SON ÇIKAN POPÜLER OYUNLAR

PS5 HACK HABER PS5 Ne Zaman Kırılacak? | ANA KONU

PS5 Ne Zaman Kırılacak ?

• Kullanılan toplam oy
    30

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,652
113

unloser

Kullanıcı
8 Ağustos 2020
239
154
43
Bizim eleman bugün min 1.5k topladı, bakalım gelişme görecek miyiz

valla ben lost arka kafayı taktıgımdan pek bakmıyorum bunlara ama hem ps5 gitti hem para aktı insanlar tam gaz destek veriyor umarım bişiler cıkarır yakın zamanda.

Pek başarılı olamadıgını yazdıgı bi metin göremedim. ps4 2 kademe ise ps5 3 kademe güvenlik duvarı varmış onunla uğraşıyormuş ve başka gruplarda ugrasıyormuş tahminim kerneli yaparken beraber yaptıgı arkadaşları olabilir. Bahsettiği disclose olayıda geçenlerde 10k ödül alan adama gönderme olarak yazmışta olabilir , hani belki bi açık paylaşır bizde ordan yürürüz gibisinden.

Croesus

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
5 Ekim 2020
1,395
3,981
113
valla ben lost arka kafayı taktıgımdan pek bakmıyorum bunlara ama hem ps5 gitti hem para aktı insanlar tam gaz destek veriyor umarım bişiler cıkarır yakın zamanda.

Pek başarılı olamadıgını yazdıgı bi metin göremedim. ps4 2 kademe ise ps5 3 kademe güvenlik duvarı varmış onunla uğraşıyormuş ve başka gruplarda ugrasıyormuş tahminim kerneli yaparken beraber yaptıgı arkadaşları olabilir. Bahsettiği disclose olayıda geçenlerde 10k ödül alan adama gönderme olarak yazmışta olabilir , hani belki bi açık paylaşır bizde ordan yürürüz gibisinden.
Bence birbirlerinden haberleri vardır, çünkü aslına bakarsan 9.00’de TheFlow’un bulduğu açıktan jailbreak yaptılar.

Arkadaşlar harf hatası yapmışım 9.03 hiçbir yerde geçmiyor 9.0 olacaktı

Son düzenleme:
PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Model: PRO
CUH Kodu: 7116B
Kapasite: 1 TB HDD
Versiyon: 6.72
Alım Yılı: 2018
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
Model: BLURAY
CFI Kodu: 116A
Kapasite: 850 GB
Versiyon: 4.03
Alım Yılı: 2022

emurat

Kullanıcı
19 Temmuz 2020
309
129
43
Arkadaşlar benim anladığım 9.03 ü bazıları kırmış ama şu anlık paylaşmıyorlar.

vdtycl4

Kullanıcı
18 Temmuz 2020
618
638
93
Yakında bir disclosure yani açığı kamu işe paylaşma olabilir diyor, kendisi de çalışıyormuş ama pek başarılı olamamış şimdiye kadar fakat başkalarının da açık üzerinde çalıştığını söylemesi mutluluk verici.

Yani her seferinde bir tweet atılıyor. Sonra uzunca bir süre sessizlik hakim oluyor. Bakalım o kadar şöyle yapacağız edeceğiz dediler. Yıl sonuna kadar Ps5 in 4.03 yazılımı kırılmaz ise sadece boş bir heyecan yaratmışlar demektir. Normalde şimdiye kadar çoktan kernel exploit in yayınlanması lazımdı. Herhalde Sony den izin bekliyorlar. Sony tamam demeden bunlar kafasına göre hen işlemini herkese açık bir şekilde paylaşamazlar. Sony de herhalde en kötü bir güncelleme daha yayınlar ondan sonra 4,03 ün kırılmasına izin verir.

Son düzenleme:

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,652
113
Sabredebilen zamanı gelince ödülünü alır. Sabredemeyen de çok şey kaybetmez ama biraz paranız olacak ki Spartacus sistemine abone olun.
Eğer durumunuz gerçekten iyi değil ise korsan kırılma beklemekte fayda var ama aylık 100 TL konsola harcamak için kenara ayırabiliyorsanız konsol markanıza göre Xbox için Game Pass - PS için Plus yada yeni çıkacak Spartacus hizmetinden yararlanmak daha mantıklı olacaktır.
Yani hem online oynayabileceksiniz, hem düzeltmeleri olan son güncellemeler ile oynayabileceksiniz. Ama şunu da hatırlatmakta fayda var bu abonelik sistemlerinde en son çıkan pahalı oyunlar da az oluyor hatta yeni çıkanlar 6 ay - 1 sene sonra ve kısıtlı süreliğine geliyor.

Kısaca her iki durumunda artısı var, eksisi var. Gerisi sizin tercihlerinize kalmıştır.

Şöyle 9.03 kırıldığında oynanabilecek bazı oyunların videosunu koyayım da biraz rahatlayalım.

Croesus

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
5 Ekim 2020
1,395
3,981
113
PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PS5 KONSOL BİLGİLERİ

vdtycl4

Kullanıcı
18 Temmuz 2020
618
638
93
Arkadaşlar harf hatası yapmışım 9.03 hiçbir yerde geçmiyor ama Allah söyletmiş olabilir :D üzgünüm
Sahiden konu karıştı Ps5 4.03 kırılacak konusuna yanlışlıkla Ps4 ün 9.03 yazılımının kırılacağı ile alakalı yazılar yazılmış. 😅 Burası Ps5 ne zaman kırılacak konusu arkadaşlar yanlış yönlendirme olmasın. 🙂

Croesus

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
5 Ekim 2020
1,395
3,981
113
Sahiden konu karıştı Ps5 4.03 kırılacak konusuna yanlışlıkla Ps4 ün 9.03 yazılımının kırılacağı ile alakalı yazılar yazılmış. 😅 Burası Ps5 ne zaman kırılacak konusu arkadaşlar yanlış yönlendirme olmasın. 🙂
Şunu söylemeye çalışmıştım, 9.00 ve 4.03’ün açıkları flow’un disclose ettiği exfat yani flash bellek açığından geliyor ondan çok yanlış yerde sayılmaz :D ama ağzımdan 9.03 çıktı belki yakında görürüz

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PS5 KONSOL BİLGİLERİ

unloser

Kullanıcı
8 Ağustos 2020
239
154
43

hakan_710

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
28 Temmuz 2020
710
1,012
93
,

Son düzenleme:
PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Model: SLIM
CUH Kodu: 2216A
Kapasite: 500GB
Alım Yılı: 2019
PC BİLGİLERİ
İşlemci: i5-4210H
Ram: 8GB DDR3
HDD: 500 GB SSD
Ekran Kartı: GTX 860M
İşletim Sistemi: Windows 10 Pro x64

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,652
113
FireShot Capture 231 - (1) Z Twitter'da_ _@johnnypoe22 @noexploitoday @zouzouhir10 @PlayStat_ ...png

YAZILANLAR ŞÖYLE (Exploit için uğraşan yani kırma araştırması yapan kişi Z (@Znullptr) adlı kişidir.

- Anladığım kadarıyla bir sonraki kırma sadece 9.03 için olacak yada belki 9.03 ve 9.04 ikisinde de çalışabilir? Teşekkürler
- Z : PS5 üzerinde çalışıyorum
- 9.03 üzerinde çalışacak mısınız?
- Z : Eğer 9.03 (9.50) 'yi etkiliyen bir hata bulursam onu istismar eder ve yayınlarım. 9.00 sürüm daha yeni yayınlandı,
bir tane (hata) bulmak için haftalardır 9.03 sürümü incelemedim. Makinelerin %99.9 'u 9.00 ile kırılabilir - PSN 'de online oynamak
için konsollarını güncelleyenler (olası yeni) kırmadan yararlanamaz.

- Kendinize ait bir özel istismar (kırma yolu) var mı?
- Z : Bir istismar üzerinde (bulmaya) çalışıyorum.

GÜNCEL TAZE MUHABBETLER BÖYLE YANİ ZNULLPTR KULLANICISI KIRMA YOLU BULMAK İÇİN ÇALIŞIYOR AMA GÖZÜKEN HAFTALARDIR PS4 9.03 'ÜN YÜZÜNE BİLE BAKMAMIŞ VE PS5 ÜZERİNDE ARAYIŞTA GÖZÜKÜYOR AMA BU ARAYIŞINDA EĞER PS4 'Ü ETKİLEYECEK BİR AÇIK GÖRÜR İSE HEMEN KIRAR YAYINLARIM DİYOR KISACA.

scorpionnn

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
17 Mart 2022
440
105
43
1 yada 2 sene kirilsa bile fiyati 25 bin olur:D

unloser

Kullanıcı
8 Ağustos 2020
239
154
43
istediği aletleri almış gaza basmış

asdasdasd.png

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,652
113
istediği aletleri almış gaza basmış

Ekli dosyayı görüntüle 5441
ice_screenshot_20220401-212322.jpeg

Ve Znullptr bu tweet'i attıktan sonra bir kişi hemen altına 9.03 sormuş ve ve cevabını almış.

ice_screenshot_20220401-204225.jpeg

- J: Çekirdek içine bakarken ps4 9.03 Jailbreak denemesi yapacak mısınız? Yoksa bu olmayacak mı?

- Z:
";derin bir iç çekiş;" Aynı şeyi defalarca söyledim:
9.00 daha yeni yayınlandı (bizim tarafımızdan), ps5 üzerinde çalışıyorum... 9.03 'ün kırılmasına(sömürü) yol açacak bir şeyle karşılaşırsam yaparım. Yoksa, hayır: 9.03 üzerinde aktif olarak çalışmıyorum, ben ps5 üzerinde çalışıyorum.

YANİ Z ÖNCEKİ GÜN Kİ TWEET'İNDE OLDUĞU GİBİ PS4 ÜZERİNDE ÇALIŞMADIĞINI VE SADECE PS5 ÜZERİNDE ÇALIŞTIĞINI YENİLEDİ.
EĞER PS4 İÇİN BİR AÇIK BULURSA ZATEN ONU YAYINLAYACAĞINI AMA PS4 ÜZERİNDE ÇALIŞMADIĞININDA ANLAŞILMASINI İSTİYOR.

Son düzenleme:

vdtycl4

Kullanıcı
18 Temmuz 2020
618
638
93
Ve Znullptr bu tweet'i attıktan sonra bir kişi hemen altına 9.03 sormuş ve ve cevabını almış.

Ekli dosyayı görüntüle 5442

- J: Çekirdek içine bakarken ps4 9.03 Jailbreak denemesi yapacak mısınız? Yoksa bu olmayacak mı?

- Z:
";derin bir iç çekiş;" Aynı şeyi defalarca söyledim:
9.00 daha yeni yayınlandı (bizim tarafımızdan), ps5 üzerinde çalışıyorum... 9.03 'ün kırılmasına(sömürü) yol açacak bir şeyle karşılaşırsam yaparım. Yoksa, hayır: 9.03 üzerinde aktif olarak çalışmıyorum, ben ps5 üzerinde çalışıyorum.

YANİ Z ÖNCEKİ GÜN Kİ TWEET'İNDE OLDUĞU GİBİ PS4 ÜZERİNDE ÇALIŞMADIĞINI VE SADECE PS5 ÜZERİNDE ÇALIŞTIĞINI YENİLEDİ.
EĞER PS4 İÇİN BİR AÇIK BULURSA ZATEN ONU YAYINLAYACAĞINI AMA PS4 ÜZERİNDE ÇALIŞMADIĞININDA ANLAŞILMASINI İSTİYOR.
Belki mayıs ayında 4,03 kırılmış olur. Zaten forumda bende dahil olmak üzere 20 kişi mayıs ayını işaretlemiş. Yani bu durumda 1 ay zamanımız kaldı kırılma işlemi için hadi be artık 4,03 ü kırsınlar da Ps5 sahiplerinin de biraz yüzü gülsün.

elturco

Kullanıcı
12 Ocak 2022
6
8
3
Ps4de 9.00 versiyonu bu arkadaş mi kırdı. Herkes twetlerini takip ediyor

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,652
113
Ps4de 9.00 versiyonu bu arkadaş mi kırdı. Herkes twetlerini takip ediyor
Son kırılan 9.00 sürümünün kırılmasına katkısı olan 4-5 kişiden birisi de bu yani bir grup birlikte kırdı sayılır.
Şimdi bu gruptan olan bu kişi Z açıkça ps5 kırması için kernel'i(çekirdek) araştırdığını açıkça yazıyor ama diğer grup üyeleri bir şey demiyor.
Belki onlarda araştırıyorlardır gizliden gizliye ama bilemiyoruz tabi. Zaten ilk öncelikleri açık bulurlarsa bunun ödülünü almak sonra
belli bir süre geçtikten sonra Sony izin veriyor gibi bir durum oluyor o zaman yayınlıyorlar. Yani "danışıklı dövüş" gibi bir şey aslında. ;)

Malensipa

Kullanıcı
29 Mart 2022
64
17
8
Son kırılan 9.00 sürümünün kırılmasına katkısı olan 4-5 kişiden birisi de bu yani bir grup birlikte kırdı sayılır.
Şimdi bu gruptan olan bu kişi Z açıkça ps5 kırması için kernel'i(çekirdek) araştırdığını açıkça yazıyor ama diğer grup üyeleri bir şey demiyor.
Belki onlarda araştırıyorlardır gizliden gizliye ama bilemiyoruz tabi. Zaten ilk öncelikleri açık bulurlarsa bunun ödülünü almak sonra
belli bir süre geçtikten sonra Sony izin veriyor gibi bir durum oluyor o zaman yayınlıyorlar. Yani "danışıklı dövüş" gibi bir şey aslında. ;)
Peki bu cturt isimli güvenlik mühendisinin son aldığı ödül 9.03 için olabilirmi sizce?

vdtycl4

Kullanıcı
18 Temmuz 2020
618
638
93
Ps5 in 4,03 yazılımının açığı kasım ayının ilk haftası gibi paylaşılmıştı. Genelde bir yazılımda açık bulunduktan ortalama 6 ay sonra o ilgili yazılımın kırma işlemi herkese açık şekilde yayınlanıyor. Kasım ayından itibaren 6 ay sayarsak mayıs yada en geç haziran ayında 4,03 ün kırma işleminin herkese açık olarak yayınlanması lazım. Yani çok az bir zaman kaldı. 1-2 ay içinde 4,03 kırılmış olur. O arada Sony bir güncelleme daha yayınlar araya en az 4 yazılım girmiş olacağı için online erişim zaten olmayacak üstelik baya geriden bir yazılım kırılmış olacak. 4,03 kırıldığında kırık konsol kullananlar sadece ps4 oyunlarının tamamını oynayabileceği için Ps5 tarafında çok fazla bir oyunda açıkçası kırılmamış olacak yani toplasak 3-5 oyun Ps5 tarafında kırılmış olur. Bu durumda 4,03 ün kırılması Sony için çok önemli olmaz.

unloser

Kullanıcı
8 Ağustos 2020
239
154
43
omoshiroi

2342342.png

vdtycl4

Kullanıcı
18 Temmuz 2020
618
638
93
Yüksek ihtimal bu ödül Ps5 te bulduğu açık için verilmiştir. Ps4 te 10 bin $ veriyorlardı. Fakat buna 20 bin $ ödül verilmiş. 1 yada 2 ay sonra jailbreak işlemi tamamdır. Znullptr isimli hacker da zaten çalışmalarını hızlandırdığını söyledi. Az bir zamanımız kaldı. Adam a sürekli 9.03 ü kır diyorlar. Fakat Ps5 üzerinde çalıştığını söylüyor. Umarım başarılı olur.

blood

Kullanıcı
14 Mart 2021
49
19
8
1 yada 2 ay sonra gelecekse hiç gelmesin bana fark etmez spartacus sistemi geliyor alırım yıllık üyelik keyfime bakarım, sistemde olmayan oyunlar için de al sat yaparım aylarca kırılacak mı jailbrack düzgün çalışacak mı gibi dertlerle uğraşmamış olurum.

vdtycl4

Kullanıcı
18 Temmuz 2020
618
638
93
1 yada 2 ay sonra gelecekse hiç gelmesin bana fark etmez spartacus sistemi geliyor alırım yıllık üyelik keyfime bakarım, sistemde olmayan oyunlar için de al sat yaparım aylarca kırılacak mı jailbrack düzgün çalışacak mı gibi dertlerle uğraşmamış olurum.
Bu söylediğim tabi maximum süre belki bu ay bitmeden de gelebilir. Bence bu zaman a kadar beklediniz biraz daha bekleyebilirsiniz. Tabi tercih sizin haziran ayında dediğiniz sistem TR ye gelirse onu da değerlendirebilirsiniz. Zaten şunu unutmamak gerekir 4,03 kırılsa bile en güncel oyunları oynayamayacağız. Ona göre artık kararınızı verirsiniz.

Croesus

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
5 Ekim 2020
1,395
3,981
113
Yeni bir kernel açığının gelmesi bizim için pek bir fark yaratmaz arkadaşlar bizde zaten kernel exploit var fakat bundan jailbreak geliştirebilen bir geliştirici henüz çıkmadı maalesef, sözüm odur ki bize sleirsgoevy gibi bir babayiğit lazım çıkıp kıracak. Bunlar korkudan mı kırmıyor yoksa kuramıyorlar mı bilemiyorum ama bildiğim şey açığın olduğu.

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PS5 KONSOL BİLGİLERİ

emurat

Kullanıcı
19 Temmuz 2020
309
129
43
Yeni bir kernel açığının gelmesi bizim için pek bir fark yaratmaz arkadaşlar bizde zaten kernel exploit var fakat bundan jailbreak geliştirebilen bir geliştirici henüz çıkmadı maalesef, sözüm odur ki bize sleirsgoevy gibi bir babayiğit lazım çıkıp kıracak. Bunlar korkudan mı kırmıyor yoksa kuramıyorlar mı bilemiyorum ama bildiğim şey açığın olduğu.
Hocam benim anladığım açıkta var Kıran da var. Ama Sony parayı verip kapatıyor. Sonuçta Yeni nesilde hiç kırılan konsol yok. Ps5 hiç kırılmadı çünkü. Yeni nesilde ilk kırılan konsol olmak istemiyor herhalde.

doğukan

Kullanıcı
3 Ağustos 2020
35
13
8
aynı şeyi aslında ps4 zamanında da yaşamıştık diye hatırlıyorum ilk yazılımlarda kırıldı vs dendi ama belli bir yazılıma gelene kadar yaygın olmadı 5.05 yazılımı ile sanırım bir çok oyun yayınlandı vs ..... oyunlar internete düşmedikçe umutlanmak beyhude gibi
en azından oyun oynamak adına 4.03 yazılım altında çalışan oyunların listesine nerden ulaşabilirim ? bilgisi olan yardımcı olursa memnun olurum

unloser

Kullanıcı
8 Ağustos 2020
239
154
43
aynı şeyi aslında ps4 zamanında da yaşamıştık diye hatırlıyorum ilk yazılımlarda kırıldı vs dendi ama belli bir yazılıma gelene kadar yaygın olmadı 5.05 yazılımı ile sanırım bir çok oyun yayınlandı vs ..... oyunlar internete düşmedikçe umutlanmak beyhude gibi
en azından oyun oynamak adına 4.03 yazılım altında çalışan oyunların listesine nerden ulaşabilirim ? bilgisi olan yardımcı olursa memnun olurum
şimdiye kadar cıkan tüm oyunlar. Bazıları ps4 versiyonu

vdtycl4

Kullanıcı
18 Temmuz 2020
618
638
93
Ps5 in 4.03 yazılımı şayet kırılırsa Ps4 oyunlarının tamamını Ps5 tarafında ise Ocak 2022 ye kadar çıkan oyunları oynayabiliriz. Mesele şu ki Ps5 acaba bu yıl bitmeden kırılır mı ? Znullptr isimli hacker üzerinde çalıştığını söylüyor. Fakat kesin işi bitirebilir mi orası belli değil. Bakalım gelişmeler nasıl olacak şuan da Ps5 in kırılmasını en çok isteyenlerden biri de benim nasıl olsa Ps5 kırılacak diye elimdeki 6.72 yazılımlı Ps4 ü satıp Ps5 e geçtim. 2 aydır konsol köşede boş boş duruyor. Umarım yakın zamanda 4.03 yazılımı kırılır. 🙄

Son düzenleme:

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,652
113
HADİ BİRAZ ORTALIĞI KIZIŞTIRAYIM. :)
Daha yeni taze taze hem PS5 için 5.02 hem PS4 için 9.51 sürümlerini Sony çıkarttı. Yani bunlar ara açık kapatma versiyonları oluyor genelde.
Yoksa hackerone da kapanıp ödüllendirilen açıkları mı bu güncelleme ile kapattılar? (muhtemelen öyle)
ve şimdi acaba açık yada açıkların (PS4-PS5 kim bilir?) yayınlanmasına izin verirler mi dersiniz? Bilinmez !!!

Siz yine de çok umutlanmayın ama işte birden aklıma geliverdi. Daha önceki kırmalar da benzer bu şekilde gelmişti.

Üst Alt

AdBlock (Reklam Engelleyici) Tespit Edildi!

Merhabalar! Forumdaki reklamları görmek hepimiz açısından can sıkıcı olabiliyor ve bunun farkındayız.

Tabii ki reklam engelleme eklentileri, reklamları engellemede harika bir iş çıkarsa da forum sitemizin varlığını sürdürmesi açısından reklamlara ihtiyacımız var. Bu yüzden forum sitemizde iyi bir deneyim yaşamak için AdBlock (Reklam Engelleme) eklentinizi devre dışı bırakın lütfen.

Anlayışınız için teşekkür ederiz...

Forumdan tam olarak faydalanmak, herhangi bir kısıtlama olmadan reklamsız kullanmak için destekçi üyelik sistemine göz atabilirsiniz.
DESTEKÇİ ÜYELİK

AdBlock'u Devre Dışı Bıraktım