHA ÇOK İHTİYAÇ DUYUYOR, ASLINDA GERÇEK PARAMIZ KALMADIĞI İÇİN XX70 XX80 SERİLERİ YERİNE DAHA ÇOK XX50 XX50Tİ GİBİ KARTLARA BELKİ DAHA AŞAĞILARINA OYUN BİLGİSAYARI DİYE PARAYI GÖMMEMİZDEN ELİMİZDEKİ KARTLAR ÇABUK ESKİYOR VE HER SEFERİNDE ACABA NASIL OYNARIM OYNATIR MI ENDİŞESİ İÇİMİZİ KAPLIYOR. DAHA KÖTÜSÜ OPTİMİZASYON NOKTASI GTA 5 GİBİ OPTİMİZASYONU EFSANE OLAN BİR OYUNU RAHATÇA OYNAYABİLİRKEN GÖRÜNTÜSÜ O KADAR İYİ OLMAYAN BAŞKA BİR OYUNDA KÜTÜK GİBİ 2010 GÖRSELLERİYLE BAŞBAŞA KALABİLİYORUZ.
-BİR DİĞER BÜYÜK EKSİ İSE STABİLİTE, BEN KARABAHTIMDAN MIDIR BİLİNMEZ HEP BİR PARÇADA SORUNLAR YAŞADIM KİMİ ZAMAN EKRAN KARTI OLDU KİMİ ZAMAN İŞLEMCİ BİR ŞEKİLDE 60 FPS OYNADIĞIM OYUNDA HEP AKICILIKTA SORUN YAŞADIM BUNU ANLAMAK İÇİN PC'DE 60 FPSLE OYNADIĞIM OYUNU PS4 ÜZERİNDE 30 FPS'TE OYNAMAM GEREKTİ, 30 FPS BİLGİSAYARDA HİÇ ÇEKİLMEZKEN PS4 ÜZERİNDE GERÇEKTEN YAĞ GİBİ AKTI.
-KOPYA KORUMASI, KOPYA KORUMA SEKTÖRÜ BÜYÜDÜKÇE OYUNLARA OLAN ETKİLERİ ARTTI YA FPS DÜŞMELERİNE SEBEP OLDU YA SSD ÖMRÜNÜ KISALTMALARA AMA SANIRIM İÇLERİNDE EN KÖTÜSÜ KOPYA KORUMA YAZILIMLARININ İŞİNİ BAŞARIYLA YAPMASI OLDU.
1602089022745.png

ÇOĞU AAA DEDİĞİMİZ OYUN YILLARDIR KIRILMAYI BEKLİYOR.

-BİLGİSAYARIN SADECE BİR OYUN MAKİNESİ OLMAMASI, BU ALANA SADECE OYUNLAR DEĞİL TÜM PROGRAMLAR DAHİL. MESELA KORSAN IDM İNDİRDİNİZ DİYELİM BİLGİSAYARINIZI VERİLERİNİZİ RİSKE ATIYORSUNUZ RİSKE ATMAKLA KALSA YİNE GÜZEL BÜYÜK İHTİMAL RUS BİR ABİ BİLGİSAYARINIZDA COİN KAZDIRMAYA BAŞLIYOR VE SİZ OYNADIĞINIZ OYUNLARDA DA VERİMİ KAYBEDİYORSUNUZ.

DAHA BİR ÇOK ARTI VE EKSİ MEVCUT, ŞİMDİ 3000-4000 LİRALIK CİHAZLA 10000, 15000 LİRALIK MAKİNELERİ KARŞILAŞTIRMADIM BU YÜZDEN CEVAP YAZARKEN BUNU DA GÖZE ALIN.

PS4

+CİHAZA ÖZEL OPTİMİZE OYUNLAR, EVET BAZEN KASMALAR VE TAKILMALAR OLABİLİYOR AMA GENELLİKLE YAĞ GİBİ AKIYOR.
+TAK ÇALIŞTIR, CİHAZ OYUN OYNAMAK İÇİN TASARLANMIŞ BAŞKA GEREKSİZ ŞEYLER YOK. VİRÜSLER YOK AÇILIŞTA GEREKSİZ AÇILAN PROGRAMLAR YOK. TAM VERİM ALIYORSUNUZ.
+PS4 DESTEKLEYEN HERHANGİ BİR OYUN ÇIKINCA KALDIRIR MI DİYE DÜŞÜNMENİZE GEREK YOK.
+DİYELİM Kİ BİR SÜRÜM KIRILDI, BEN BUNU YAZARKEN BU SÜRÜM 6.72 BU GÜNE KADAR ÇIKMIŞ TÜM OYUNLARI ONLİNE OLMAMALARI ŞARTI İLE OYNAYABİLİYORSUNUZ. ÇÜNKÜ DRM YOK. BU BİLGİSAYARA GÖRE DEV BİR ARTI, ÇÜNKÜ BİLGİSAYARDA TEK TEK KIRILIYOR.
+PLAYSTATİON'U TV BOX OLARAK KULLANABİLİRSİNİZ, TV KUMANDASIYLA KONTROL EDEBİLİRSİNİZ PS3 DAHİL BU ÖZELLİK MEVCUTTUR.
+LİNUX ÇALIŞTIRIP BİLGİSAYAR OYUNLARI OYNAYABİLİRSİNİZ PC'DEKİ GİBİ EMULATÖRLERİ KULLANABİLİRSİNİZ ASLINDA ÖZETLE PS4'Ü PC'YE ÇEVİREBİLİRSİNİZ, ÜSTELİK PERFORMANSI HİÇ FENA DEĞİLDİR.

+4K DESTEĞİ, TÜMÜNDE OLMASA DA BİR ÇOK OYUNDA HDR SEÇENEĞİ DE MEVCUTTUR.
+++GİBİ ARTILARI VARDIR

-ONLİNE OYNAYAMAZSINIZ.
-HER ÇIKAN YENİ OYUNU OYNAYAMAZSINIZ CİHAZIN KIRILMASINI BEKLEMENİZ GEREKİR, PARASINI VERSENİZ BİLE TAKTIĞINIZ DİSK GÜNCELLEME İSTEYECEKTİR.
-HENÜZ CFW İÇİN BİRŞEY YAPILMADIĞINDAN HER AÇTIĞINIZDA TEKRAR KIRMAK ZORUNDASINIZ FAKAT BU ÇOK ZOR BİR İŞLEM DEĞİLDİR.
-OYUNLARINIZ İÇİN EN SON GÜNCELLEMELER BULUNDUĞUNUZ SÜRÜME ÇIKMADIYSA KURAMAZSINIZ.
-SPOTİFY VS UYGULAMALARI KULLANAMAZSINIZ, FAKAT YOUTUBE NETFLİX GİBİ BAZI UYGULAMALARIN NOPSN VERSİYONLARI MEVCUTTUR BUNLARI KULLANABİLİRSİNİZ.
-KOLLARI VE AKSESUARLARI MAALESEF ÇOK UCUZ DEĞİLDİR.
-BAZI OYUNLARDA FAN SESİ DUYARSINIZ AMA SON SERİLERDE BU FAN SESİ GİTTİKÇE AZALTILMIŞTIR 72XX SERİSİNDEN KIRIK BİR CİHAZ ALMAYA ÇALIŞIN.
-BAZI İNSANLAR İÇİN GAMEPAD KULLANIMI ZORDUR, BEN ÇOK ALIŞKINIM BİLGİSAYARDA BİLE GAMEPAD İLE OYNUYORUM.
-PS4'DE HDR'A FAZLA GÜVENMEMELİSİNİZ, EK OLARAK PS4 PRO DAHİL PS4 UHD BLURAY DESTEKLEMEMEKTEDİR.
1602102257485.png

ŞİMDİLİK HER İKİ TARAF İÇİN DE AKLIMA GELEN ÖZELLİKLER BUNLAR, BU KONUYU DÜŞÜNEN VE ARADA KALAN İNSANLAR İÇİN AÇTIM. BU KONUYA EKLEME ÇIKARMA TABİKİ YAPACAĞIM HERKESİN YORUMUNU DİKKATE ALIYORUM.

SONUÇ:

ŞAHSİ TERCİHİM PS4 PRO

Son düzenleme:
PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Model: PRO
CUH Kodu: 7116B
Kapasite: 1 TB HDD
Versiyon: 6.72
Alım Yılı: 2018
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
Model: BLURAY
CFI Kodu: 116A
Kapasite: 850 GB
Versiyon: 4.03
Alım Yılı: 2022

Nyks58

Kullanıcı
7 Temmuz 2020
183
276
63
Konu harika olmuş hocam Ellerine sağlık :)

Nyks58

Kullanıcı
7 Temmuz 2020
183
276
63
Bu arada şunu da ekleyebiliriz PS4 PRO'da her oyunda 4K ve HDR desteği yok. Yani PS4 PRO alınca her oyunu 4K ve HDR özellikli oynamayı beklemeyin. Fakat çoğu exclusive oyunda ve ünlü oyunlarda HDR desteği ve HDR kadar olmasa da 4K desteği mevcut.

Şunu da ekleyeyim. Hocam ben güvenilir sitelerden oyunu indirdiğimiz sürece virüs sorunuyla karşı karşıya kalacağımızı düşünmüyorum. Zamunda, RARBG gibi ünlü torrent siteleri yerine bilinmeyen, tehlikeli sitelerden indirmek sorun yaratacaktır. Ama yine de PS4'te oyun oynarken bu sorunla karşılaşmıyorsunuz. Bu konuda haklısın.

Croesus

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
5 Ekim 2020
1,395
3,981
113
Bu arada şunu da ekleyebiliriz PS4 PRO'da her oyunda 4K ve HDR desteği yok. Yani PS4 PRO alınca her oyunu 4K ve HDR özellikli oynamayı beklemeyin. Fakat çoğu exclusive oyunda ve ünlü oyunlarda HDR desteği ve HDR kadar olmasa da 4K desteği mevcut.

Şunu da ekleyeyim. Hocam ben güvenilir sitelerden oyunu indirdiğimiz sürece virüs sorunuyla karşı karşıya kalacağımızı düşünmüyorum. Zamunda, RARBG gibi ünlü torrent siteleri yerine bilinmeyen, tehlikeli sitelerden indirmek sorun yaratacaktır. Ama yine de PS4'te oyun oynarken bu sorunla karşılaşmıyorsunuz. Bu konuda haklısın.
4K Olayına girmek istedim ama emin olamadığım için giremedim, ama şöyle bir durum var bu da çok büyük bir artı sayılır.

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PS5 KONSOL BİLGİLERİ

Nyks58

Kullanıcı
7 Temmuz 2020
183
276
63
4K Olayına girmek istedim ama emin olamadığım için giremedim, ama şöyle bir durum var bu da çok büyük bir artı sayılır.
Hocam kesinlikle bir artı. Ona lafım yok fakat PS4 PRO'nun adı itibarıyla tüm oyunları 4K ve HDR özellikli oynayacağını düşünenler olacaktır fakat durum öyle değil. Hatta bence verdiği vaadi bence büyük ölçüde gerçekleştiremiyor. Belli başlı oyunlarda dediklerimi destekliyor. Bana göre PRO kasanın en büyük avantajı Performans Modu. Oyunları 1080p 60fps(seçili oyunlarda) olarak daha akıcı oynayabiliyorsun. FAT, Slim ve PRO kasaların da kendine göre avantajları ve dezavantajları var. Mesela PRO kasa en çok ses çıkartan biri ve Slim'den daha fazla ses çıkarması açıkçası ilginç. Bir ara bununla da alakalı konu açılırsa insanlar çok daha iyi bilgi edinir. Açıkçası hala PS4 konsolunu almak bana nasip olmadı ama gerçekten zamanında iyi araştırmıştım bu durumları. İleride inşallah bana da nasip olur. :)

Son düzenleme:

Croesus

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
5 Ekim 2020
1,395
3,981
113
Hocam kesinlikle bir artı. Ona lafım yok fakat PS4 PRO'nun adı itibarıyla tüm oyunları 4K ve HDR özellikli oynayacağını düşünenler olacaktır fakat durum öyle değil. Hatta bence verdiği vaadi bence büyük ölçüde gerçekleştiremiyor. Belli başlı oyunlarda dediklerimi destekliyor. Bana göre PRO kasanın en büyük avantajı Performans Modu. Oyunları 1080p 60fps olarak daha akıcı oynayabiliyorsun. FAT, Slim ve PRO kasaların da kendine göre avantajları ve dezavantajları var. Mesela PRO kasa en çok ses çıkartan biri ve Slim'den daha fazla ses çıkarması açıkçası ilginç. Bir ara bununla da alakalı konu açılırsa insanlar çok daha iyi bilgi edinir. Açıkçası hala PS4 konsolunu almak bana nasip olmadı ama gerçekten zamanında iyi araştırmıştım bu durumları. İleride inşallah bana da nasip olur. :)
Tamamdır hocam ekledim hatta hdr ile ilgili bir tablo da ekledim.

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PS5 KONSOL BİLGİLERİ

Nyks58

Kullanıcı
7 Temmuz 2020
183
276
63
Şunu da ekleyeyim. Şuanda sistem toplamak çok pahalı gelebilir ki gerçekten de öyle. Fakat eğer orta halli (6000-10000 arası) bir sistem toplarsanız minimum 6-7 sene götürüyor sistem sizi. 6-7 yıl sonraki çıkan oyunların hepsini önce çıkan oyunlardaki gibi Ultra-High ayarlarda açamamaya başlarsınız fakat Medium'da hiç de rahatsız etmeyecek şekilde oyunu oynayabileceklerinden eminim. Zamanında 1050-Ti tayfası vardı. Herkes bu ekran kartıyla sistemler toplamıştı. Bu kart 2016'da çıktı ve şuanda da çoğu oyunu Medium'da rahatlıkla oynamasına rağmen son demlerini yaşıyor. Yani şuanda 4,5 senelik ömründe hala verimli olduğunu söyleyebiliriz. PS4 de çoğu oyunun grafiklerini Medium-High arasında oynattığını belirtmekte de fayda var.
PS4'e çıkan özel exc. oyunlar hariç piyasaya sürelecek her oyun mutlaka PC platformuna çıkar fakat PS4 platformuna çıkmayan oyunlar veya çok sonradan gelen oyunlar olabiliyor. (Örn: Disco Elysium, Cuphead)
Normalde oyun fiyatlarına da girerdim ama konu kırık PS4 ile PC kıyasladığımız için oraya girmiyorum. Yoksa PC bu konuda da daha avantajlı durumda. (Sen zaten değinmişsin. Ben kaçırmışım o maddeyi. :))

Artı olarak ise PS4 Türk müşterileri için bazı oyunlarına Türkçe Dublaj ve Türkçe Altyazı ekliyor ki bu gerçekten değerli bir şey(özellikle de dublaj). Bu her oyunda bulamayacağımız bir durum.

Son düzenleme:

Croesus

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
5 Ekim 2020
1,395
3,981
113
Şunu da ekleyeyim. Şuanda sistem toplamak çok pahalı gelebilir ki gerçekten de öyle. Fakat eğer orta halli (6000-10000 arası) bir sistem toplarsanız minimum 6-7 sene götürüyor sistem sizi. 6-7 yıl sonraki çıkan oyunların hepsini önce çıkan oyunlardaki gibi Ultra-High ayarlarda açamamaya başlarsınız fakat Medium'da hiç de rahatsız etmeyecek şekilde oyunu oynayabileceklerinden eminim. Zamanında 1050-Ti tayfası vardı. Herkes bu ekran kartıyla sistemler toplamıştı. Bu kart 2016'da çıktı ve şuanda da çoğu oyunu Medium'da rahatlıkla oynamasına rağmen son demlerini yaşıyor. Yani şuanda 4,5 senelik ömründe hala verimli olduğunu söyleyebiliriz. PS4 de çoğu oyunun grafiklerini Medium-High arasında oynattığını belirtmekte de fayda var.
PS4'e çıkan özel exc. oyunlar hariç piyasaya sürelecek her oyun mutlaka PC platformuna çıkar fakat PS4 platformuna çıkmayan oyunlar veya çok sonradan gelen oyunlar olabiliyor. (Örn: Disco Elysium, Cuphead)
Normalde oyun fiyatlarına da girerdim ama konu kırık PS4 ile PC kıyasladığımız için oraya girmiyorum. Yoksa PC bu konuda da daha avantajlı durumda. (Sen zaten değinmişsin. Ben kaçırmışım o maddeyi. :))

Artı olarak ise PS4 Türk müşterileri için bazı oyunlarına Türkçe Dublaj ve Türkçe Altyazı ekliyor ki bu gerçekten değerli bir şey(özellikle de dublaj). Bu her oyunda bulamayacağımız bir durum.
Hocam şimdi burada söylemek istediğim iki nokta var, ilki korsan oyunlar diyelim.
Disco elysium cuphead vs oyunlar linux kullanan ps4 üzerinde de oynanabiliyor ve gerçekten rahat bir şekilde yapılabiliyor bu durum fakat bazı uwp uygulamarında wine desteği olmadığından henüz kullanamıyoruz forza horizon 4 gibi.

Tabiki 4.5 yıllık bir deneyim sunuyor olabilir fakat dediğim gibi 80 fps'te çalışan oyunlarda bile hiç farkında olmadan o kadar fps drop yiyormuşum ki ps4 oynadıktan sonra anladım değerini. O yüzden kendi tecrübeme göre ortalama bir bilgisayarın 60 fps'i < ps4'ün 30 fps'i.

Not: kıyas yaparken yüksek sistemlere değil de ortalama performans veren sistemlere bakarak baz aldım.

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PS5 KONSOL BİLGİLERİ

MucoBEY

Kullanıcı
26 Temmuz 2020
139
66
28
PC daha iyi. 4000 tl PS4 e verene kadar PC ye 8000 tl ver hem Türkçe yamalar hem oyun modları yağ gibi akar. ama daha iyisi var geforce now ve google stadia. tek gereken sağlam internet (çok araştırmadım ama birisi geforce now de korsan oyun oynuyordu videoda gördüm.).

kalazar54

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
21 Temmuz 2020
427
118
43
dragos-i5-9400f-8gb-ram-240gb-ssd-4gb-rx550-215-oyun-bilgisayari__0767467201282008.jpg1a.png
Arkadaşlar ben de Konuya biraz daha yüzeysel olarak PC ve PS 4 aralarındaki artıları ve eksileri olarak kriterlerimi oluşturdum.
1) PC- Donanım ve yazılım olarak daha komplike
PS4- daha Stabil,
2) PC-Kullanım olarak daha Bireysel PS4-Daha Sosyal.
3) PC-F/P (+) PS4-F/P (++)
4) PC-Oyunlara ulaşabilme (++) PS4 Oyunlara ulaşabilme (+)
5) PC Oyunlarda sorun (- -) PS4 Oyunlarda sorun (-)
6) PC Çözünürlük (+) PS4 Çözünürlük (-)
7) PC Exclusive games (-) PS4 Exclusive games (+)
8) PC Modifiye (+++) PS4 Modifiye (+)

Son düzenleme:
PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Model: MONSTER ABRA LAPTOP
CUH Kodu:
Kapasite: 1 TB SSD
Versiyon: A5 V20.3.2
Alım Yılı: 2023
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
Model: SLIM DIJITAL
CFI Kodu: 2018B
Kapasite: 1 TB
Versiyon: 10.40
Alım Yılı: 09.05.2024
PC BİLGİLERİ
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600X
Ram: G.SKILLS 32 GB (4X8) DDR 4 3333 MHZ.
HDD: SiliconPower 1 TB NVMe M2 SSD O/ 5000- Y/ 4000
Ekran Kartı: XFX MERC AMD RX 6700XT 12 GB 196 Bit GDDR 6
İşletim Sistemi: Windows 10 Pro 64 Bit
XBOX SERIES BİLGİLERİ
Model: Xbox Series X
Kapasite: 1TB
Yazılım Sürümü: 009216230217
Oyuncu Kimliği: NurnesaM
Alım Yılı: 15.12.2024

Nyks58

Kullanıcı
7 Temmuz 2020
183
276
63
Ekli dosyayı görüntüle 1165Ekli dosyayı görüntüle 1166
Arkadaşlar ben de Konuya biraz daha yüzeysel olarak PC ve PS 4 aralarındaki artıları ve eksileri olarak kriterlerimi oluşturdum.
1) PC- Donanım ve yazılım olarak daha komplike
PS4- daha Stabil,
2) PC-Kullanım olarak daha Bireysel PS4-Daha Sosyal.
3) PC-F/P (+) PS4-F/P (++)
4) PC-Oyunlara ulaşabilme (++) PS4 Oyunlara ulaşabilme (+)
5) PC Oyunlarda sorun (- -) PS4 Oyunlarda sorun (-)
6) PC Çözünürlük (+) PS4 Çözünürlük (-)
7) PC Exclusive games (-) PS4 Exclusive games (+)
8) PC Modifiye (+++) PS4 Modifiye (+)
Hocam 2 ve 5. maddeler hariç katılıyorum PCde sosyallik durumu daha etkin Gerek online oyunlar olsun discord vb iletisim vb olsun veya baska platformlar olsun PC bu konuda daha avantajli
5. maddeye katilmama sebebim de genelde konsollara portlanan oyunlar daha sikintili oluyor Control Witcher 3 vb ilk ciktiklarinda FPS droplari yuzunden oynanamaz hallerdeydi Bu PC platformunda daha az yasanan seylerden biri

Nyks58

Kullanıcı
7 Temmuz 2020
183
276
63
Hocam kesinlikle bir artı. Ona lafım yok fakat PS4 PRO'nun adı itibarıyla tüm oyunları 4K ve HDR özellikli oynayacağını düşünenler olacaktır fakat durum öyle değil. Hatta bence verdiği vaadi bence büyük ölçüde gerçekleştiremiyor. Belli başlı oyunlarda dediklerimi destekliyor. Bana göre PRO kasanın en büyük avantajı Performans Modu. Oyunları 1080p 60fps(seçili oyunlarda) olarak daha akıcı oynayabiliyorsun. FAT, Slim ve PRO kasaların da kendine göre avantajları ve dezavantajları var. Mesela PRO kasa en çok ses çıkartan biri ve Slim'den daha fazla ses çıkarması açıkçası ilginç. Bir ara bununla da alakalı konu açılırsa insanlar çok daha iyi bilgi edinir. Açıkçası hala PS4 konsolunu almak bana nasip olmadı ama gerçekten zamanında iyi araştırmıştım bu durumları. İleride inşallah bana da nasip olur. :)
Bu arada burada yanlis bir bilgi vermisim PS4 Pronun Performans Moduyla FPS kilidini acip 30-60 FPS alabildiginiz bir elin parmagini gecmeyen oyunlar var Ben sadece buna ornek olarak God of War ve Star Wars Jedi Fallen Order biliyorum Onun disinda eger bir oyun duz PS4te 60 FPS veriyorsa PS4 Pro da 60, 30 FPS veriyorsa PS4 Pro da 30 FPS kilidi oluyor Performans modunu actiginizda sadece 30 FPSin altina daha az dusuyor duz PS4e kiyasla Bilginize ...

kalazar54

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
21 Temmuz 2020
427
118
43
Hocam 2 ve 5. maddeler hariç katılıyorum PCde sosyallik durumu daha etkin Gerek online oyunlar olsun discord vb iletisim vb olsun veya baska platformlar olsun PC bu konuda daha avantajli
5. maddeye katilmama sebebim de genelde konsollara portlanan oyunlar daha sikintili oluyor Control Witcher 3 vb ilk ciktiklarinda FPS droplari yuzunden oynanamaz hallerdeydi Bu PC platformunda daha az yasanan seylerden biri
Arkadaşım 2. maddeye çok farklı açıdan bakmışsın. Ev içesindeki kişilerin etkileşimi açısından PS4 ün PC ye göre daha sosyal ortam yarattığndan bahsediyordum. şöyle: PS4 te genelde koltuklarda veya yerde oturarak TV kaşısında oyun oynaken aile bireylerini veya akraba,tanıdıkları biraraya getirme özelliği var örnek olarak (pes,fifa ...vb) turnuvaları gibi fakat PC de ise bu özellik nadiren var. PC başına oturduğunda tek koltukta genelde kişisel takılırsın.

Son düzenleme:
PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Model: MONSTER ABRA LAPTOP
CUH Kodu:
Kapasite: 1 TB SSD
Versiyon: A5 V20.3.2
Alım Yılı: 2023
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
Model: SLIM DIJITAL
CFI Kodu: 2018B
Kapasite: 1 TB
Versiyon: 10.40
Alım Yılı: 09.05.2024
PC BİLGİLERİ
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600X
Ram: G.SKILLS 32 GB (4X8) DDR 4 3333 MHZ.
HDD: SiliconPower 1 TB NVMe M2 SSD O/ 5000- Y/ 4000
Ekran Kartı: XFX MERC AMD RX 6700XT 12 GB 196 Bit GDDR 6
İşletim Sistemi: Windows 10 Pro 64 Bit
XBOX SERIES BİLGİLERİ
Model: Xbox Series X
Yazılım Sürümü: 009216230217
Oyuncu Kimliği: NurnesaM
Alım Yılı: 15.12.2024

Nyks58

Kullanıcı
7 Temmuz 2020
183
276
63
Akadaşım 2. maddeye çok farklı açıdan bakmışsın. Ev içesindeki kişilerin etkileşimi açısından PS4 ün PC ye göre daha sosyal ortam yarattığndan bahsediyordum. şöyle: PS4 te genelde koltuklarda veya yerde oturarak TV kaşısında oyun oynaken aile bireylerini veya akraba,tanıdıkları biraraya getirme özelliği var örnek olarak (pes,fifa ...vb) turnuvaları gibi fakat PC de ise bu özellik nadiren var. PC başına oturduğunda tek koltukta genelde kişisel takılırsın.
Evet ben başka bir açıdan yaklaşmışım sosyallik konusuna. Dediğinizde haklısınız.

GhostRider33

Kullanıcı
30 Ekim 2020
56
47
18
Arkadaşlar konuyla biraz alakasız olacak ama güvenilir Ps4 Pro 6.72 alabileceğim bir yer varmı?

R-Rpt

Kullanıcı
16 Mart 2021
132
59
28
Abicim para yok para orijinal oyun alacak, ps4 de zaten 50 den fazla oyun alıp satmışımdır. Fakat şu an kırıldı ve gerçekten 1 yıldır oynayamadığımız cihazla oynamaya başladık. Pc var çok iyi değil ama pc de crackli oyunlar her yeri virüs dolu eskiden olmuyordu 2000li yıllardayken. Şu an pc de korsan oynamak çok sıkıntı madenci cihazına dönüyor direk. Konsol korsan oynamak için daha mantıklı ve makul. Korsan oynuyoruz çünkü 1 yıldır makinayı hiç açmadık, oyun yoktu. Oyun artık çok büyük lüks o yüzden yapacak bir şey yok. Uygunken orijinal alıyorduk şimdi korsan oynuyoruz mecbur. Ne güzel Tr dublajlı oyunlar çıkarıyordu sony. Sırf dublajlı oyunlar çıkardığı için ps4 de hep orijinal oyun satın aldım ve tüm dublajlı alt yazılı oyunları aldım hemde hepsini.

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Model: PS4 Pro
CUH Kodu:
Kapasite: 6TB
Versiyon: 9.00
Alım Yılı: 2016
PC BİLGİLERİ
İşlemci: Ryzen 5600x
Ram: 32gb
HDD: Samsung 980pro ssd
Ekran Kartı: RTX 3060Ti
İşletim Sistemi: 11
XBOX SERIES BİLGİLERİ
Model: 360
Yazılım Sürümü:
Oyuncu Kimliği:
Alım Yılı: 2020

demirim31

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
8 Temmuz 2020
483
453
63
emeğinize sağlık. okumaya başladım fakat bir süre sonra kendi kendime dedim ki 40 yaşını geçtin çekyatta uzanıp oynadığın seçeneği tıkla :) bilgilerinizin gençler tarafından istifade edilmesi temennisiyle iyi forumlar kolay gelsin..

Üst Alt

AdBlock (Reklam Engelleyici) Tespit Edildi!

Merhabalar! Forumdaki reklamları görmek hepimiz açısından can sıkıcı olabiliyor ve bunun farkındayız.

Tabii ki reklam engelleme eklentileri, reklamları engellemede harika bir iş çıkarsa da forum sitemizin varlığını sürdürmesi açısından reklamlara ihtiyacımız var. Bu yüzden forum sitemizde iyi bir deneyim yaşamak için AdBlock (Reklam Engelleme) eklentinizi devre dışı bırakın lütfen.

Anlayışınız için teşekkür ederiz...

Forumdan tam olarak faydalanmak, herhangi bir kısıtlama olmadan reklamsız kullanmak için destekçi üyelik sistemine göz atabilirsiniz.
DESTEKÇİ ÜYELİK

AdBlock'u Devre Dışı Bıraktım