SON ÇIKAN POPÜLER OYUNLAR

PS4 YARDIM Şehir Efsanesi 7216B Fan Sesi

ridw0n

Kullanıcı
10 Ekim 2022
212
91
28
Merhaba ben ps4 pro 7216b serisini kullanıyorum fan sesi ile ilgili ne zaman araştırma yapsam hep 7216b serisi sessiz diye yazmışlar ama ben bir kullanıcısı olarak asla öyle değil diyebilirim fanın üstünde toz bile bırakmadan temizledim ana ekranda sessiz oyun farketmez hangi oyunu açarsam arkasından başlıyor elektrik süpürgesi gibi o zaman oyun oynamaya soğutuyor önce yatay ünitenin içinde kullanıyordum çok sesli ve ısınma olunca tv nin arkasında dikey olarak fanın çıkışı üste gelecek şekilde ayarladım biraz daha iyi oldu gow veya yüksek grafikli oyunlarda anlarımda Sackboy ve it takes two da bile yüksek fanlı başlıyor düşüyor sonra (it takes two film hikaye geçiş bölümünde tekrar yükseliyor) sıcaklıkları kontrol ettiğimde 75 derece 65 derece ana ekran 55 derecelerde fanın üstü tertemiz ama yinede fan sesi her zaman var malesef.

7216 kullanan herkes de böyle mi acaba ?

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Model: Pro
CUH Kodu: 7216B
Kapasite: 1 TB
Versiyon: 9.00
Alım Yılı: 2022
PC BİLGİLERİ
İşlemci: i7 10875H
Ram: 64 GB DDR4
HDD: 2 TB M2 SSD
Ekran Kartı: Nvidia Geforce RTX 2060
İşletim Sistemi: Windows 10

llooall

Kullanıcı
27 Aralık 2021
47
5
8
2.5 senedir kullanıyorum.
Cihazımı açıp ne fan temizliği ne de başka bir işlem yaptırmadım. Su ana kadar gow ragnarok dahil bir çok oyunu bitirdim aktif olarak kullandığım cihazdır. Söylediğiniz problemleri asla yaşamadım. Cuh 7216b.

ridw0n

Kullanıcı
10 Ekim 2022
212
91
28
2.5 senedir kullanıyorum.
Cihazımı açıp ne fan temizliği ne de başka bir işlem yaptırmadım. Su ana kadar gow ragnarok dahil bir çok oyunu bitirdim aktif olarak kullandığım cihazdır. Söylediğiniz problemleri asla yaşamadım. Cuh 7216b.
ilginç versiyon kaç acaba? ben ikinci el almıştım kırık olduğu için

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PC BİLGİLERİ

batuervan

Yardımsever Üyemiz
9 Kasım 2022
201
225
43
Hiç daha önce 70XX serisi kullanmadığınız için beni anlayamazsınız. 72XX Pro'lar en sessizidir. Ayrıca cihazınızı ne zaman aldınız? İkinci el miydi? Daha önce içi açıldı mı? Kullanım sıklığınız nedir? Hepsi belirleyici etkendir. Termal macunun ve termal pedlerin bir ömrü olduğunu unutmayın. Nasıl ortamda çalıştı sigara bile içilmesi uzun vadede soğutmayı etkiler.

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Model: PS4 PRO
Alım Yılı: 08.11.2022
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
Model: BLURAY
CFI Kodu: 1116A
Kapasite: 825 GB
Versiyon: 6.00
Alım Yılı: 18.06.2022
PC BİLGİLERİ
İşlemci: İntel Core-İ7 3537U
Ram: DDR4- 8 GB
HDD: 1 TB SDD - 256 GB HDD
Ekran Kartı: Nvidia GT-740M
İşletim Sistemi: WİN-10 64 Bit

ridw0n

Kullanıcı
10 Ekim 2022
212
91
28
Hiç daha önce 70XX serisi kullanmadığınız için beni anlayamazsınız. 72XX Pro'lar en sessizidir. Ayrıca cihazınızı ne zaman aldınız? İkinci el miydi? Daha önce içi açıldı mı? Kullanım sıklığınız nedir? Hepsi belirleyici etkendir. Termal macunun ve termal pedlerin bir ömrü olduğunu unutmayın. Nasıl ortamda çalıştı sigara bile içilmesi uzun vadede soğutmayı etkiler.
Aslında aklımda bir şüphe var uzun süre dinlenme modunda kaldığı için yapıyor olabilir buna bakacağım.

Bu benim ilk playstationım alırken araştırdığımda bu 7216b serisinin sessiz olduğunu yazmışlardı bende o modele odaklandım kırık olması içinde ikinci el ps satan bir dükkandan aldım aldığım kişi cihaza termal macuna gerek yok demişti daha büyük oyunlarda ses yapar demişti.

Cihaz ikinci el
Açılmamış etiketi duruyor
Haftada 2 akşam ve ya 2 gündüz maksimum 2 saat
Ev ortamında dikey stand olarak tv nin arkasında duruyor fanını yeni temizledim gerçi temizdi zaten :)
Cihazı ekim 2022 de almıştım ilk zamanlar sadece gow oynuyordum onunda sesi vardı zaten.

yani aslında demek istediğim gerçekten ps4 proyu oyun oynarken sessiz olan var mı?

Son düzenleme:
PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PC BİLGİLERİ

Thomas

Yardımsever Üyemiz
9 Temmuz 2021
67
22
8
Benimki baya sesli çalışıyor. En sesli olan cuh modelini almıştım zaten ikinci el kırık diye. Zararı yoktur herhalde ya sesinin yüksek olmasının

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Model: PRO
CUH Kodu:
Versiyon: 7.55
Alım Yılı: 2021
PC BİLGİLERİ
İşlemci: İ5-1235U
Ram: 8GB DDR4
HDD: 256GB - SSD
Ekran Kartı: Nvidia GeForce MX550
İşletim Sistemi:

ridw0n

Kullanıcı
10 Ekim 2022
212
91
28
PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PC BİLGİLERİ

Thomas

Yardımsever Üyemiz
9 Temmuz 2021
67
22
8
@ridw0n Unuttum ya. PlayStation içinden bakabiliyorsak bakıp yazayım

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
CUH Kodu:
PC BİLGİLERİ
İşletim Sistemi:

batuervan

Yardımsever Üyemiz
9 Kasım 2022
201
225
43
Aslında aklımda bir şüphe var uzun süre dinlenme modunda kaldığı için yapıyor olabilir buna bakacağım.

Bu benim ilk playstationım alırken araştırdığımda bu 7216b serisinin sessiz olduğunu yazmışlardı bende o modele odaklandım kırık olması içinde ikinci el ps satan bir dükkandan aldım aldığım kişi cihaza termal macuna gerek yok demişti daha büyük oyunlarda ses yapar demişti.

Cihaz ikinci el
Açılmamış etiketi duruyor
Haftada 2 akşam ve ya 2 gündüz maksimum 2 saat
Ev ortamında dikey stand olarak tv nin arkasında duruyor fanını yeni temizledim gerçi temizdi zaten :)
Cihazı ekim 2022 de almıştım ilk zamanlar sadece gow oynuyordum onunda sesi vardı zaten.

yani aslında demek istediğim gerçekten ps4 proyu oyun oynarken sessiz olan var mı?
Şimdi
1- Yukarıdada dediğm gibi 72XX serisinde farklı fan kullanıldığı için Pro'ların en sessizi bu seridir. (NİDEC-DELTA MARKA FAN FARKI)
2- Cihazınızın kaç yıllık olduğunu faturası vs yoksa bilemezsiniz. Ufak bir beyin fırtınası yaparsak 7 Ocak 2021 tarihinde Sony Ps4 Pronun üretimini durdurdu. Yani cihazınız en az 2 yaşında demek. Ayrıca cihaz 2. El olduğu için PS KAFE'de mi kullanıldı çok mu hor kullanıldı günlerce açık bırakıldı ve termal macun erken eskidi vs-vs bilemezsiniz. Belki içi açıldı ve uyduruk termal macun sürüldü.
3- Garanti etiketi konusu kesinlikle gerçeği yansıtmaz. Ben sapık bir insan olduğum için 4 tane Ps3'e sahibim.
(2 Phat 1 Slim 1 Super Slim)
Sürekli bakımlarını termal pedlerini ve termal macunlarını değiştiririm. Ardından içim rahat etmesi için aliexpress'ten aldığım garanti etiketlerini yapıştırırım.
Yani şunu anlatmaya çalışıyorum cihaz 2. El olduğu için satan kişi garanti etiketi olmasa bile alıp yapıştırabilir. Anlayamazsınız.
4- Ps4'leri Tv nin arkasına koymazdım. Havadar ve önü sağı solu açık olarak kullanın, hava sirkülasyonunu sağlamanız gerekiyor.
(Ayrıca Pro'larda sağ ve solda hava menfezi var mı ona bakın varsa nasıl hava alacak?)
5- Olması gerektiğinden çok ses çıkarıyorsa kaliteli termal macun ve termal ped alın ve değiştirin çok zor değil.
(aşağıya aldığım ve sürekli kullandığım ps3 garanti etiketlerini koyuyorum aynılarının ps4 ps5 için bile satıldığını hatırlatırım.PS3 Slimdeki resme bakarsanız civata delikleri boş ama garanti etiketi var :) )

Ekli dosyalar

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
PC BİLGİLERİ

batuervan

Yardımsever Üyemiz
9 Kasım 2022
201
225
43

Ekli dosyalar

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
PC BİLGİLERİ

xander66

Kullanıcı
7 Aralık 2022
95
12
8
7016b kullanıyorum ilk aldığımda f16 sesi vardı gerçekten gow açıkken odada konuşulmuyordu bile çinden sessiz fan aldım Tr dende termal macun sonuç mükemmel oldu.

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Model: pro
CUH Kodu: 7016b
Kapasite: 1 tb

ridw0n

Kullanıcı
10 Ekim 2022
212
91
28
Şimdi
1- Yukarıdada dediğm gibi 72XX serisinde farklı fan kullanıldığı için Pro'ların en sessizi bu seridir. (NİDEC-DELTA MARKA FAN FARKI)
2- Cihazınızın kaç yıllık olduğunu faturası vs yoksa bilemezsiniz. Ufak bir beyin fırtınası yaparsak 7 Ocak 2021 tarihinde Sony Ps4 Pronun üretimini durdurdu. Yani cihazınız en az 2 yaşında demek. Ayrıca cihaz 2. El olduğu için PS KAFE'de mi kullanıldı çok mu hor kullanıldı günlerce açık bırakıldı ve termal macun erken eskidi vs-vs bilemezsiniz. Belki içi açıldı ve uyduruk termal macun sürüldü.
3- Garanti etiketi konusu kesinlikle gerçeği yansıtmaz. Ben sapık bir insan olduğum için 4 tane Ps3'e sahibim.
(2 Phat 1 Slim 1 Super Slim)
Sürekli bakımlarını termal pedlerini ve termal macunlarını değiştiririm. Ardından içim rahat etmesi için aliexpress'ten aldığım garanti etiketlerini yapıştırırım.
Yani şunu anlatmaya çalışıyorum cihaz 2. El olduğu için satan kişi garanti etiketi olmasa bile alıp yapıştırabilir. Anlayamazsınız.
4- Ps4'leri Tv nin arkasına koymazdım. Havadar ve önü sağı solu açık olarak kullanın, hava sirkülasyonunu sağlamanız gerekiyor.
(Ayrıca Pro'larda sağ ve solda hava menfezi var mı ona bakın varsa nasıl hava alacak?)
5- Olması gerektiğinden çok ses çıkarıyorsa kaliteli termal macun ve termal ped alın ve değiştirin çok zor değil.
(aşağıya aldığım ve sürekli kullandığım ps3 garanti etiketlerini koyuyorum aynılarının ps4 ps5 için bile satıldığını hatırlatırım.PS3 Slimdeki resme bakarsanız civata delikleri boş ama garanti etiketi var :) )

Faturası yok geçmişinide öğrenemeyiz 2 yaşında varsayarsak ana ekranda ısı derecesi 55 derece oluyor boşta dururken o yüzden termal macuna ihtiyaç yok bence forumda ki okumalarda zaten yüksek sıcaklığa ulaşınca kendini kapatırmış gibi yazı okudum o zaman termal macun değiştirebilirim. Garanti etiketi olayında yapacak bir şey yok aldığım yerin beyanına göre açılmamış termal macuna gerek yok demişti. şimdi konumunu yatay olarak tvnin altına aldım gta 5 açtım ilk görevde 4-5 ssaat açık bırakmayı düşünüyorum sonra sıcaklığına bakacağım.

Ekli dosyalar

• 79.2 KB Görüntüleme: 14
  • 160.9 KB Görüntüleme: 14
PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PC BİLGİLERİ

batuervan

Yardımsever Üyemiz
9 Kasım 2022
201
225
43
PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
PC BİLGİLERİ

ridw0n

Kullanıcı
10 Ekim 2022
212
91
28
Faturası yok geçmişinide öğrenemeyiz 2 yaşında varsayarsak ana ekranda ısı derecesi 55 derece oluyor boşta dururken o yüzden termal macuna ihtiyaç yok bence forumda ki okumalarda zaten yüksek sıcaklığa ulaşınca kendini kapatırmış gibi yazı okudum o zaman termal macun değiştirebilirim. Garanti etiketi olayında yapacak bir şey yok aldığım yerin beyanına göre açılmamış termal macuna gerek yok demişti. şimdi konumunu yatay olarak tvnin altına aldım gta 5 açtım ilk görevde 4-5 ssaat açık bırakmayı düşünüyorum sonra sıcaklığına bakacağım.
gta da çok ses olmadı sıcaklık 70 derecelerde başka bir oyun açmıştım dışarı çıktım geldim dinlenme moduna girmiş :( güç ayarlarından ayarlarını değiştirdim tekrar it takes two oyununu açtım tekrar kontrol edeceğim.

@batuervan sizce hangi duruşu uygun olanı dikey mi yatay mı?
ünitenin içinde yer vardı orada yatay denemiştim hava alamadığı için çok ısınıp fan sesi yapıyordu.

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PC BİLGİLERİ

batuervan

Yardımsever Üyemiz
9 Kasım 2022
201
225
43
Yatay kullanmanız daha iyi olmuş yandaki hava menfezleri açık duruyor artık. Eğer kendini kapatmasını ve konsolunuz çok sıcak ps4'ü kapatın uyarısını beklerseniz, donanımdan anlıyorsanız, anakartın uzun vadede zarar göreceği yüksek sıcaklığa maruz kalması sonucu bükülebileceği/bozulabileceğinide bilirsiniz. Bu uyarıyı almanız için konsolun apusunun zarar görmeye çok yaklaşması durumunda olacağını belirtmek isterim. Sıcaklık iyi birşey değildir. Bende de 7216B var Stok (Orjinal Fan Ayarlarında) konsolun bir kere bağırdığını ses çıkardığını görmedim. Ragnarok oynadım 7 Saat aralıksız bir kere bile ses çıkarmadı. Son zamanlarda fan uygulaması kurdum. Konsolu 70 derecenin üzerine çıkmasına müsade etmiyorum. Bu tamamen keyfi bir karar tabiki. Bu zamanlarda konsol hafiften fan sesini belli ediyor. Sizinde bildiğiniz gibi stok olarak 80 Derecede ve üzerinde ps4ler fanını hızlandırır. 80 derece bence güzel bir derece değil. Karar sizin. Ben sizin yerinizde olsam çoktan temizlik yapardım. (Ragnarok Oynarken Stok Ayarlarda en fazla 76 Dereceye çıkmıştı)

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
PC BİLGİLERİ

batuervan

Yardımsever Üyemiz
9 Kasım 2022
201
225
43
gta da çok ses olmadı sıcaklık 70 derecelerde başka bir oyun açmıştım dışarı çıktım geldim dinlenme moduna girmiş :( güç ayarlarından ayarlarını değiştirdim tekrar it takes two oyununu açtım tekrar kontrol edeceğim.

@batuervan sizce hangi duruşu uygun olanı dikey mi yatay mı?
ünitenin içinde yer vardı orada yatay denemiştim hava alamadığı için çok ısınıp fan sesi yapıyordu.
Bence yatay kullanmanız daha iyi olacaktır diye düşünüyorum. Ünitenin içerisinde hava akışı olmadığı için ısınması normal.

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
PC BİLGİLERİ

ridw0n

Kullanıcı
10 Ekim 2022
212
91
28
Yatay kullanmanız daha iyi olmuş yandaki hava menfezleri açık duruyor artık. Eğer kendini kapatmasını ve konsolunuz çok sıcak ps4'ü kapatın uyarısını beklerseniz, donanımdan anlıyorsanız, anakartın uzun vadede zarar göreceği yüksek sıcaklığa maruz kalması sonucu bükülebileceği/bozulabileceğinide bilirsiniz. Bu uyarıyı almanız için konsolun apusunun zarar görmeye çok yaklaşması durumunda olacağını belirtmek isterim. Sıcaklık iyi birşey değildir. Bende de 7216B var Stok (Orjinal Fan Ayarlarında) konsolun bir kere bağırdığını ses çıkardığını görmedim. Ragnarok oynadım 7 Saat aralıksız bir kere bile ses çıkarmadı. Son zamanlarda fan uygulaması kurdum. Konsolu 70 derecenin üzerine çıkmasına müsade etmiyorum. Bu tamamen keyfi bir karar tabiki. Bu zamanlarda konsol hafiften fan sesini belli ediyor. Sizinde bildiğiniz gibi stok olarak 80 Derecede ve üzerinde ps4ler fanını hızlandırır. 80 derece bence güzel bir derece değil. Karar sizin. Ben sizin yerinizde olsam çoktan temizlik yapardım. (Ragnarok Oynarken Stok Ayarlarda en fazla 76 Dereceye çıkmıştı)
gta 5 de hiç fan sesi yoktu mesela gow 2018 i açınca başlıyor yüksek ses her oyunda yapmadığı için bende anlam veremedim
siz termal macun mu değiştirdiniz sadece ne kadar aralıkla yaptınız bu işlemi

ps4 temperature uygulamasında 79 dereceyi bende değiştirip 70 dereceye ayarlayınca bakayım nasıl olacak. fanını temizledim içini hiç açmadım belki yaza kadar bu şekilde kullanırım. kendim açabilirmiyim sizcebir hata yapmadan toparlayabilirmiyim.

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PC BİLGİLERİ

kamran55

Yardımsever Üyemiz
15 Ekim 2021
122
13
18
cok ilginc

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Kapasite: 1TB
Alım Yılı: 17.09.2021
PC BİLGİLERİ
İşlemci: Intel Core i3-10100
Ram: DDR4 - 16 GB
HDD: SSD M2 NVME SAMSUNG 250GB + SSD 500GB
Ekran Kartı: Radeon RX580 8Gb
İşletim Sistemi: Windows 10 pro-64Bit

batuervan

Yardımsever Üyemiz
9 Kasım 2022
201
225
43
gta 5 de hiç fan sesi yoktu mesela gow 2018 i açınca başlıyor yüksek ses her oyunda yapmadığı için bende anlam veremedim
siz termal macun mu değiştirdiniz sadece ne kadar aralıkla yaptınız bu işlemi

ps4 temperature uygulamasında 79 dereceyi bende değiştirip 70 dereceye ayarlayınca bakayım nasıl olacak. fanını temizledim içini hiç açmadım belki yaza kadar bu şekilde kullanırım. kendim açabilirmiyim sizcebir hata yapmadan toparlayabilirmiyim.
Çünkü God Of War oyunu Sony tarafından yapılan, konsolun tüm nimetlerini kullanan bir oyun. Ayarlar kısmından çözünürlüğü düşürebilirizsiniz, daha az ısınacaktır.

Ben termal macun değiştirmedim pro'mu alalı 4-5 ay oldu. Sıfır aldım bu yüzden zaten içini açmam, garantisi bozulsun istemem. Ben ps3 lerimi düzenli olarak temizler termal ped ve termal macunlarını sürekli değiştiriyorum. Aslında Ps4 Pro zor değil sadece çok civata sökmeniz gerekecek. You Tube'da söküm videoları var izleyebilirsiniz. Bence zor değil. Bu forumdada bir çok arkadaş değiştirdi ve sesin kesildiğini söylediler.

70 dereceye çekerseniz fan sesiniz artacaktır. Ben keyfiyetten 70 derece yaptım daha soğuk çalışmasını istediğim için.

Bu sorun sadece prolarda yok. Uzun süre kullanılan yada üzerinden yıllar geçtiği için termal macun özelliğini kaybedip hiç kullanılmayan cihazlarda bile ses sorunu olabiliyor. Örnek konuyu aşağıya bırakıyorum

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
PC BİLGİLERİ

ridw0n

Kullanıcı
10 Ekim 2022
212
91
28
Çünkü God Of War oyunu Sony tarafından yapılan, konsolun tüm nimetlerini kullanan bir oyun. Ayarlar kısmından çözünürlüğü düşürebilirizsiniz, daha az ısınacaktır.

Ben termal macun değiştirmedim pro'mu alalı 4-5 ay oldu. Sıfır aldım bu yüzden zaten içini açmam, garantisi bozulsun istemem. Ben ps3 lerimi düzenli olarak temizler termal ped ve termal macunlarını sürekli değiştiriyorum. Aslında Ps4 Pro zor değil sadece çok civata sökmeniz gerekecek. You Tube'da söküm videoları var izleyebilirsiniz. Bence zor değil. Bu forumdada bir çok arkadaş değiştirdi ve sesin kesildiğini söylediler.

70 dereceye çekerseniz fan sesiniz artacaktır. Ben keyfiyetten 70 derece yaptım daha soğuk çalışmasını istediğim için.

Bu sorun sadece prolarda yok. Uzun süre kullanılan yada üzerinden yıllar geçtiği için termal macun özelliğini kaybedip hiç kullanılmayan cihazlarda bile ses sorunu olabiliyor. Örnek konuyu aşağıya bırakıyorum

hayırlı olsun kutudan hangi sürümle çıktı önerdiğiniz termal macun var mı?

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PC BİLGİLERİ

scorpionnn

Yardımsever Üyemiz
17 Mart 2022
440
105
43
7216b sesizdir dogru
ilk cıkan pro vardi bende onda fan sesi oldu servise verdim 5 gunde yeni seri olarak 7216b verdi
öle bir sorunum yok artik yıllardir kunlaniyorum

batuervan

Yardımsever Üyemiz
9 Kasım 2022
201
225
43
hayırlı olsun kutudan hangi sürümle çıktı önerdiğiniz termal macun var mı?
Ben her zaman Artics MX-4 kullanıyorum ama bakın orijinal olanı piyasada o kadar sahte varki ben %100 orijinal almak için amazon satıcısı ve göndericisi olandan alıyordum. Lütfen sahte ürün almayın.
Ama ben olsam MX-6 alırdım biraz daha pahalı ama %20 oranında daha performans verecektir mx-4 e göre.

Yukarıdada belirttiğim tarihte Ps4 Proların üretimi 2021 de durdurulduğu için eğer piyasada ps4 pro bulursanız sıfır yazılımı 9.00 altında gelecektir. Ben öyle yaptım aşağıdaki linke tıklayarak daha kapsamlı açıklamamı okuyabilirsiniz.

Halen daha bu olayı kimse bilmediği için 2. El Ps4 alıyorlar. Neymiş versiyon düşükmüş. 3 hafta önce 2216A Mega Pack Versiyonu sıfır ps4 aldırdım arkadaşıma yazılım sürümü 8.00 çıktı. Çünkü Sony bundle üretmeyi bıraktı (Call Of Duty Eurasia Garantili Hariç)
Ayrıca termal ped almanız gerekiyor.

Son düzenleme:
PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
PC BİLGİLERİ

ridw0n

Kullanıcı
10 Ekim 2022
212
91
28
Ben her zaman Artics MX-4 kullanıyorum ama bakın orijinal olanı piyasada o kadar sahte varki ben %100 orijinal almak için amazon satıcısı ve göndericisi olandan alıyordum. Lütfen sahte ürün almayın.
Ama ben olsam MX-6 alırdım biraz daha pahalı ama %20 oranında daha performans verecektir mx-4 e göre.

Yukarıdada belirttiğim tarihte Ps4 Proların üretimi 2021 de durdurulduğu için eğer piyasada ps4 pro bulursanız sıfır yazılımı 9.00 altında gelecektir. Ben öyle yaptım aşağıdaki linke tıklayarak daha kapsamlı açıklamamı okuyabilirsiniz.

Halen daha bu olayı kimse bilmediği için 2. El Ps4 alıyorlar. Neymiş versiyon düşükmüş. 3 hafta önce 2216A Mega Pack Versiyonu sıfır ps4 aldırdım arkadaşıma yazılım sürümü 8.00 çıktı. Çünkü Sony bundle üretmeyi bıraktı (Call Of Duty Eurasia Garantili Hariç)
Ayrıca termal ped almanız gerekiyor.

Teşekkür ederim bu konuda çok yardımcı oldunuz termal macuna kesin karar verdiğimde burdan güncelleyeceğim

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PC BİLGİLERİ

ridw0n

Kullanıcı
10 Ekim 2022
212
91
28
PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PC BİLGİLERİ

senolozen

Yardımsever Üyemiz
14 Aralık 2021
199
318
63
Dostum birebir aynı konsolu kullanıyorum sessiz olduğuna garanti edebilirim. Sadece bakımsız ps4 ler ses yapar herşey model kodu değildir.Termal macun, termal pad ve temizlik gerekebilir. Soğutucu bloğun gözenekleri tozlarla kaplanıyor ve haliyle sıcak havayı yeteri kadar dışarı atamayabiliyor. Sen onu bir servise ver komple bakımını yaptır kolay gelsin.

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Kapasite: 1TB
PC BİLGİLERİ
İşlemci: Ryzen 7 1700
Ram: DDR4 16GB
HDD: 1TB
Ekran Kartı:

batuervan

Yardımsever Üyemiz
9 Kasım 2022
201
225
43
PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
PC BİLGİLERİ

ridw0n

Kullanıcı
10 Ekim 2022
212
91
28
Estağfurullah tek amacım PlayStation hakkında az olan bilgi ve deneyimlerimi paylaşmak... Her zaman soru sorabilirsiniz. İyi günleriniz olsun. Şimdiden geçmiş olsun...

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PC BİLGİLERİ

Thomas

Yardımsever Üyemiz
9 Temmuz 2021
67
22
8
Bir soru da ben sorayım. Laptop soğutucusunu PlayStationın altına koysak işe sıcaklığa etkisi olur mu?

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
CUH Kodu:
PC BİLGİLERİ
İşletim Sistemi:

ridw0n

Kullanıcı
10 Ekim 2022
212
91
28
mx6 180 tl
Arctic 50X50MM (1mm) termal pad 200 tl
tr9 tornavida 100 tl

480 tl yapıyor ben yaparsam oda sorunsuz yaparsam :)

bir servise sordum detaylı temizlik thermal grizzly macun padler düzgünse değiştirmiyorlarmış 650 tl ücreti

@batuervan

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PC BİLGİLERİ

ridw0n

Kullanıcı
10 Ekim 2022
212
91
28
Fan sesi videolarını aşağıdaki linke yükledim bakabilir misiniz genelde 79 da ki gibi ses var bazen oyundaki sahneye göre 75 ayarındaki gibi fanlar başlıyor sonra yine azalıyor. @batuervan @baybarsturan @Scofield

Fan sesi 79 ayarında iken
Fan sesi 75 ayarında iken

videodaki oyun gow ama diğer oyunlarda da bundan çok farklı olmuyor genel olarak. rdr2 ve ghost of tsushima denedim

Son düzenleme:
PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PC BİLGİLERİ
Üst Alt

AdBlock (Reklam Engelleyici) Tespit Edildi!

Merhabalar! Forumdaki reklamları görmek hepimiz açısından can sıkıcı olabiliyor ve bunun farkındayız.

Tabii ki reklam engelleme eklentileri, reklamları engellemede harika bir iş çıkarsa da forum sitemizin varlığını sürdürmesi açısından reklamlara ihtiyacımız var. Bu yüzden forum sitemizde iyi bir deneyim yaşamak için AdBlock (Reklam Engelleme) eklentinizi devre dışı bırakın lütfen.

Anlayışınız için teşekkür ederiz...

Forumdan tam olarak faydalanmak, herhangi bir kısıtlama olmadan reklamsız kullanmak için destekçi üyelik sistemine göz atabilirsiniz.
DESTEKÇİ ÜYELİK

AdBlock'u Devre Dışı Bıraktım