SON ÇIKAN POPÜLER OYUNLAR

PS4 HACK HABER PS4 9.03 - 9.04 - 9.50 Versiyon Ne Zaman Kırılacak? | ANA KONU

Ne Zaman Kırılacak?

• Kullanılan toplam oy
    66

serkanapaydin

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
7 Temmuz 2020
122
82
28
Kırık konsoldan gerekli yedekleri alıp benimde çözemedeğim işlemleri yapıp konsolu en yüksek sürüme güncelleyip sonra da geri 6.72 sürümüne yani konsolun önceki kırık sürümüne döndürmeyi gösteriyor ama zaten hem yeterli bilgimiz olmadığı için hemde bu konudaki üyelerin konsolları kırık olmadığından konsolu kırık olmayan insanlar için önemsiz bir durum
Vallahi bilemedim. Eğer dediğiniz gibi oluyorsa, kırık konsoldan yedek alıp bu forumda jb bekleyen güncel arkadaşların sürümüne uygulanamaz mı acaba bu düşürme işlemi?

ardaerdurak111

Moderator
Destekçi Üyemiz Aylık
Kullanıcı
7 Ocak 2021
6,066
13,121
113
Vallahi bilemedim. Eğer dediğiniz gibi oluyorsa, kırık konsoldan yedek alıp bu forumda jb bekleyen güncel arkadaşların sürümüne uygulanamaz mı acaba bu düşürme işlemi?
Hayır ki olsaydı bile işlemler çok karışık konsolun donanımına müdahale ediliyor en ufak hatada konsol bozulabilir bu konuyu da daha fazla uzatmayalım arkadaşlar sonuçta konsollarının kırılmasını bekleyen kişiler için bir gelişme yok ortada

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Model: SLİM
CUH Kodu: 2216B
Kapasite: 1TB
Versiyon: 9.00
Alım Yılı: 18.10.2021
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
Model: BLURAY
CFI Kodu: 1216A
Kapasite: 825 GB
Versiyon: 6.50
Alım Yılı: 13.12.2023
PC BİLGİLERİ
İşlemci: Intel Core İ7 3537U
Ram: DDR3 - 8 GB
HDD: 222 GB SSD
Ekran Kartı: Nvidia Geforce GT 720M
İşletim Sistemi: Windows 10-64 Bit

tufy

Kullanıcı
27 Haziran 2021
71
2
8
teşekkürler

nearbypiece

Kullanıcı
18 Ağustos 2022
272
833
93
Modded Warfare'in yaptığı işlem karışık gözükse de uzun süredir aklımda olan bir yöntemi denemiş ve başarmış. Bu yüzden tebrik etmek gerekir.

Jailbreak'li bir sistemin 3 parçasının yedeklemesini yapıyor:
1- HDD
2- NOR Chip
3- Syscon Chip

1 ve 2 kolay. HDD'nin imajını bilgisayara bağlayıp alabilirsiniz. Jailbreak'li bir cihazda FTP üzerinden NOR chip'in içindeki veriyi de alabilirsiniz.
Video'da ekstrada NOR chip'in verisini jailbreak olmadan almanın yolunu da gösteriyor. (Jailbreaksiz sürümde bekleyenler için)

3. aşama zor ve karışık olan kısmı. Çünkü syscon chip'i jailbreak'li bir makinede ftp ile alamıyorsunuz. Diğer bir mesele ise bu çiplerin yazıldıktan sonra kendini korumaya alıp sadece okuma yapabilmemiz.
FAKAT bu çip'teki bir açığı kullanarak içindeki kaynak kodu serial port üzerinden dışarı vermesini sağlayabiliyorsunuz. Teensy ile bu çipin içindeki bilgiyi dışarı çıkartıp yedekliyor.

Böylece 3 yedeği de aldı.

Sonra orjinal syscon chipinin içindeki kodu boş bir çipe yazıyor. Bu yeni çipi makineye takıp sistemi açıyor.

10.01'e güncelliyor

PSN üzerinden Okage'nin oyununu alıyor. (Çünkü ctrutle'ın exploiti 10.01'in jailbreak olmasının yolunu açabilir, bilemiyoruz)

Sonra HDD'nin imajını ayrıca tekrar alıyor. (Çünkü ilerde 10.01 ve Okage'li bir noktaya geri yükleme yapabilmek için)

Şimdi eski sürüme dönme zamanı:

NOR chip'i jailbreak olmadığı için sökmeden dışarıdan chip flasher ile eski yazılımını yüklüyor.

HDD'ye eski 6.72'li imajı yüklüyor

10.01'e güncellediği yeni syscon çipini söküp, ilk çıkarttığı 6.72'li syscon çipini takıyor.

Böylece 3 parça da eski yedekleri yüklenmiş oluyor.

Sistemi tekrar başlattığında restore yapacağını düşünüyor ancak sistem direkt açılıyor. Sebebi şu:

PS4 sisteminde 2 tane bölüm var. A bölümünde 6,72 yüklü. Syscon çipi A bölümünden sistemi başlatıyor.
Ancak 10.01'e güncellediğinde bu güncelleme B bölümüne yükleniyor. Çünkü elektrik kesilmesi yada başka bir sorun olduğunda tekrar cihaz açılabilmesi gerekiyor. Eski syscon çipini taktığı için cihaz tekrar A bölümünden açılıyor ve restore etmesine gerek kalmıyor.

Eğer önce 9.00 yükleyip sonra 10.01 yükleseydi restore isteyecekti. Çünkü bu sefer A bölümüne 10.01 yüklenmiş olacaktı.

Bu yöntemle 9.00'lı bir cihazın bilgilerini alıp başka bir cihaza klonlasanız bile çalışmayacağını belirtmiş yorumlarda.

Videodaki diğer kısımlar aldığı yedeğin doğrulanması ve 3-4 kez dump edilen verinin doğruluğu için yaptığı işlemlerden bahsediyor. İşin özeti yukarda yazdığım gibi.
---
Yani 9.50'de bekliyorsanız, jailbreak çıkana kadar 10.01'e güncelleyip oyun zevkinizden mahrum kalmayıp, jailbreak çıkında tekrar 9.50ye dönüp jailbreak yapabilmenin önünü açıyor bu yöntem. Biraz lehim, biraz el becerisi istiyor. Ancak yapılacak yanlış bir hareket geri dönülemez sonuçlara yol açabilir. Bu yüzden çok riskli. Anlatım çok detaylı. Yapmak isteyenler için güzel ipuçları içeriyor.
Şu haliyde bir proof-of-concept videosu gibi olmuş.

9.00 üzeri olanlar beklemeye devam.........

ardaerdurak111

Moderator
Destekçi Üyemiz Aylık
Kullanıcı
7 Ocak 2021
6,066
13,121
113
Modded Warfare'in yaptığı işlem karışık gözükse de uzun süredir aklımda olan bir yöntemi denemiş ve başarmış. Bu yüzden tebrik etmek gerekir.

Jailbreak'li bir sistemin 3 parçasının yedeklemesini yapıyor:
1- HDD
2- NOR Chip
3- Syscon Chip

1 ve 2 kolay. HDD'nin imajını bilgisayara bağlayıp alabilirsiniz. Jailbreak'li bir cihazda FTP üzerinden NOR chip'in içindeki veriyi de alabilirsiniz.
Video'da ekstrada NOR chip'in verisini jailbreak olmadan almanın yolunu da gösteriyor. (Jailbreaksiz sürümde bekleyenler için)

3. aşama zor ve karışık olan kısmı. Çünkü syscon chip'i jailbreak'li bir makinede ftp ile alamıyorsunuz. Diğer bir mesele ise bu çiplerin yazıldıktan sonra kendini korumaya alıp sadece okuma yapabilmemiz.
FAKAT bu çip'teki bir açığı kullanarak içindeki kaynak kodu serial port üzerinden dışarı vermesini sağlayabiliyorsunuz. Teensy ile bu çipin içindeki bilgiyi dışarı çıkartıp yedekliyor.

Böylece 3 yedeği de aldı.

Sonra orjinal syscon chipinin içindeki kodu boş bir çipe yazıyor. Bu yeni çipi makineye takıp sistemi açıyor.

10.01'e güncelliyor

PSN üzerinden Okage'nin oyununu alıyor. (Çünkü ctrutle'ın exploiti 10.01'in jailbreak olmasının yolunu açabilir, bilemiyoruz)

Sonra HDD'nin imajını ayrıca tekrar alıyor. (Çünkü ilerde 10.01 ve Okage'li bir noktaya geri yükleme yapabilmek için)

Şimdi eski sürüme dönme zamanı:

NOR chip'i jailbreak olmadığı için sökmeden dışarıdan chip flasher ile eski yazılımını yüklüyor.

HDD'ye eski 6.72'li imajı yüklüyor

10.01'e güncellediği yeni syscon çipini söküp, ilk çıkarttığı 6.72'li syscon çipini takıyor.

Böylece 3 parça da eski yedekleri yüklenmiş oluyor.

Sistemi tekrar başlattığında restore yapacağını düşünüyor ancak sistem direkt açılıyor. Sebebi şu:

PS4 sisteminde 2 tane bölüm var. A bölümünde 6,72 yüklü. Syscon çipi A bölümünden sistemi başlatıyor.
Ancak 10.01'e güncellediğinde bu güncelleme B bölümüne yükleniyor. Çünkü elektrik kesilmesi yada başka bir sorun olduğunda tekrar cihaz açılabilmesi gerekiyor. Eski syscon çipini taktığı için cihaz tekrar A bölümünden açılıyor ve restore etmesine gerek kalmıyor.
r
Eğer önce 9.00 yükleyip sonra 10.01 yükleseydi restore isteyecekti. Çünkü bu sefer A bölümüne 10.01 yüklenmiş olacaktı.

Bu yöntemle 9.00'lı bir cihazın bilgilerini alıp başka bir cihaza klonlasanız bile çalışmayacağını belirtmiş yorumlarda.

Videodaki diğer kısımlar aldığı yedeğin doğrulanması ve 3-4 kez dump edilen verinin doğruluğu için yaptığı işlemlerden bahsediyor. İşin özeti yukarda yazdığım gibi.
---
Yani 9.50'de bekliyorsanız, jailbreak çıkana kadar 10.01'e güncelleyip oyun zevkinizden mahrum kalmayıp, jailbreak çıkında tekrar 9.50ye dönüp jailbreak yapabilmenin önünü açıyor bu yöntem. Biraz lehim, biraz el becerisi istiyor. Ancak yapılacak yanlış bir hareket geri dönülemez sonuçlara yol açabilir. Bu yüzden çok riskli. Anlatım çok detaylı. Yapmak isteyenler için güzel ipuçları içeriyor.
Şu haliyde bir proof-of-concept videosu gibi olmuş.

9.00 üzeri olanlar beklemeye devam.........
elinize sağlık bilgiler için teşekkürler doğru anlamışım o zaman yukarıda düşüncülerimi yazmıştım tabii bu kadar detayını bilmiyordum

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
PC BİLGİLERİ

nearbypiece

Kullanıcı
18 Ağustos 2022
272
833
93

Google translate ile çevirebilirsiniz.
Özetle şöyle diyor:

Yukarda Moddeed Warfare 6.72'den 10.01'e yükseltip eski backup'ı yüklediğinde harddisk partition kısmındaki A/B olayı vardı ya.
9.00'dan 9.03'e yükseltmiş olanlar, syscon çipindeki yazılımın aktif bölüm seçme bölümünü değiştirip 9.03'ten 9.00'a dönebilir.

Örneğin 9.00, A bölümünde yüklüydü ve 9.03 güncellemesinde yeni güncelleme B bölümüne yüklendi. Syscon çipinin içindeki bölüm seçen offset, güncellemede B'yi başlatıyor açılışta. Siz bu B'yi başlatan offset'i A'yı başlatsın diye ayarlarsanız ve 9.00>9.03 şeklinde güncelleme yaptıysanız tekrar 9.00'a geçebilirsiniz.

Aslında bu olay sadece 9.03 için değil. Diyelim ki 9.00'da internet bağlantısını kestiniz ve direkt 9.60'a güncellediniz. Bunda da çalışır. İşin özeti bir önceki sürüm neyse ona dönüyor.
9.00>9.03 yaptıysanız 9.00'a döner
9.03>9.04 yaptysanız 9.03'e döner
9.00>9.60 yaptıysanız 9.00'a döner
9.00>10.01 yaptıysanız 9.00'a döner

Hardware mod olduğu için üstteki videoda bulunan son işlemlerin benzerlerini yapmanız gerekecek. Yine teensy ve boş bir syscon chip'ine ihtiyacınız var (brick olma ihtimalini azaltmak için), el becerisi ve lehim becerisi istiyor.

Eğer ps4 oynamazsanız öleceğiniz nadir bir hastalığınız varsa hayatta kalmak için denenir ancak diğer türlü türkiyenin ekonomik şartlarında bu riske girilmez :)

nearbypiece

Kullanıcı
18 Ağustos 2022
272
833
93

blueone

Kullanıcı
11 Temmuz 2020
109
67
28

Böyle bir yöntem açıklandı.
--
Acaba uzun süredir 9.00 üzeri oyunların geldiği "magic" dedikleri yöntem bu muydu?
Reverting a PS4 from 10.01 to a Jailbreakable Firmware (Full Guide) - YouTube
Bu videodan sonra yayınlamış olması manidar.

İlk ps4 güncel sürüme yükseltip oyunu varsa güncelleme ve dlc kuruyor sonra yazılımını düşürüp kopyasını çıkarıyor.

Son düzenleme:

nearbypiece

Kullanıcı
18 Ağustos 2022
272
833
93
Reverting a PS4 from 10.01 to a Jailbreakable Firmware (Full Guide) - YouTube
Bu videodan sonra yayınlamış olması manidar.

İlk ps4 güncel sürüme yükseltip oyunu varsa güncelleme ve dlc kuruyor sonra yazılımını düşürüp kopyasını çıkarıyor.
Burada, online tarafı bilmediğim için, anlamadığım nokta: Neden oyunu indirdiğimiz hesabı, yeni hdd takıp deaktive ediyoruz? Hesabı deaktive edince ne oluyor?
Ayrıca oyunu hdd'ye indirmek için son fw'de olmak gerekiyor.

1) Güncel fw'de oyunu indirmek gerekiyor. sürüm 10.01
2) indirdik. nor+syscon klonladık
3) yeni hdd ve klon chipleri takıp cihazı açtık
4) ---bu hdd'de oyunlar yok. yine 10.01 yükleyip hesabı deaktive ediyoruz. neden? burada ne oluyor?---
5) eski chipleri ve eski hdd'yi takıp internete bağlı olmadan oyunları oynuyoruz.

jailbreak nerede bu hikayede?
Bununla oyun paylaşması ve klonlaması yapılır ancak tam bir işkence. Ve son versiyonda olmanız gerekir. (eğer yanlış anlamadıysam)

Oyunu nasıl dışarı aktarıp backport yapacaklar böyle?

blueone

Kullanıcı
11 Temmuz 2020
109
67
28
Burada, online tarafı bilmediğim için, anlamadığım nokta: Neden oyunu indirdiğimiz hesabı, yeni hdd takıp deaktive ediyoruz? Hesabı deaktive edince ne oluyor?
Ayrıca oyunu hdd'ye indirmek için son fw'de olmak gerekiyor.

1) Güncel fw'de oyunu indirmek gerekiyor. sürüm 10.01
2) indirdik. nor+syscon klonladık
3) yeni hdd ve klon chipleri takıp cihazı açtık
4) ---bu hdd'de oyunlar yok. yine 10.01 yükleyip hesabı deaktive ediyoruz. neden? burada ne oluyor?---
5) eski chipleri ve eski hdd'yi takıp internete bağlı olmadan oyunları oynuyoruz.

jailbreak nerede bu hikayede?
Bununla oyun paylaşması ve klonlaması yapılır ancak tam bir işkence. Ve son versiyonda olmanız gerekir. (eğer yanlış anlamadıysam)

Oyunu nasıl dışarı aktarıp backport yapacaklar böyle?
Harddiski değiştirmeden oyunu harici harddiske taşıyıp, eski sürüm harddiski takınca oyunu yeniden ps4 aktarıp kopyasını çıkarıyor olabilirler.

nearbypiece

Kullanıcı
18 Ağustos 2022
272
833
93
Harddiski değiştirmeden oyunu harici harddiske taşıyıp, eski sürüm harddiski takınca oyunu yeniden ps4 aktarıp kopyasını çıkarıyor olabilirler.
Harici harddisk ile eski sürüm hdd'ye takıp aktarabiliyorsa neden chip klonlamayla, tekrar lehim yapmakla vs uğraşsın? bu kadar basit değildir bence.

birinci 10.01 olan ps'den indirip hariciye atar, ikinci jailbreak'li ps'ye takıp içeri aktarır ve pkg unpack yapar. bu kadar basit olsa şimdiye kadar bulunurdu bu yöntem.
Bence bu senaryoda jailbreakli ps'ye aktarırken güncel fw ister ve aktarım kesilirdi. bu yüzden yapamamış olabilirler.
(bunu deneyeyim bir ara)

saykobaba

Kullanıcı
20 Ağustos 2020
126
11
18

Google translate ile çevirebilirsiniz.
Özetle şöyle diyor:

Yukarda Moddeed Warfare 6.72'den 10.01'e yükseltip eski backup'ı yüklediğinde harddisk partition kısmındaki A/B olayı vardı ya.
9.00'dan 9.03'e yükseltmiş olanlar, syscon çipindeki yazılımın aktif bölüm seçme bölümünü değiştirip 9.03'ten 9.00'a dönebilir.

Örneğin 9.00, A bölümünde yüklüydü ve 9.03 güncellemesinde yeni güncelleme B bölümüne yüklendi. Syscon çipinin içindeki bölüm seçen offset, güncellemede B'yi başlatıyor açılışta. Siz bu B'yi başlatan offset'i A'yı başlatsın diye ayarlarsanız ve 9.00>9.03 şeklinde güncelleme yaptıysanız tekrar 9.00'a geçebilirsiniz.

Aslında bu olay sadece 9.03 için değil. Diyelim ki 9.00'da internet bağlantısını kestiniz ve direkt 9.60'a güncellediniz. Bunda da çalışır. İşin özeti bir önceki sürüm neyse ona dönüyor.
9.00>9.03 yaptıysanız 9.00'a döner
9.03>9.04 yaptysanız 9.03'e döner
9.00>9.60 yaptıysanız 9.00'a döner
9.00>10.01 yaptıysanız 9.00'a döner

Hardware mod olduğu için üstteki videoda bulunan son işlemlerin benzerlerini yapmanız gerekecek. Yine teensy ve boş bir syscon chip'ine ihtiyacınız var (brick olma ihtimalini azaltmak için), el becerisi ve lehim becerisi istiyor.

Eğer ps4 oynamazsanız öleceğiniz nadir bir hastalığınız varsa hayatta kalmak için denenir ancak diğer türlü türkiyenin ekonomik şartlarında bu riske girilmez :)
Hocam bunu nasıl yapabiliriz 9.03 lu cihazda tutorial varmidir

ardaerdurak111

Moderator
Destekçi Üyemiz Aylık
Kullanıcı
7 Ocak 2021
6,066
13,121
113
PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
PC BİLGİLERİ

nearbypiece

Kullanıcı
18 Ağustos 2022
272
833
93
Hocam bunu nasıl yapabiliriz 9.03 lu cihazda tutorial varmidir
Yapabilirsiniz ancak direkt 9.03 için tutorial yok. Yapılan işlemleri ve neden yapıldıklarını iyice anlayıp, kendi yol haritanızı çıkartmanız gerekiyor. Kabaca şöyle:

Modded warfare'in videosundaki gibi syscon chip'ini söküp, içindeki yazılımı bilgisayara aktarmak gerekiyor.
Sonra 4pda üzerindeki açıklamalara göre chip'in açılışta çalıştıracağı boot partition'ını hex kodları içinden değiştirmek gerekiyor.
Yeni yazılımı yeni bir syscon chip'ine yazdıracaksınız.
Yeni chip'i cihazınıza tekrar lehimlemeniz gerekiyor.

-

Chip'teki veriyi alma kısmı, standart olarak chip'in bir özelliği değil. Chip'teki bir glitch yardımıyla yapılıyor. Veya lehim yaparken düzgün lehimlenmemiş, düzgün yapılmamış bağlantılar bu kodu doğru şekilde alamamanıza sebep olabilir. Bu durumda elinizdeki kaynak kodu sorunlu olacak, yanlış yeri düzelteceksiniz vb durumda yeni chip çalışmayacak. Yanlış bir direnci fazla ısıtıp bozmak cihazın elinizde kalmasına sebep olabilir.

Eğer bu tip işlerle daha önce uğraşmadıysanız çok riskli. Daha önce hiç elektronikle, arduino ile, teensy ile vb şeylerle uğraşmadıysanız yada donanım seviyesinde bir mod yapmadıysanız, bu tip şeylerde el beceriniz yoksa hiç uğraşmayın. Bu yeteneklere sahipseniz ve macerayı seviyorsanız kolay gelsin :)

saykobaba

Kullanıcı
20 Ağustos 2020
126
11
18
Yapabilirsiniz ancak direkt 9.03 için tutorial yok. Yapılan işlemleri ve neden yapıldıklarını iyice anlayıp, kendi yol haritanızı çıkartmanız gerekiyor. Kabaca şöyle:

Modded warfare'in videosundaki gibi syscon chip'ini söküp, içindeki yazılımı bilgisayara aktarmak gerekiyor.
Sonra 4pda üzerindeki açıklamalara göre chip'in açılışta çalıştıracağı boot partition'ını hex kodları içinden değiştirmek gerekiyor.
Yeni yazılımı yeni bir syscon chip'ine yazdıracaksınız.
Yeni chip'i cihazınıza tekrar lehimlemeniz gerekiyor.

-

Chip'teki veriyi alma kısmı, standart olarak chip'in bir özelliği değil. Chip'teki bir glitch yardımıyla yapılıyor. Veya lehim yaparken düzgün lehimlenmemiş, düzgün yapılmamış bağlantılar bu kodu doğru şekilde alamamanıza sebep olabilir. Bu durumda elinizdeki kaynak kodu sorunlu olacak, yanlış yeri düzelteceksiniz vb durumda yeni chip çalışmayacak. Yanlış bir direnci fazla ısıtıp bozmak cihazın elinizde kalmasına sebep olabilir.

Eğer bu tip işlerle daha önce uğraşmadıysanız çok riskli. Daha önce hiç elektronikle, arduino ile, teensy ile vb şeylerle uğraşmadıysanız yada donanım seviyesinde bir mod yapmadıysanız, bu tip şeylerde el beceriniz yoksa hiç uğraşmayın. Bu yeteneklere sahipseniz ve macerayı seviyorsanız kolay gelsin :)
Teşekkürler cevabın için daha önce uğraştım ama control execute twitter da çok riskli diyor bu işlem için o sebepten düşündürdü beni. özellikle 9.03 için çok riskli yazmış

toprakhopali

Kullanıcı
17 Aralık 2022
2
0
1
Dostlar Herkes Bir şey yazmış . Yani şahsen ben böyle sistemsel çözümleri pek anlamıyorum kisadan sorayım. PlayStation 4 1 TB SLİM KASA 9.03 GUNCEL SURUM ( SUAN GÜNCELLEMELER KAPALİ 1 SENEDİR NEREDEYSE ACMADİM MAKİNEYİ ) BEN CİHAZİ KIRDIRMAK İSTİYORUM 9.03 LE İLGİLİ BİR GELİŞME YOK UZUN ZAMAN OLDU KİMSEDEN SES ÇIKMADI.
9.0 KIRILIYOR DİYE BİLİYORUM BU CİHAZİ BİR TAMİRAT GORMEDEN SOKMEDEN ETMEDEN PS4 MAKİNE AYARLARİNDAN
9.0 A GERİ ÇEVİRE BİLİR MİYİZ. ADİM ADİM BANA YAZACAK VARMİDİR SEVGİLERİMLE

fıro

Destekçi Üyemiz Aylık
Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
7 Temmuz 2020
2,351
2,766
113
Dostlar Herkes Bir şey yazmış . Yani şahsen ben böyle sistemsel çözümleri pek anlamıyorum kisadan sorayım. PlayStation 4 1 TB SLİM KASA 9.03 GUNCEL SURUM ( SUAN GÜNCELLEMELER KAPALİ 1 SENEDİR NEREDEYSE ACMADİM MAKİNEYİ ) BEN CİHAZİ KIRDIRMAK İSTİYORUM 9.03 LE İLGİLİ BİR GELİŞME YOK UZUN ZAMAN OLDU KİMSEDEN SES ÇIKMADI.
9.0 KIRILIYOR DİYE BİLİYORUM BU CİHAZİ BİR TAMİRAT GORMEDEN SOKMEDEN ETMEDEN PS4 MAKİNE AYARLARİNDAN
Şuan için 9.00 a geri çeviremezsiniz. İlerde program filan yüklenir birşey olursa ancak o zaman oda çok zor görünüyor

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
CUH Kodu: 2216A
Kapasite: 2 TB SSD
Versiyon: 5.05
Alım Yılı: 2020

toprakhopali

Kullanıcı
17 Aralık 2022
2
0
1

saban003

Kullanıcı
30 Eylül 2022
16
1
3
Bi geri döndürme rehberi yayınlandı ama şuan herkes yapamaz makinayi sökmek gerek syscon çipine müdahale ediliyor kısacası yapılamaz diye düşün çünkü o işlemi yapabilen sayılı kişi var

wnairz

Kullanıcı
27 Temmuz 2021
41
13
8
Arkadaşlar 9.03 için şu anlık herhangi bir umut var mı? Yaklaşık 1 senedir yatıyor PS4 9.03 cihazım. Yapılabilecek herhangi bir işlem var mı? Bu downgrade işlemini Kadiköy'de yaptırabilir miyim?

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Model: FAT
CUH Kodu:
Alım Yılı: 2017
PC BİLGİLERİ
İşlemci: i5 10400F
Ram: 16GB - DDR4
HDD: 1+4TB HDD + 240GB SSD
Ekran Kartı: RX 6700
İşletim Sistemi: Win 11

ardaerdurak111

Moderator
Destekçi Üyemiz Aylık
Kullanıcı
7 Ocak 2021
6,066
13,121
113
Arkadaşlar 9.03 için şu anlık herhangi bir umut var mı? Yaklaşık 1 senedir yatıyor PS4 9.03 cihazım. Yapılabilecek herhangi bir işlem var mı? Bu downgrade işlemini Kadiköy'de yaptırabilir miyim?
downgrade işlemi 9.03 sürüm konsolu 9.00 sürüm konsola düşürme işlemi gibi değil ancak ne avantajı olur derseniz eğer gerekli işlemler yapılırsa gerekli yedekler vesaire alınırsa konsolu son sürümü güncelleyip konsolu online olarak oynayabilirsiniz sonra diyelim 9.03 için kırma geldi sonra 9.03 sürümüne düşürebilirsiniz yedekler sayesinde ama çok riskli bir işlem tek hatada konsol bozulabilir bu topa gireceklerini sanmam

Son düzenleme:
PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
PC BİLGİLERİ

gltsry

Kullanıcı
22 Eylül 2021
11
4
3
Twitter da şöyle bir paylaşım buldum.
Sanırım çeviriden de anladığım kadarıyla sürüm düşürme olayları yavaştan proflaşmaya başlıyor.
1 aya biter bu iş tamamen

Ekli dosyalar

PH1983

Kullanıcı
14 Şubat 2022
58
15
8
Sürüm düşürme beklemeyin, öyle bir şey yakın zamanda olmaz, konsolunuzun bi değeri yoksa çöp edin yaptığını iddia eden yerlerde.

TILSIMTR

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
19 Ekim 2020
417
472
63
Anca şu şekilde olur mevcut kırık sürüm ler arası geçiş olabilir kalkıp kırılmayan versiyonu düşüremezsin zaten.

PS5 KONSOL BİLGİLERİ
Kapasite: 2 TB
Versiyon:
Alım Yılı: Mayıs 2023
PC BİLGİLERİ
İşlemci: i5
Ram: 16
HDD: 1 tb
Ekran Kartı: 4 gb
İşletim Sistemi: Win 10

haydarecevit

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
10 Temmuz 2020
121
69
28
PC BİLGİLERİ
İşlemci: INTERL I7 2700K
Ram: 8GB
HDD: 4TB
Ekran Kartı: NVIDIA GEFORCE 1050TI
İşletim Sistemi: WINDOWS 11

nearbypiece

Kullanıcı
18 Ağustos 2022
272
833
93
Anca şu şekilde olur mevcut kırık sürüm ler arası geçiş olabilir kalkıp kırılmayan versiyonu düşüremezsin zaten.
Kırık sürümden kırık sürüme de downgrade yapıldığını görmedim.

Şu an tek yöntem, eğer daha önceden kırılabilen bir sürümden kırılamayan sürüme tek seferde getiyseniz, syscon yöntemi.

nearbypiece

Kullanıcı
18 Ağustos 2022
272
833
93

Readme.md'de demiş ki

• This is a way to install any Retail PKG without the need of Debug Settings and/or any jailbreak. Note!: You still need to own your games and/or have a license for the content you wish to launch.
Anladığım kadarıyla bu yöntem ile sahip olduğunuz oyunların PKG dosyasını, DEBUG setting bölümüne girmeden yüklemeyi sağlıyor. Ayrıca 9 ay önceki bir repo bu.

Farazi bir örnek atıyorum:
Konsolunuz son sürüm ve 9.00 = Online oynuyorsunuz.
RDR2'yi alıp indirdiniz, oynadınız.
Sonra 9.03 çıktı, siz 9.00'da bıraktınız.
9.00 için jailbreak çıktı.
Jailbreak yaptınız.
Yüklü RDR2'yi PKG olarak dışarı aktardınız = Elinizde Retail PKG var ---> Bu nokta önemli. Başka retail pkg'ye sahip olma yolu var mı?
RDR2'yi sildiniz.
9.60 update geldi.

Cihazı yanlışlıkla 9.60'a güncellediniz. geri dönemiyorsunuz. lanet olsun dediniz. güncellemeyi kapattınız, internetten çektiniz.

10.00 güncelleme geldi. Bari sonsuza kadar beklerken RDR2 oynayayım dediniz. Ama cd'niz yok. Internetten de yükleyemiyorsunuz update yapmadığınız için.

Aklınıza Retail PKG geldi.

İşte bu yöntem Internetten tekrar RDR2'yi indirmeden, elinizdeki retail pkg dosyasını üstteki örnekteki durumda olan konsola yüklemeye yarıyor..

---
Ben böyle anladım.

Tekalp

Kullanıcı
2 Ocak 2021
123
62
28
PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Model: Pro
CUH Kodu: 7216b
Kapasite: 2tb
Alım Yılı: 2019
PC BİLGİLERİ
İşlemci: Cep telefonu kullanıyorum
Ram:
HDD:
Ekran Kartı:
İşletim Sistemi:

Tekalp

Kullanıcı
2 Ocak 2021
123
62
28
PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Model: Pro
CUH Kodu: 7216b
Kapasite: 2tb
Alım Yılı: 2019
PC BİLGİLERİ
İşlemci: Cep telefonu kullanıyorum
Ram:
HDD:
Ekran Kartı:
İşletim Sistemi:

nearbypiece

Kullanıcı
18 Ağustos 2022
272
833
93
Üst Alt

AdBlock (Reklam Engelleyici) Tespit Edildi!

Merhabalar! Forumdaki reklamları görmek hepimiz açısından can sıkıcı olabiliyor ve bunun farkındayız.

Tabii ki reklam engelleme eklentileri, reklamları engellemede harika bir iş çıkarsa da forum sitemizin varlığını sürdürmesi açısından reklamlara ihtiyacımız var. Bu yüzden forum sitemizde iyi bir deneyim yaşamak için AdBlock (Reklam Engelleme) eklentinizi devre dışı bırakın lütfen.

Anlayışınız için teşekkür ederiz...

Forumdan tam olarak faydalanmak, herhangi bir kısıtlama olmadan reklamsız kullanmak için destekçi üyelik sistemine göz atabilirsiniz.
DESTEKÇİ ÜYELİK

AdBlock'u Devre Dışı Bıraktım