SON ÇIKAN POPÜLER OYUNLAR

PS5 HACK HABER PS5 Ne Zaman Kırılacak? | ANA KONU

PS5 Ne Zaman Kırılacak ?

• Kullanılan toplam oy
    34

unloser

Kullanıcı
8 Ağustos 2020
239
154
43
Karnel için ilk adım mı oluyor? Tam olarak anlamadım ben :D
kernel exploit denesinler diye adamlar yolu temizledi webkit yaparak ve herkesi yardıma cagırdılar bence bu cok güzel ve önemli bi işti.insanların farketmediği bişi daha var bu adamlara 2 3 tane ps5 yolladılar yoksa bu kadar yolu bıle kım bilir ne zamana gelicekti bununda etkisi vardır cünkü yardımlaşıyorlar onlarda kırmaya uğraşıyor .Belki 4.50 nin kırılma yolunuda bununla bulucaklar cunku 4.50 de calısıyor

Son düzenleme:

blood

Kullanıcı
14 Mart 2021
49
19
8
İnsanlar istediği kadar 4.50 yamalandı dese de bazı arkadaşlar kafayı 4.50 takmış durumda.

unloser

Kullanıcı
8 Ağustos 2020
239
154
43

vdtycl4

Kullanıcı
18 Temmuz 2020
618
638
93
Şubat ayı bitmeden kırılırsa çok süper olur. Bende heyecanlanmaya başladım. Ama en geç 5 ay içinde kırılır diye tahmin ediyorum. Sonuçta adamların kırmaya niyeti olmasa bu kadar gelişmeleri paylaşmazlardı. Yüksek ihtimal Sony bir yada 2 yazılım güncellemesi daha yayınlar ondan sonra 4.03 kırılır.

Croesus

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
5 Ekim 2020
1,396
3,986
113
Şubat ayı bitmeden kırılırsa çok süper olur. Bende heyecanlanmaya başladım. Ama en geç 5 ay içinde kırılır diye tahmin ediyorum. Sonuçta adamların kırmaya niyeti olmasa bu kadar gelişmeleri paylaşmazlardı. Yüksek ihtimal Sony bir yada 2 yazılım güncellemesi daha yayınlar ondan sonra 4.03 kırılır.
Sevgili arkadaşlar bir konuyu açığa kavuşturmam gerekiyor, daha önce birkaç kere söyledim bu işletim sistemleri hazır kütüphane ve modüllerden oluşuyor bunlarda oluşacak açıklar cihazı da etkiliyor. Bunun en büyük örneği log4j açığıdır. Exfat dosya sisteminde bir açık var ve bu suistimal edilecek Sony’nin bu konuda yapabileceği herhangi birşey yok. Sadece son sürümü kırarlarsa dava edebilir maksimum o olur. Bunun dışında top Sony’den çıktı açık ortada kırılırsa kırılır engellenebilecek bir durum yok maalesef.

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Model: PRO
CUH Kodu: 7116B
Kapasite: 1 TB HDD
Versiyon: 6.72
Alım Yılı: 2018
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
Model: BLURAY
CFI Kodu: 116A
Kapasite: 850 GB
Versiyon: 4.03
Alım Yılı: 2022

vdtycl4

Kullanıcı
18 Temmuz 2020
618
638
93
Sevgili arkadaşlar bir konuyu açığa kavuşturmam gerekiyor, daha önce birkaç kere söyledim bu işletim sistemleri hazır kütüphane ve modüllerden oluşuyor bunlarda oluşacak açıklar cihazı da etkiliyor. Bunun en büyük örneği log4j açığıdır. Exfat dosya sisteminde bir açık var ve bu suistimal edilecek Sony’nin bu konuda yapabileceği herhangi birşey yok. Sadece son sürümü kırarlarsa dava edebilir maksimum o olur. Bunun dışında top Sony’den çıktı açık ortada kırılırsa kırılır engellenebilecek bir durum yok maalesef.
Bu saatten sonra 4.03 ün kırılmaması gibi bir durum olmaz. Sadece birkaç ay beklememiz gerekebilir. Ps4 te de gelişmeler aynı şekilde ilerliyordu. Mesela 6.72 kırıldığında güncel sürüm 7.51 di yani arada 3 - 4 yazılım fark vardı. Ps5 te de yazılımların kırılma süreci benzer şekilde ilerler diye tahmin ediyorum.

Son düzenleme:

vdtycl4

Kullanıcı
18 Temmuz 2020
618
638
93
Ps5 in kırılması ile ilgili herhangi bir gelişme yok mu? 1 haftadan fazla oldu kimse yeni birşey paylaşmıyor.

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,939
113

Howitzer

Kullanıcı
10 Kasım 2021
61
5
8
PS5'in birini sattım diğerini de birisi istiyor. Acaba satsam mı beklesem mi bilemiyorum. Gelişme olsa satmaktan vazgeçeceğim :D

vdtycl4

Kullanıcı
18 Temmuz 2020
618
638
93
PS5'in birini sattım diğerini de birisi istiyor. Acaba satsam mı beklesem mi bilemiyorum. Gelişme olsa satmaktan vazgeçeceğim :D
Birini satmışsınız zaten bence elinizde kalan son cihazı satmayın. En kötü haziran ayına kadar kırılır diye tahmin ediyorum. Ps5 i satarsanız birkaç ay sonra 4.03 kırılır keşke satmasaydım dersiniz. Sizin yazılımınız 4.00 mı ?

Howitzer

Kullanıcı
10 Kasım 2021
61
5
8

unloser

Kullanıcı
8 Ağustos 2020
239
154
43

Howitzer

Kullanıcı
10 Kasım 2021
61
5
8

Croesus

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
5 Ekim 2020
1,396
3,986
113
Ps5 konusunda korkutucu bir sessizlik hakim, cihazın kitlelere ulaşamamış olması bunun en önemli sebebi, normalde konu Ps4 olunca tahmini süre vermek kolay oluyor çünkü zaten mira yazılmış sadece port ediliyor fakat ps5’te durumlar daha değişikmiş çok daha fazla sıkıntılı diyorlar ps5 hakkında. Yaklaşık bir haftadır çıt yok bakalım ne olacak.

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PS5 KONSOL BİLGİLERİ

vdtycl4

Kullanıcı
18 Temmuz 2020
618
638
93
Ps5 konusunda korkutucu bir sessizlik hakim, cihazın kitlelere ulaşamamış olması bunun en önemli sebebi, normalde konu Ps4 olunca tahmini süre vermek kolay oluyor çünkü zaten mira yazılmış sadece port ediliyor fakat ps5’te durumlar daha değişikmiş çok daha fazla sıkıntılı diyorlar ps5 hakkında. Yaklaşık bir haftadır çıt yok bakalım ne olacak.
Ben çok erken kırılacağını düşünmüyorum. Tahminimce haziran yada temmuz ayını bulur kırılması. Ps5 o arada 2 yada 3 güncelleme alır. Benim anlamadığım Andy debug menüyü aktif etmeyi başarmıştı. Yani hiçbir şekilde diğer hackerlara bilgi sızdırmadı mı ?

Croesus

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
5 Ekim 2020
1,396
3,986
113
Ben çok erken kırılacağını düşünmüyorum. Tahminimce haziran yada temmuz ayını bulur kırılması. Ps5 o arada 2 yada 3 güncelleme alır. Benim anlamadığım Andy debug menüyü aktif etmeyi başarmıştı. Yani hiçbir şekilde diğer hackerlara bilgi sızdırmadı mı ?
Hocam sorun başka, mesela şöyle örnek vereyim Ps4 kırıldı ama ps4’de kalıcı jailbreak yapamıyoruz mesela neden sistemin araştırılması aşılması lazım. Ps5’te kırılmış ama kopya koruması ve genel sistem güvenlik önlemlerinin aşılması gerekiyor, dediğim şey ps4’deki kalıcı jailbreak kadar zor birşey değil.

Özetle Andy’lik bir durum yok bize gelene kadar birinin korsan çalıştırabilecek düzeyde sistem güvenliğini geçmesi gerekiyor.

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PS5 KONSOL BİLGİLERİ

nemesisdurden

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
14 Ocak 2021
63
60
18
bence şu an kırılsa da çok işimize yaramayabilir çünkü daha etkileyici bir oyun yok. mesela bir tlou 3 çıksa ama çıktığı sürüm kırılmamış olacağından 4.03'ün kırılmış olması pek işimize yaramaz. 4.03 kırıldığında oynanan oyunların hepsini zaten ps4 ile oynuyoruz.

he şöyle bir şey var ilerideki kırılmalara ön ayak olur ki o da en önemlisi.

zaten daha alamadık bile 1 ps 5 stok sıkıntısından. biz alana kadar 7.0 sürüm çıkar :)

Croesus

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
5 Ekim 2020
1,396
3,986
113
bence şu an kırılsa da çok işimize yaramayabilir çünkü daha etkileyici bir oyun yok. mesela bir tlou 3 çıksa ama çıktığı sürüm kırılmamış olacağından 4.03'ün kırılmış olması pek işimize yaramaz. 4.03 kırıldığında oynanan oyunların hepsini zaten ps4 ile oynuyoruz.

zaten daha alamadık bile 1 ps 5 stok sıkıntısından. biz alana kadar 7.0 sürüm çıkar :)
Hocam artık cihaz kırıldı zaten açık kapandı zamanı fark etmez

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PS5 KONSOL BİLGİLERİ

vdtycl4

Kullanıcı
18 Temmuz 2020
618
638
93

Ps5 almak gibi bir niyetiniz varsa trendyol sitesinde Media Markt hala satıyor. Bugün akşam üzeri 9 civarında yine satmışlar. 9499 TL den ara ara trendyol sitesinden kontrol edin denk gelirse alırsınız.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

nemesisdurden

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
14 Ocak 2021
63
60
18

vdtycl4

Kullanıcı
18 Temmuz 2020
618
638
93

vdtycl4

Kullanıcı
18 Temmuz 2020
618
638
93
Bu ay bitmeden şu debug menüyü konsollarımızda görebilseydik çok iyi olurdu. Adamlar aslında kırmış. Sadece herkese açık bir şekilde yayınlamak için beklemedeler. Çünkü bu iki resimde Ps5 in ayarlar menüsünde debug setting ve debug setting in de kendi içindeki seçenekler görüyor.

Ekli dosyalar

Croesus

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
5 Ekim 2020
1,396
3,986
113
Bu ay bitmeden şu debug menüyü konsollarımızda görebilseydik çok iyi olurdu. Adamlar aslında kırmış. Sadece herkese açık bir şekilde yayınlamak için beklemedeler. Çünkü bu iki resimde Ps5 in ayarlar menüsünde debug setting ve debug setting in de kendi içindeki seçenekler görüyor.
Hocam bu debug menü bizim için birşey ifade etmiyor, testkit dediğimiz oyun geliştiricilerinin sahip olduğu ps5’ler var onlarda bunlar açık geliyor zaten o yüzden debug settings deniyor.

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PS5 KONSOL BİLGİLERİ

vdtycl4

Kullanıcı
18 Temmuz 2020
618
638
93
Hocam bu debug menü bizim için birşey ifade etmiyor, testkit dediğimiz oyun geliştiricilerinin sahip olduğu ps5’ler var onlarda bunlar açık geliyor zaten o yüzden debug settings deniyor.
Ps4 te hen işlemi yaptığımız zaman bu debug menüden oyun yüklüyorduk. Andy de kasım ayında yazılımı kırdığını ve bu debug menüyü göstermişti. Onun için böyle yazdım. Umarım bizede yakın zamanda şu menüyü Ps5 te görmek ve pkg oyunları tıpkı Ps4 te olduğu gibi yüklemek nasip olur.

freestanbul

Kullanıcı
5 Ağustos 2020
89
29
18
Hiç bi ilerleme yok gibi. Twitter Reddit vs Takip ettiğim sayfalarda da sessizlik hakim. Yaza kadar hareket gelmez gibi.

vdtycl4

Kullanıcı
18 Temmuz 2020
618
638
93
Hiç bi ilerleme yok gibi. Twitter Reddit vs Takip ettiğim sayfalarda da sessizlik hakim. Yaza kadar hareket gelmez gibi.
Yani kesin olarak 4.03 için hen işlemi çıkar. Ama hangi ay hen işlemini herkese açık şekilde yayınlarlar orasını kestirmek biraz zor. Normalde Sony bir konsol çıkardığında 3 - 4 yıldan önce kırılma işlemi gerçekleşmezdi. Ps5 çıkalı 1 yıldan biraz fazla zaman geçti. Bakalım gelişmeler nasıl olacak.

unloser

Kullanıcı
8 Ağustos 2020
239
154
43
4.50 versiyonlar gelmeye başlamış eğer depodan alınmıyorsa .Bu haftada yeni güncelleme gelicek , sesle komut özelliği eklenmiş yani köprüden önce son cıkışlar.
Hem ps4 hem ps5 e aynı anda gelicek

vdtycl4

Kullanıcı
18 Temmuz 2020
618
638
93
4.50 versiyonlar gelmeye başlamış eğer depodan alınmıyorsa .Bu haftada yeni güncelleme gelicek , sesle komut özelliği eklenmiş yani köprüden önce son cıkışlar.
Hem ps4 hem ps5 e aynı anda gelicek
Bir tanıdığının yeni aldığı Ps5 4.50 yazılım mı çıktı ? Eğer öyle ise bu saatten sonra Ps5 almak riskli hem konsollar bulunmuyor. Hem de hali hazırda piyasada karaborsacılar çok yüksek fiyattan satıyor. O zaman ben tam zamanında aldım şansıma 4.02 çıkmıştı. Konsolu güncellemeden öyle köşede bekletiyorum.

unloser

Kullanıcı
8 Ağustos 2020
239
154
43
Bir tanıdığının yeni aldığı Ps5 4.50 yazılım mı çıktı ? Eğer öyle ise bu saatten sonra Ps5 almak riskli hem konsollar bulunmuyor. Hem de hali hazırda piyasada karaborsacılar çok yüksek fiyattan satıyor. O zaman ben tam zamanında aldım şansıma 4.02 çıkmıştı. Konsolu güncellemeden öyle köşede bekletiyorum.
redditde avusturyalı bi adamın ps5 dün gelmiş 4.50 cıkmış geçen hafta sipariş verdiğini söyledi cd li

vdtycl4

Kullanıcı
18 Temmuz 2020
618
638
93
redditde avusturyalı bi adamın ps5 dün gelmiş 4.50 cıkmış geçen hafta sipariş verdiğini söyledi cd li
Şuan karaborsacıların elindeki Ps5 lerin yazılımı 4.03 ve altındadır. Ama onlarda çok yüksek fiyattan satıyor. Mart ayında yeni stoklar türkiye ye gelecekmiş. O zamanda pek anlamı kalmaz Ps5 almanın tahminimce 4.03 kırılsa bile 2 yıldan önce üst bir yazılımın kırılmasına Sony izin vermez yani 4.03 ten sonraki kırılma 2024 yılını bulur. Tıpkı Ps4 te önce 1.76 yazılımının başlarda kırılıp aradan 2 yıl geçtikten sonra 4.05 ve 5.05 in kırılması gibi olur.

Üst Alt

AdBlock (Reklam Engelleyici) Tespit Edildi!

Merhabalar! Forumdaki reklamları görmek hepimiz açısından can sıkıcı olabiliyor ve bunun farkındayız.

Tabii ki reklam engelleme eklentileri, reklamları engellemede harika bir iş çıkarsa da forum sitemizin varlığını sürdürmesi açısından reklamlara ihtiyacımız var. Bu yüzden forum sitemizde iyi bir deneyim yaşamak için AdBlock (Reklam Engelleme) eklentinizi devre dışı bırakın lütfen.

Anlayışınız için teşekkür ederiz...

Forumdan tam olarak faydalanmak, herhangi bir kısıtlama olmadan reklamsız kullanmak için destekçi üyelik sistemine göz atabilirsiniz.
DESTEKÇİ ÜYELİK

AdBlock'u Devre Dışı Bıraktım