SON ÇIKAN POPÜLER OYUNLAR

PS5 YARDIM PS5 Satın Alma Tavsiyesi

adarf33

Kullanıcı
19 Mayıs 2024
12
4
3
Arkadaşlar merhaba. PS5 Fat kasa almak istiyorum fakat kafama takılan birkaç nokta var.

Bir cihaz var CD li fakat 5.50 fw. Diğer cihaz 4.00 fw dijital.
Sizce düşük fw alığ 4.50 ölye yükseltip mi kullanmalıyım yoksa 5.50 cd li mi almalıyım. Şu an gördüğüm çoğu oyun 4.50 için çalışıyor. 4.50 sürümde çalışan bir oyunun 5.50 fw de çalışmama ihtimali var mı? Veya bazı oyunlarda 5.50 fw yazıyor bunların 4.50 fw de çalışmama ihtimali var mı?

Öte yandan cihaz kırık da olsa en azından elime cd geçerse oynarım diye düşünüyorum, acaba yanlış mıyım?

Cihazı her türlü kıracağım, ileriye de yönelik düşünüyorum. Hangisi sizce mantıklı bana yol gösterir misiniz?

Scofield

Yönetici
2 Haziran 2020
5,094
77,364
113
Selamlar kardeşim. CD'li cihaz alman her daim avantajlı olacaktır. Dijital modellerde sadece webkit açığını kullanarak kırabilirsin ama cd'li modellerde ise hem bluray hem de webkit olarak kırma yapabilirsin. Benim tavsiyem cd'li olanı alman olur. Birde ps5 7.61 versiyona kadar kırıldı ama webkit üzerinden kırma maksimum 5.50'ye kadardır unutma lütfen.

adarf33

Kullanıcı
19 Mayıs 2024
12
4
3
Selamlar kardeşim. CD'li cihaz alman her daim avantajlı olacaktır. Dijital modellerde sadece webkit açığını kullanarak kırabilirsin ama cd'li modellerde ise hem bluray hem de webkit olarak kırma yapabilirsin. Benim tavsiyem cd'li olanı alman olur. Birde ps5 7.61 versiyona kadar kırıldı ama webkit üzerinden kırma maksimum 5.50'ye kadardır unutma lütfen.
Peki hangi versiyonda kalmamı önerirsiniz, 5.50 ve üstü mü yoksa 4.50 sürüm mü?

adarf33

Kullanıcı
19 Mayıs 2024
12
4
3
Bir de şöyle bir durum dikkatimi çekti mesela bazı oyunlarda minimum FW olarak örneğin 5.51 diyor. Şimdi burada düşük verisyonda kalmak mı mantıklı yüksek versiyonda mı?

Örnek ile açıklayayım mesla X oyun minimum FW 4.51 benim elimdeki cihaz da 7.61 olduğunu varsayarsak şimdi bu cihaz bu oyunu açacak mı açmayacak mı?
Bildiğim kadarıyla minimum FW nin altında kalan yazılım sürümleri o oyunu çalıştırmayacak backport beklememiz gerekecek fakat minimumun üzerinde olduğunda her zaman en yüksek FW'nin oyunu açacağının garantisi var mı?

Scofield

Yönetici
2 Haziran 2020
5,094
77,364
113
Peki hangi versiyonda kalmamı önerirsiniz, 5.50 ve üstü mü yoksa 4.50 sürüm mü?
Şu an için 4.50 de kalmanı tavsiye ederim kardeşim. Çünkü bunda henüz paylaşılmayan HV(hypervisor) açığı mevcut. Eğer bu açık paylaşılırsa birçok özelliği de yanında getirecek. O yüzden sabırla bekle lütfen. 🙋‍♂️
Bir de şöyle bir durum dikkatimi çekti mesela bazı oyunlarda minimum FW olarak örneğin 5.51 diyor. Şimdi burada düşük verisyonda kalmak mı mantıklı yüksek versiyonda mı?

Örnek ile açıklayayım mesla X oyun minimum FW 4.51 benim elimdeki cihaz da 7.61 olduğunu varsayarsak şimdi bu cihaz bu oyunu açacak mı açmayacak mı?
Bildiğim kadarıyla minimum FW nin altında kalan yazılım sürümleri o oyunu çalıştırmayacak backport beklememiz gerekecek fakat minimumun üzerinde olduğunda her zaman en yüksek FW'nin oyunu açacağının garantisi var mı?
İlk soruna karşı cevabım her zaman düşük versiyonda kalmak bir avantajdır ama sabırlı olmak gerekiyor. (y)

Diğer sorulara da, hızlıca cevap vereyim. Yüksek versiyonlar, her zaman düşük versiyonlu oyunları çalıştırırlar ama tam tersi olursa tahmin edeceğin üzere oyunlar çalışmaz. Dediğin gibi yüksek versiyonlu oyunları da düşük versiyonda oynamak için backport yapılması gerekiyor, o da şimdilik zor gibi. Şu anda geliştiriciler ps5 tarafında fpkg oyunları üzerinde çalışıyorlar. Şu anki sistem de klasörlü oyunlar stabil çalışmıyor ve hatta hiç çalışmayan oyunlar da var. Eğer pkg olarak oyunlar çıkarsa büyük sorunlar çözülecek ve oyunların hemen hemen hepsi çalışacak. Gelişmeleri yakından takip ediyorum. Sene sonuna doğru güzel haberler alacağız inşallah. Özetle böyle.

adarf33

Kullanıcı
19 Mayıs 2024
12
4
3
Şu an için 4.50 de kalmanı tavsiye ederim kardeşim. Çünkü bunda henüz paylaşılmayan HV(hypervisor) açığı mevcut. Eğer bu açık paylaşılırsa birçok özelliği de yanında getirecek. O yüzden sabırla bekle lütfen. 🙋‍♂️

İlk soruna karşı cevabım her zaman düşük versiyonda kalmak bir avantajdır ama sabırlı olmak gerekiyor. (y)

Diğer sorulara da, hızlıca cevap vereyim. Yüksek versiyonlar, her zaman düşük versiyonlu oyunları çalıştırırlar ama tam tersi olursa tahmin edeceğin üzere oyunlar çalışmaz. Dediğin gibi yüksek versiyonlu oyunları da düşük versiyonda oynamak için backport yapılması gerekiyor, o da şimdilik zor gibi. Şu anda geliştiriciler ps5 tarafında fpkg oyunları üzerinde çalışıyorlar. Şu anki sistem de klasörlü oyunlar stabil çalışmıyor ve hatta hiç çalışmayan oyunlar da var. Eğer pkg olarak oyunlar çıkarsa büyük sorunlar çözülecek ve oyunların hemen hemen hepsi çalışacak. Gelişmeleri yakından takip ediyorum. Sene sonuna doğru güzel haberler alacağız inşallah. Özetle böyle.
Çok teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgiler için.

Üst Alt

AdBlock (Reklam Engelleyici) Tespit Edildi!

Merhabalar! Forumdaki reklamları görmek hepimiz açısından can sıkıcı olabiliyor ve bunun farkındayız.

Tabii ki reklam engelleme eklentileri, reklamları engellemede harika bir iş çıkarsa da forum sitemizin varlığını sürdürmesi açısından reklamlara ihtiyacımız var. Bu yüzden forum sitemizde iyi bir deneyim yaşamak için AdBlock (Reklam Engelleme) eklentinizi devre dışı bırakın lütfen.

Anlayışınız için teşekkür ederiz...

Forumdan tam olarak faydalanmak, herhangi bir kısıtlama olmadan reklamsız kullanmak için destekçi üyelik sistemine göz atabilirsiniz.
DESTEKÇİ ÜYELİK

AdBlock'u Devre Dışı Bıraktım