SON ÇIKAN POPÜLER OYUNLAR

PS5 HACK HABER PS5 Ne Zaman Kırılacak? | ANA KONU

PS5 Ne Zaman Kırılacak ?

• Kullanılan toplam oy
    34

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,910
113

DÜNDEN BERİ BURADA SİTEMİZDE DE YAZILAN ÇİZİLEN GÖSTERİLEN AYNI ŞEYLERİN ÖZET BİR ANLATIMINI YAPMIŞ.
YENİ BİR ŞEY YOK. YANİ BEKELMEYE DEVAM. ZAMANLA GELİŞMELER OLACAKTIR.

vdtycl4

Kullanıcı
18 Temmuz 2020
618
638
93

DÜNDEN BERİ BURADA SİTEMİZDE DE YAZILAN ÇİZİLEN GÖSTERİLEN AYNI ŞEYLERİN ÖZET BİR ANLATIMINI YAPMIŞ.
YENİ BİR ŞEY YOK. YANİ BEKELMEYE DEVAM. ZAMANLA GELİŞMELER OLACAKTIR.
İlk kırılma işlemi gerçekleşirse zamanla daha pratik yöntemle kırma da gerçekleşir. Zamanında Ps3 te de benzer olaylar olmuştu. İlk usb bellek ile kırıldı sonra cfw çıktı. En son kırılmayan bütün modeller hfw ile kırıldı. Bunda da önce BD disk ile kırarlar daha sonra usb li jailbreak işlemi gerçekleşir diye tahmin ediyorum.

Scofield

Yönetici
✧ Admin ✧
2 Haziran 2020
4,796
75,004
113
PS5 Oyunlarını paketlemek için liste oluşturma programı GP5 Editor 🙃

Araçlar public olmadığı için görsel buzlanmıştır.

Yeni bilgiler gelecek. 👍

Croesus

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
5 Ekim 2020
1,396
3,986
113
Yukarıda biraz bahsetmiştim, üzülmeyin gerilmeyin birbirleriyle birleştirir birşeyler yaparlar diye, bugün güvenilir bir kaynaktan şöyle bir twit geldi:

"9.00'da ps4'e veya 4.03'te ps5'e sahip olmak, 3 altın biletle bir çikolata fabrikasını ziyaret etmeye benziyor: biri exfat dosya sistemi bölümü, biri moonbsd(Heap overflow) bölümü ve diğeri UDF(Flow'un 5.Adımda açıkladığı kernel exploit) bölümünü gezebileceğiniz bir gezi gibi"

Yani işin özü sevgili arkadaşlar, bu üç kernel açığı da 4.03'te mevcut biri olmazsa birinden bu sistem kırılacak demeye getirmiş. İnşallah artık bu sefer kırılır hepimiz kurtuluruz. Ben 20 fps ile 6.72'de helikopter fan sesiyle oyun oynamaktan çok yoruldum. Jailbreak çıksa ps4'ü rafa kaldıracağım net olarak.

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Model: PRO
CUH Kodu: 7116B
Kapasite: 1 TB HDD
Versiyon: 6.72
Alım Yılı: 2018
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
Model: BLURAY
CFI Kodu: 116A
Kapasite: 850 GB
Versiyon: 4.03
Alım Yılı: 2022

emurat

Kullanıcı
19 Temmuz 2020
309
129
43
Yukarıda biraz bahsetmiştim, üzülmeyin gerilmeyin birbirleriyle birleştirir birşeyler yaparlar diye, bugün güvenilir bir kaynaktan şöyle bir twit geldi:

"9.00'da ps4'e veya 4.03'te ps5'e sahip olmak, 3 altın biletle bir çikolata fabrikasını ziyaret etmeye benziyor: biri exfat dosya sistemi bölümü, biri moonbsd(Heap overflow) bölümü ve diğeri UDF(Flow'un 5.Adımda açıkladığı kernel exploit) bölümünü gezebileceğiniz bir gezi gibi"

Yani işin özü sevgili arkadaşlar, bu üç kernel açığı da 4.03'te mevcut biri olmazsa birinden bu sistem kırılacak demeye getirmiş. İnşallah artık bu sefer kırılır hepimiz kurtuluruz. Ben 20 fps ile 6.72'de helikopter fan sesiyle oyun oynamaktan çok yoruldum. Jailbreak çıksa ps4'ü rafa kaldıracağım net olarak.
Hocam bu tweette 4.03 Ps5 i diskli disksiz diye ayırmış mı?

Croesus

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
5 Ekim 2020
1,396
3,986
113
PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PS5 KONSOL BİLGİLERİ

emurat

Kullanıcı
19 Temmuz 2020
309
129
43

vdtycl4

Kullanıcı
18 Temmuz 2020
618
638
93

Disksizse 3 değil 2 biletiniz var :D
Umarım Ps4 ün 9.00 yazılımın da olduğu gibi usb bellek ile pratik bir kırma işlemi gelir. Blue-ray disk ile uğraşılmaz. Birde dijital Ps5 sahipleri bunca zaman boşuna beklemiş gibi olurlar. Biraz haksızlık oluyor. Zaten bir çok dijital Ps5 sahibi 3.20 yazılıma sahip olmasına rağmen bu yöntemi öğrendiklerinde hayal kırıklığına uğradı.

istilah

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
13 Şubat 2021
423
405
63

Brutal Sam'ın yayınladığı video
video'nun 03.35 saniyesindeki görsel'de 4.03 için blu ray disk açığı webkit ve (kernel exploitin) çalıştığını gösteriyor aynı ps4 9.0 sürümlerindeki gibi ama 4.50 4.51 için kernel Exploit gözükmüyor blu ray olarak kırılma oluyor 9.03 9.04 içinde durum aynı gözüküyor.

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
CUH Kodu: 7216
Kapasite: 5TB
Versiyon: 11.00
Alım Yılı: 07.07.2022
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
Model: Digital Edition
CFI Kodu: 1116B
Kapasite: 825GB/2TB SAMSUNG 980 PRO
Versiyon: 10.20
Alım Yılı: 11.12.2021
PC BİLGİLERİ
İşlemci: AMD RYZEN 5600x
Ram: 32 GB KİNGSTON FURY
HDD: 1 TB SAMSUNG 970 EVO +3+6+12+14 SATA DİSK
Ekran Kartı: GİGABYTE 6700 XT 12 GB O.C
İşletim Sistemi: WİNDOWS 11
NINTENDO SWITCH BİLGİLERİ
Model: OLED
Kapasite: 512
Versiyon: 19.0.1
CFW: 18.1.0
Alım Yılı: 2024
XBOX SERIES BİLGİLERİ
Model: XBOX-360
Kapasite: 250 GB
Yazılım Sürümü: Fresstyle 3
Oyuncu Kimliği:
Alım Yılı:

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,910
113

Brutal Sam'ın yayınladığı video
video'nun 03.35 saniyesindeki görsel'de 4.03 için blu ray disk açığı webkit ve (kernel exploitin) çalıştığını gösteriyor aynı ps4 9.0 sürümlerindeki gibi ama 4.50 4.51 için kernel Exploit gözükmüyor blu ray olarak kırılma oluyor 9.03 9.04 içinde durum aynı gözüküyor.
Yani çalıştığını gösteriyor demeyelim de hangi versiyonda neye gerek var, hangi kırma yolunu destekliyor ve ne yapılmalı ondan bahsediyor,
kısaca 2 günün bir özetini yapmış videoda. Yani önümüzde kernel exploit yapacak bir babayiğit geliştirici bekliyoruz, artık hangisi için ne yapacaklar bekleyip göreceğiz ama önleri açık artık yaparlar muhtemelen. Bakalım önümüzdeki bir kaç hafta da ne gelişmeler olacak.

istilah

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
13 Şubat 2021
423
405
63
Yani çalıştığını gösteriyor demeyelim de hangi versiyonda neye gerek var, hangi kırma yolunu destekliyor ve ne yapılmalı ondan bahsediyor,
kısaca 2 günün bir özetini yapmış videoda. Yani önümüzde kernel exploit yapacak bir babayiğit geliştirici bekliyoruz, artık hangisi için ne yapacaklar bekleyip göreceğiz ama önleri açık artık yaparlar muhtemelen. Bakalım önümüzdeki bir kaç hafta da ne gelişmeler olacak.
Aynen hocam 4.03 dijital sahibi olanlar için blu ray problemi ortadan kalkmış gibi gözüküyor zaten bluray olayı debug setting'le alakalı bir durum değil fw dediğimiz sistem blu ray'a iso'yu yazıp kopya oyun oynatma 7 ay önce attığı tweet'de andy'nin debug setting'i aktif ettiği gözüküyordu 4.03 için blu ray açığı @Croesus 'un dediği gibi ekstra $ almak için 4.50 ve 51 için bulduğu açık bencede.

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
CUH Kodu: 7216
Kapasite: 5TB
Versiyon: 11.00
Alım Yılı: 07.07.2022
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
Model: Digital Edition
CFI Kodu: 1116B
Kapasite: 825GB/2TB SAMSUNG 980 PRO
Versiyon: 10.20
Alım Yılı: 11.12.2021
PC BİLGİLERİ
İşlemci: AMD RYZEN 5600x
Ram: 32 GB KİNGSTON FURY
HDD: 1 TB SAMSUNG 970 EVO +3+6+12+14 SATA DİSK
Ekran Kartı: GİGABYTE 6700 XT 12 GB O.C
İşletim Sistemi: WİNDOWS 11
NINTENDO SWITCH BİLGİLERİ
Model: OLED
Kapasite: 512
Versiyon: 19.0.1
CFW: 18.1.0
Alım Yılı: 2024
XBOX SERIES BİLGİLERİ
Model: XBOX-360
Kapasite: 250 GB
Yazılım Sürümü: Fresstyle 3
Oyuncu Kimliği:
Alım Yılı:

Croesus

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
5 Ekim 2020
1,396
3,986
113
Aynen hocam 4.03 dijital sahibi olanlar için blu ray problemi ortadan kalkmış gibi gözüküyor zaten bluray olayı debug setting'le alakalı bir durum değil fw dediğimiz sistem blu ray'a iso'yu yazıp kopya oyun oynatma 7 ay önce attığı tweet'de andy'nin debug setting'i aktif ettiği gözüküyordu 4.03 için blu ray açığı @Croesus 'un dediği gibi ekstra $ almak için 4.50 ve 51 için bulduğu açık bencede.
Bluray açığı önemli bir açık benim orada bahsettiğim şey açığın kötü olması değil, kopya koruması kırılmadığı için jailbreak olmadan oyun açmayacağıydı.

Haberi ilk okuduğumda kopya koruması kırılmadan böyle birşey yapılamaz jaibreak lazım demiştim, sonra raporda oynanabildiğini okumuştuk. Sonra da flow açıklama yapıp "ya bu iş teoride aslında jailbreaksiz olmaz" demişti sonra da ben daha çok para koparmak için böyle söylediğini söylemiştim.

Bluray açığı flow'un dediğine göre kusursuz bir açık direkt kernele gidiyormuş sanırım hiç webkit vs uğraştırmadığından çok daha rahat kırılma sağlıyormuş.

Muhtelemen ilerleyen günlerde bd-j ile kırma denemeleri göreceğiz çünkü flow'un söylediğine göre çok daha kolay bir şekilde çalışabilir, diğer türlü webkit javascript felan da uğraşıyorlar. Her ne olursa olsun jailbreak çıkarsa kesinlikle ve kesinlikle bd ile yapılan jailbreak çok daha stabil olacaktır.

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PS5 KONSOL BİLGİLERİ

Croesus

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
5 Ekim 2020
1,396
3,986
113
PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PS5 KONSOL BİLGİLERİ

emurat

Kullanıcı
19 Temmuz 2020
309
129
43
Arkadaşlar Blu-ray üzerindeki açıkta kopya oyun oynatmıyorsa yine Jailbreak gerekse ne işe yaradı bu paylaştığı yöntem şimdi. Birde aylar öncesinde paylaştığı bu Debug Menü neydi peki?
Reklam olsun diye mi yapıyor bu gösteriyi yada Sony den daha fazla para koparmak için mi yapıyor anlamadım bir türlü.
@Croesus

vdtycl4

Kullanıcı
18 Temmuz 2020
618
638
93
Bluray açığı önemli bir açık benim orada bahsettiğim şey açığın kötü olması değil, kopya koruması kırılmadığı için jailbreak olmadan oyun açmayacağıydı.

Haberi ilk okuduğumda kopya koruması kırılmadan böyle birşey yapılamaz jaibreak lazım demiştim, sonra raporda oynanabildiğini okumuştuk. Sonra da flow açıklama yapıp "ya bu iş teoride aslında jailbreaksiz olmaz" demişti sonra da ben daha çok para koparmak için böyle söylediğini söylemiştim.

Bluray açığı flow'un dediğine göre kusursuz bir açık direkt kernele gidiyormuş sanırım hiç webkit vs uğraştırmadığından çok daha rahat kırılma sağlıyormuş.

Muhtelemen ilerleyen günlerde bd-j ile kırma denemeleri göreceğiz çünkü flow'un söylediğine göre çok daha kolay bir şekilde çalışabilir, diğer türlü webkit javascript felan da uğraşıyorlar. Her ne olursa olsun jailbreak çıkarsa kesinlikle ve kesinlikle bd ile yapılan jailbreak çok daha stabil olacaktır.
Valla hen yönetimi çok sağlıklı olmasa da hatta her 5 denemeden 2 inde konsol Ps4 te olduğu gibi kapansa da ben yine hen yöntemini tercih ederim. Ne bilim BD yöntemli kırma pek hoşuma gitmedi 5,05 yada 6,72 gibi hen yöntemli kırılma daha iyi olur.

hakan_710

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
28 Temmuz 2020
710
1,012
93
Arkadaşlar Blu-ray üzerindeki açıkta kopya oyun oynatmıyorsa yine Jailbreak gerekse ne işe yaradı bu paylaştığı yöntem şimdi. Birde aylar öncesinde paylaştığı bu Debug Menü neydi peki?
Reklam olsun diye mi yapıyor bu gösteriyi yada Sony den daha fazla para koparmak için mi yapıyor anlamadım bir türlü.
@Croesus
Adam Google'da çalışan bir güvenlik mühendisi. Belki de açıkça paylaşmamasının nedeni işidir. Ya da Sony tam yetki vermemiş olabilir. Sleirsgoevy yada specter yardım isterse el altından onlara yardımda da bulunabilir. Etkinliği yapanlar videoyu youtube'a eklemiş ama henüz listelememişler. Etkinlik yöneticisinin izini mi onayı mı öyle bir şey bekliyorlar. Toplamda 45dk sürmüş. Video çıksın bakalım belki dosya da paylaşırlar. Beklemekten başka çare yok şuan için.

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Model: SLIM
CUH Kodu: 2216A
Kapasite: 500GB
Alım Yılı: 2019
PC BİLGİLERİ
İşlemci: i5-4210H
Ram: 8GB DDR3
HDD: 500 GB SSD
Ekran Kartı: GTX 860M
İşletim Sistemi: Windows 10 Pro x64

Croesus

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
5 Ekim 2020
1,396
3,986
113

Ekli dosyalar

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PS5 KONSOL BİLGİLERİ

Croesus

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
5 Ekim 2020
1,396
3,986
113
@Croesus
Hocam konuyu okumanı öneririm, BİZE ŞU ANDA JAİLBREAK LAZIM JAİLBREAK OLMADAN KORSAN OYUN ÇALIŞTIRMAK İMKANSIZ. ORADA BAHSEDİLEN OLAY BİR PLAYSTATİON'A BİLGİSAYARDAN OYUN YAZDIRIP OYNAMANIN MÜMKÜN OLMADIĞI. FAKAT BU AÇIĞI BİR GİRİŞ NOKTASI OLARAK KULLANARAK JAILBREAK YAPABİLİYOLAR. ADAM DA BU AÇIĞI KULLANARAK JAİLBREAK YAPMIŞ.

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PS5 KONSOL BİLGİLERİ

Croesus

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
5 Ekim 2020
1,396
3,986
113
PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PS5 KONSOL BİLGİLERİ

hakan_710

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
28 Temmuz 2020
710
1,012
93
Discord'da denk geldim. Bir arkadaş bd-j ile ilgili aylar önce paylaşım yapmış. Kendisi de Türk.

Ekli dosyalar

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PC BİLGİLERİ

Scofield

Yönetici
✧ Admin ✧
2 Haziran 2020
4,796
75,004
113

Scofield

Yönetici
✧ Admin ✧
2 Haziran 2020
4,796
75,004
113
Geçen sene PS5 oyunlarında artık param.json dosyalarının kullanıldığından bahsetmiştim. İlgili dosyaları açmak ve oluşturmak için Param File Editor programından görseller. 🙋‍♂️

Araçlar public olmadığı için görseller buzlanmıştır.

Yeni bilgiler gelecek. 👍

emurat

Kullanıcı
19 Temmuz 2020
309
129
43
Hocam konuyu okumanı öneririm, BİZE ŞU ANDA JAİLBREAK LAZIM JAİLBREAK OLMADAN KORSAN OYUN ÇALIŞTIRMAK İMKANSIZ. ORADA BAHSEDİLEN OLAY BİR PLAYSTATİON'A BİLGİSAYARDAN OYUN YAZDIRIP OYNAMANIN MÜMKÜN OLMADIĞI. FAKAT BU AÇIĞI BİR GİRİŞ NOKTASI OLARAK KULLANARAK JAILBREAK YAPABİLİYOLAR. ADAM DA BU AÇIĞI KULLANARAK JAİLBREAK YAPMIŞ.
Hocam yani adam Jailbreak ı yapmış ama paylaşmıyor mu?

vdtycl4

Kullanıcı
18 Temmuz 2020
618
638
93
Geçen sene PS5 oyunlarında artık param.json dosyalarının kullanıldığından bahsetmiştim. İlgili dosyaları açmak ve oluşturmak için Param File Editor programından görseller. 🙋‍♂️

Araçlar public olmadığı için görseller buzlanmıştır.

Yeni bilgiler gelecek. 👍

Artık Ps5 in yazılımını kırsınlarda hangi yöntemle olursa olsun fark etmez. Tabi Ps4 teki gibi usb bellek yada sadece tarayıcı üzerinden hen işlemi yapabilirsek daha pratik olur. Ama BD disk takıp kırma işlemini o şekilde gerçekleştirirlerse oda hiç yoktan iyidir.

hakan_710

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
28 Temmuz 2020
710
1,012
93
Blu-ray ile homebrew app (java) çalıştırılmış. Hafta içerisinde gelişmeler olacaktır.

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PC BİLGİLERİ

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,910
113
Hocam yani adam Jailbreak ı yapmış ama paylaşmıyor mu?
Kernel exploit olmadan Debug Settings olmaz. Debug Settings olduğunda ise kırma oldu diyebilirsiniz.
Bu yeni bluray yolu da önceki diğer kırma yolu gibi kernel'e hata verdirip kernel exploit'e ulaşmanın yani debug settings'e varmanın yoludur.

Andy aylar önce sanırım Kasım 21 de bu Debug Settings resmini paylaştı ve şu an genel olarak insanlara ön bilgilerini verdiği ve kendi keşfettiği bu blu-ray açığından giderek konsolu kırdığını ifade ediyor. Evet, konsolu kırmış-jailbreak yapmış ve izlenecek yolu tarif ediyor ama bunu insanlara tamamen şeffaf her şeyiyle açıkla(ya)mıyor. Bunun için bir çok gerekçesi olabilir ama diğer geliştiricilerin şu ana kadar verdiği ve hala verebileceği bilgilerle kolayca aynı şeyi yapabileceklerini yani kırabileceklerini anlatıyor ve bu blu-ray kırma yolunun çok daha geniş etki alanı olduğunu ve çok daha stabil bir kırma yolu olduğunu belirtiyor.

Croesus

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
5 Ekim 2020
1,396
3,986
113
PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PS5 KONSOL BİLGİLERİ

freestanbul

Kullanıcı
5 Ağustos 2020
89
29
18
gene bd ile doom oynuyorlar. Ama sanırım bunun da kernel exploid ile alakası yok??

vdtycl4

Kullanıcı
18 Temmuz 2020
618
638
93
gene bd ile doom oynuyorlar. Ama sanırım bunun da kernel exploid ile alakası yok??
Bu şekilde oyunları boş Blue-ray diske yazıp oynatmamızın pek bir anlamı yok 2000 TL ye BD yazıcı alacaksın üstüne her bir oyun için boş Blue-ray disk alacaksın tek tek yazıdırıp o şekilde Ps2 döneminde olduğu gibi kopya cd ile oyun oynamış olacaksın ama maliyetli ve zahmetli bir sistem cfw yada hen işlemi gibi pratik değil. Yani bununla uğraşana kadar giderim yıllık psn plus extra aboneliği alırım. Orada epey bir oyun var. İndirip ücretsiz oynarım daha iyi yani. Sırf BD yazıcıya vereceğin 2000 TL ile 5 yıllık psn plus extra aboneliği alırsın. Zaten konsolun ömrü o kadar jailbreak yani hen yöntemi ile kırma gerçekleşmesi bekleyelim.

Croesus

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
5 Ekim 2020
1,396
3,986
113
Bu şekilde oyunları boş Blue-ray diske yazıp oynatmamızın pek bir anlamı yok 2000 TL ye BD yazıcı alacaksın üstüne her bir oyun için boş Blue-ray disk alacaksın tek tek yazıdırıp o şekilde Ps2 döneminde olduğu gibi kopya cd ile oyun oynamış olacaksın ama maliyetli ve zahmetli bir sistem cfw yada hen işlemi gibi pratik değil. Yani bununla uğraşana kadar giderim yıllık psn plus extra aboneliği alırım. Orada epey bir oyun var. İndirip ücretsiz oynarım daha iyi yani. Sırf BD yazıcıya vereceğin 2000 TL ile 5 yıllık psn plus extra aboneliği alırsın. Zaten konsolun ömrü o kadar jailbreak yani hen yöntemi ile kırma gerçekleşmesi bekleyelim.
Kardeşim yukarıda sayfa sayfa açıkladık böyle birşey gerçekleşmeyecek, bd bir giriş noktası normal jailbreak yapılacak her zamanki gibi. Bilgisayardan oyun yazdırıp oynama diye bir olay yok. Bd sürücü almaya da gerek yok, dediğim gibi bir seferlik alınır birinden 40-50 liraya sonra her zamanki gibi devam eder.

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
Üst Alt

AdBlock (Reklam Engelleyici) Tespit Edildi!

Merhabalar! Forumdaki reklamları görmek hepimiz açısından can sıkıcı olabiliyor ve bunun farkındayız.

Tabii ki reklam engelleme eklentileri, reklamları engellemede harika bir iş çıkarsa da forum sitemizin varlığını sürdürmesi açısından reklamlara ihtiyacımız var. Bu yüzden forum sitemizde iyi bir deneyim yaşamak için AdBlock (Reklam Engelleme) eklentinizi devre dışı bırakın lütfen.

Anlayışınız için teşekkür ederiz...

Forumdan tam olarak faydalanmak, herhangi bir kısıtlama olmadan reklamsız kullanmak için destekçi üyelik sistemine göz atabilirsiniz.
DESTEKÇİ ÜYELİK

AdBlock'u Devre Dışı Bıraktım