SON ÇIKAN POPÜLER OYUNLAR

KURALLAR Sitemizin Doğru Kullanılması Hakkında Bilgilendirme / CEVAPLA Düğmesinin Yanlış Kullanılması

baybarsturan

Yönetici
9 Haziran 2020
6,976
42,964
113
kurallar2.png

If you want to reply to any user's message, you can use the Reply button.
But, if your reply is not related to that message, please don't use this Reply button.
In such a situation, for reply to subject please use message box at the end of the page.
Otherwise you will be BANNED from this site. Thanks for your cooperation.

ARKADAŞLAR LÜTFEN SİTEYİ DOĞRU BİR ŞEKİLDE KULLANALIM
BİR KONUYA DİKKATİNİZİ ÇEKMEK İSTİYORUM.

SİTEMİZDEKİ KONULARDA BULUNAN - ice_screenshot_20220428-140702.jpeg- TUŞUNU DOĞRU ŞEKİLDE KULLANALIM.

BİLDİĞİNİZ GİBİ SİTEDE BİR KONUYA CEVAP YAZARKEN BOŞ MESAJ ATILMAMASINI SÖYLEMİŞTİK
VE BUNUN GERÇEKLEŞMESİ İÇİNDE
ALINTI DÜĞMESİ İLE HİÇ MESAJ YAZMADAN CEVAP VERİLMESİNİ
YASAKLAMIŞTIK
HATTA HEM BU SEBEPLE HEM DE ALINTI DÜĞMESİNİN SIK SIK VE YANLIŞ KULLANIMI
KAYNAKLI SİTE ALTYAPISINDA SORUN YARATMASINDAN KAYNAKLI BU ALINTI TUŞUNU KALDIRMIŞTIK.

(BELKİ HALA BUNU BİLE FARK ETMEYEN ÜYELERİMİZ VARDIR)

ŞİMDİ İSE SİTEDE BAŞKA BİR KOLAYA KAÇMA YANİ EMEĞE SAYGISIZLIK OLARAK GÖRDÜĞÜM
BİR HUY GENEL OLARAK ÜYELER ARASINDA GELİŞMEYE BAŞLADI.
O DA ŞUDUR.

YAZILAN MESAJDAN İLGİSİZ OLARAK MESAJLARIN SAĞ ALTINDA BULUNAN CEVAPLA TUŞUNA BASIP ALINTI YAPARAK CEVAPLAMAK.
NE DEMEK İSTİYORUM AÇIKLAYAYIM. EĞER BİR KİŞİNİN YAZDIĞI BİR MESAJA CEVABEN BİR MESAJINIZ
OLACAKSA YA DA BU KİŞİYE BİR CEVAP VERİYORSANIZ BU TUŞU KULLANABİLİRSİNİZ YANİ ADI ÜSTÜNDE CEVAPLA TUŞUDUR BU TUŞ.
AMA GÖZLEMLEDİĞİM, SİTEMİZDE BU TUŞ İLGİSİZ ALAKASIZ KULLANILMAYA BAŞLANDI VE HERKES BİRBİRİNİN YAZDIĞI MESAJI CEVAPLA TUŞUNA BASARAK ALINTILIYOR VE ONUN ALTINA İLGİSİZ KALAN KENDİ MESAJINI YANİ GENELDE TEŞEKKÜR MESAJINI YAZIYOR.
YANİ ŞÖYLE OLUYOR MESELA;

-
LİNK KIRIK MESAJINI BİR ÜYEMİZ CEVAPLA TUŞU İLE ALINTILIYOR
-
TEŞEKKÜRLER MESAJINI ALTINA YAZIP KONUYA GÖNDERİYOR.

YANİ BÖYLE SAÇMA SAPAN MESAJLAR KONULARDA ÇOK BİRİKMEYE BAŞLADI. SİZLER DE BUNU FARK ETMEYE BAŞLAMIŞ OLMALISINIZ.

YAPMANIZ GEREKEN KONUYA TEŞEKKÜR MESAJI YADA BAŞKA BİRŞEY YAZACAKSANIZ BUNU O KONUDAKİ EN ALTTA BULUNAN
MESAJ KUTUSU İÇİNE YAZMANIZ GEREKİYOR. YOKSA BAŞKA BİRİNİN MESAJINI CAVAPLA DİYE ALINTILAYIP CEVAP YAZMAYINIZ.

AMA EĞER AMACINIZ ZATEN BİRİNİN YAZDIĞI MESAJA KARŞI CEVAP VERMEK VEYA YARDIMDA BULUNMAK İSE TABİ Kİ İLGİLİ
O MESAJIN ALTINDAKİ CEVAPLA TUŞUNU KULLANARAK MESAJI ALINTILAYIP, SİZ KENDİ CEVABINIZI VEREBİLİRSİNİZ.

PEKİ NEDEN BU DOĞRU UYGULANMIYOR DERSENİZ MAALESEF BAZI ÜYELERİMİZ İŞİN KOLAYINA KAÇIYOR YANİ KONULARDA CEVAP YAZILACAK KUTU DOĞAL OLARAK HER KONUNUN EN SONUNDA OLMAK ZORUNDA İŞTE BU YÜZDEN BİZİM KOLAYCI ÜYELERİMİZ DE SAYFA SONUNA GİTMEK İÇİN ÜŞENDİKLERİNDEN DOLAYI İLGİSİZ ALAKASIZ ÖNÜNE GELEN İLK MESAJIN CEVAPLA TUŞUNA BASARAK SAYFANIN OTOMATİK EN SONUNDAKİ MESAJ KUTUSUNA KOLAYCA GİTMESİNİ SAĞLAYARAK UYANIKLIK YAPTIĞINI SANIYORLAR AMA BUNU YAPARAK O İLGİSİZ MESAJI DA ALINTILAMIŞ OLUYORLAR VE ORTAYA SAÇMA SAPAN MESAJ YAZILARI ÇIKIYOR. DİYECEKSİNİZ Kİ BİLEREK Mİ YAPIYORLAR DERSENİZ ÇOĞUNLUK İÇİN CEVAP EVET BİLEREK YAPIYORLAR ÇÜNKÜ BUNU YAPAN KOLAYCILIĞA ALIŞMIŞ KİŞİLER İÇİN HİÇBİR ŞEY ÖNEMLİ DEĞİL VE BU DURUM DA BENİM GÖZÜMDE BİR KONUYA - KİŞİYE - EMEĞE SAYGISIZLIK OLARAK GÖRÜLMEKTEDİR. BİLMEDEN YAPANLARI BİR KENARA KOYUYORUMA AMA BU UYARI İLE TÜM ÜYELERİ ARTIK BU KONUDA DİKKAT ETMELERİ KONUSUNDA UYARMIŞ OLAYIM VE BU KURALLARA UYULMASI AYNEN DİĞER KURALLAR GİBİ MECBURİDİR.
BU KURALLAR İNSANCA,
BİRBİRİMİZE SAYGI GÖSTERELİM DİYE KONULAN TOPLUMSAL VE AHLAKİ DEĞERLERDİR.
VE İNSANLARIN BU DEĞERLERE SAHİP ÇIKMASI GEREKİR.

BU KURALLARA UYULMADIĞI TAKTİRDE BİR MİKTAR HOŞ GÖRÜ GÖSTERİP UYARDIKTAN SONRA
UYGULAMAMIZ GEREKEN CEZA
[BAN] HEPİNİZ TARAFINDAN BİLİNMEKTEDİR.

İPUCU: BİLGİSAYARDAN FORUMA GİRENLER, KLAVYELERİNİZ (KEYBOARD) ÜZERİNDE "END" DİYE BİR TUŞ VAR.
HALA BİLMEYENLER İLE KENDİSİNİ TANIŞTIRAYIM. BAZILARIMIZ BU TUŞ NEDEN KLAVYEDE VAR DİYE MERAK EDİYODUR BELKİ.
BU END TUŞUNUN BİR ÖZELLİĞİ DE BULUNDUĞUNUZ SAYFANIN EN SONUNA BİR KEREDE HIZLA GİTMENİZİ SAĞLIYOR.
BİR ZAHMET O TUŞU KULLANMAYI ÖĞRENİNİZ.

CEP TELEFONU KULLANANLAR DA BİR ZAHMET BİR PARMAK HAREKETİ İLE SAYFA SONUNA GİTMEYİ YADA TELEFON MODELİNE GÖRE
SAYFALARIN SAĞ YANINDAKİ HAREKET ÇUBUĞUNU KULLANARAK SAYFA SONUNA GİTMEYİ ÖĞRENSİNLER.

KİMSE İŞİN KOLAYINA KAÇMASIN.
ANLAYIŞINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.

blackwing

Kullanıcı
15 Kasım 2021
102
27
28
Bravo çok güzel bir açıklama olmuş eline sağlık.

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Model: PRO
CUH Kodu:
Kapasite: 1 Tb
Versiyon: 6.72
Alım Yılı: 2018

R-Rpt

Kullanıcı
16 Mart 2021
129
58
28
End tuşunu bilmeyenler öğrenmiş oldu :) ama evet o alıntılar rahatsız edici.
Hiç o şekilde yapmadım ama bu konu ile ilgili görüşümü söylemek istiyorum; linklerin açılması için, konuya like atıp yorum şartı var, şimdi like veriliyor sorun değil ama bir konu var link kırık yada başka bir şey var yada üstünde bir sohbet muhabbet dönecek, üzerinde istişare yapılabilecek güzel konular var veya baya link kırılmış o kadar düzenlemek gerekiyor. Maalesef ne kırık link görülüyor nede konu üstüne adam gibi yorum yapılıyor, çünkü her yer resmen çöplüğe dönmüş, her yer "Tşk, teşekkür, thx, tyx, eyw, saol, Alıntı:teşekkürler yahu adam yazmaya bile erinmiş üşenmiş, bu tür yorum zorunluluğu ortamdaki kaliteyi bozduğu "şahsi düşüncem" çok açık. Zorunlu yorumun kaldırılması taraftarıyım. Geçen gün 10tb arşiv torrent isimli konudaki link kırık, yahu 3 ay o konuya yorum yazdım ve çöp yorumlardan kimin ne dediği bile görünmüyor! Forumda 20 tane üyeye özel mesaj attım elinizde dosya varsa yeniler misiniz derken Allah razı olsun bir arkadaş yeniledi. Yani görüldüğü üzere bu yorum konusu sürekli bir gündem oluyor burada, adam istemiyorsa atmasın yani herif yazmaya üşeniyor alıntı yapıyor cevaplıyor, abi hiç cevaplamasın bir teşekkür yazısını bile çok gören bir adamın yapacağı TŞK yazısına kimsenin ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. . . Varsa da kimin buna neden ihtiyacı var eğer açıklanırsa bu konu ben dahil kafasına takılan diğer arkadaşları da aydınlatmış olur.

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Model: PS4 Pro
CUH Kodu:
Kapasite: 6TB
Versiyon: 9.00
Alım Yılı: 2016
PC BİLGİLERİ
İşlemci: Ryzen 5600x
Ram: 32gb
HDD: Samsung 980pro ssd
Ekran Kartı: RTX 3060Ti
İşletim Sistemi: 11
XBOX SERIES BİLGİLERİ
Model: 360
Kapasite: 1TB
Yazılım Sürümü:
Oyuncu Kimliği:
Alım Yılı: 2020

baybarsturan

Yönetici
9 Haziran 2020
6,976
42,964
113
End tuşunu bilmeyenler öğrenmiş oldu :) ama evet o alıntılar rahatsız edici.
Hiç o şekilde yapmadım ama bu konu ile ilgili görüşümü söylemek istiyorum; linklerin açılması için, konuya like atıp yorum şartı var, şimdi like veriliyor sorun değil ama bir konu var link kırık yada başka bir şey var yada üstünde bir sohbet muhabbet dönecek, üzerinde istişare yapılabilecek güzel konular var veya baya link kırılmış o kadar düzenlemek gerekiyor. Maalesef ne kırık link görülüyor nede konu üstüne adam gibi yorum yapılıyor, çünkü her yer resmen çöplüğe dönmüş, her yer "Tşk, teşekkür, thx, tyx, eyw, saol, Alıntı:teşekkürler yahu adam yazmaya bile erinmiş üşenmiş, bu tür yorum zorunluluğu ortamdaki kaliteyi bozduğu "şahsi düşüncem" çok açık. Zorunlu yorumun kaldırılması taraftarıyım. Geçen gün 10tb arşiv torrent isimli konudaki link kırık, yahu 3 ay o konuya yorum yazdım ve çöp yorumlardan kimin ne dediği bile görünmüyor! Forumda 20 tane üyeye özel mesaj attım elinizde dosya varsa yeniler misiniz derken Allah razı olsun bir arkadaş yeniledi. Yani görüldüğü üzere bu yorum konusu sürekli bir gündem oluyor burada, adam istemiyorsa atmasın yani herif yazmaya üşeniyor alıntı yapıyor cevaplıyor, abi hiç cevaplamasın bir teşekkür yazısını bile çok gören bir adamın yapacağı TŞK yazısına kimsenin ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. . . Varsa da kimin buna neden ihtiyacı var eğer açıklanırsa bu konu ben dahil kafasına takılan diğer arkadaşları da aydınlatmış olur.
Sizin ve merak eden başka üyeler için kafanıza takılan sorulara yanıt vermeye çalışayım.

Sondan başlayayım. Size o meşhur linki bulan ve yenileyip paylaşan kişi bendim zaten, yani Admin'iniz. :)

Forumda herhangi bir üyenin yani sizlerin açacağınız konularda yada paylaşacağınız dosyalarda beğen yada yorum şartı olacak diye bir kural yada zorunluluk yok zaten. Sadece eğer konuda link paylaşılıyor ise ve paylaşılan linkler genellikle korsan oyun linkleri olduğu için yasal olarak sitemizin başı ağrımasın diye en azından beğen özelliği açılarak linkler gizli hale getirilmelidir. Böylece linklerin google aramada çıkması engellenir.
Eğer böyle yapmazsak ne olur?!!! Bir, yasal sorun yaşanabilir yani sitemize oyun firmalarının Türkiye temsilciliklerinden (avukatlarından) uyarı gelir linkleri kaldırın diye. İki, google aramalarda linkler açıkça görülür ve sitemize üye bile olunmadan yani hiç bu siteye gelmeden linkler herkes tarafından görülür ve istismar edilir ve linkler kısa sürede patlar yani linkin yüklü olduğu ana site tarafından bu linkler daha erken fark edilir ve linkler silinir ve sizlerde linkler kırık diye veryansın edersiniz. (Şimdi bile ediyorsunuz yani linkler herkese açık olmasa da maalesef linkler kısa sürede patlıyor birde açık olsa anlık patlayacak demektir. Zaten anonim linkler her site tarafından paylaşılmakta ve ömürleri kısa olmaktadır.)

Yani dediğim gibi linkleri açık etmemek için en azından beğen özelliği ile koymak lazım ve yorum yazmak zorunlu değil yani konuyu açan kişinin inisiyatifine kalmış bir durum ve konu açıp bilgi veren veya link paylaşan üyeye de sen neden yorum istiyorsun diyecek halimiz yok. Yani üyeler isterlerse sadece beğen ile linki gizleyerek paylaşabilirler. Ama tercihen yorum da istiyorlar ve hakları da. Çünkü bir paylaşımda bulunuyorlar ve bunun için bir şekilde emek harcadıkları için diğer üyelerin taktir etmesini bekliyorlar. Şahsen ben de öyle, gecemi gündüzüme katıp kendim yabancı sitelerden, çeşitli dış kaynaklardan öğrendiklerimi sizler ile paylaşıyorum ve en azından bir teşekkür edilmesini çok görmemek gerekir. Sizin dediğinizi anlıyorum "konular çok teşekkür mesajı ile doluyor" diyeceksiniz ama bu da emeğin bir göstergesi oluyor. Ayrıca sitemizde sadece beğen şeklinde açılan konu da var ve o konuda bir sürü sayfa teşekkür almış durumda çünkü insanlar emeğe karşı saygılarını gösteriyor ve beğendiklerini bir teşekkür ile ifade ediyorlar yani konular dolmasın fazla sayfa birikmesin diye içten gelen bir teşekkürü bile etmeyin mi diyelim üyelere. Her ne kadar bizim Türk toplumu ve yeni jenerasyon kısaltmaları çok sevse de biz bunu bile anlayışla karşılamaya çalışıyoruz. Gerçi bu iki-üç harfli kısaltma tşk 'lere ben de karşıyım. Ama bu teşekkür yada yorum olayı olmaz yada az olur ise site nasıl canlı kalacak? Siz sadece şunu öneriyorsunuz; İstediğiniz her şeyi bu forumdan elde edin ama teşekkür et kısmına takılın yani sayfalar doluyor aradığım bulunmuyor diye yorum yapılmasına karşı çıkın. Yani sanki özel sizlere çalışalım istiyorsunuz gibi bir durum oluyor. Biz zaten elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. İnanın özelden daha fazla soru alıyor ve cevaplıyoruz. Belki siz de forumda sorduğunuz soruya yanıt alamazsanız özelden sormayı deneyiniz. Ama şunu sakın unutmayın kimse sizlere hizmet için burada değil. Ben sadece gönüllü olarak bu sitede bulunuyorum ve sadece iyi niyetimle sizlere yardımcı olmak için burada zamanımı harcıyorum tabi bir de Emre kardeşime yardımcı ve destek olmak için buradayım. Üstelik sitede konuların canlı kalması yani fazla sayıda mesaj yazılması forumun daha fazla kişiye ulaşabilmesi ve gelişip büyümesi için önemli rol oynuyor yani arama motorlarında daha yukarılarda gözüküp daha fazla insana ulaşabilmesine imkan sağlıyor. Şimdi siz bütün bunlardan vazgeçilsin, emeğe karşı teşekkür edilmesin, sadece sorunu olanlar yazsın ve onlara hemen cevap verilsin istiyorsanız inanın zamanla bu site de emek vermek isteyen yada zaman geçirecek insan bulamazsınız ve site kapanır gider. Yani bütün bunları enine boyunu düşünüp geniş perspektifte bakarsanız sonucunu tahmin edebilirsiniz. O yüzden bencil olmamak gerekir. Ayrıca bu durum diğer yerli ve yabancı sitelerde de aynen burada olduğu gibi işlemektedir. Son olarak diyecekseniz ki "isteyen zaten beğenirse teşekkür eder" diye o zaman size iki türlü cevap verebilirim. Biri ha mecburi teşekkür ha gönüllü teşekkür, konu zaman içerisinde yine sayfalar dolusu olacaktır ve siz yine istediğinizi bulamayacaksınız. İkincisi ise inanın bizim Türk toplumu ve burada da gördüğüm üye profili çoğunluğu kolaya alışmaya çok müsait, dersek ki "teşekkür de etmeyin, konulara gereksiz mesaj da atmayın" bunlar yasaklanmıştır diye inanın bu durum çoğu kişinin (muhtemelen sizin de) işine gelecektir ve yasaklandığı için de artık buna uyacak ve sadece tek taraflı yararlanma şeklinde site işleyecektir ve bunun sonucunda da forum zaman içerisinde cansız, tatsız, tuzsuz bir yer haline gelerek gün gelir kapanır gider yada üyeler bu siteye gelmeyi bırakır ve bir sitede iletişimin kesildiği ve emeğe değer verilmediği yerde ne saygı kalır ne de sevgi kalır buna emin olabilirsiniz.

Aklıma ilk gelenleri bir çırpıda yazdım daha eklenebilecek çok şey var ama sanırım temel olarak sorunuza bir yanıt verebilmişimdir.

NOT: AYRICA BU ŞEKİLDE KONSOL İLE İLGİLİ OYUNLARI PAYLAŞAN YERLİ YABANCI HER FORUMDA BEĞEN VE CEVAPLA ŞARTI VARDIR.
(BİZDE ŞART DEĞİL) VE DAHA OLMAYANINI BEN GÖRMEDİM. VAR OLANLARI BİLGİLENDİRİN Kİ BİZLER DE ORALARI ZİYARET EDELİM.

metATC

Kullanıcı
29 Aralık 2021
62
19
8
Uyarı için teşekkürler. Umarım herkes bu kuralların forum kalitesini artırmak için konulduğunun farkına varır.

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Model: PRO
CUH Kodu: 7216B
Kapasite: 1TB
Alım Yılı: 2021
PC BİLGİLERİ
İşlemci: Intel Core i7-13620H - Laptop CPU
Ram: DDR5 - 16 GB
HDD: 500 GB SSD
Ekran Kartı: Nvidia Geforce RTX 4050 (6GB) - Laptop GPU
İşletim Sistemi: Windows 10 Pro - 64 Bit

Demir26

Yardımsever Üyemiz
3 Aralık 2021
128
27
28
Emeğinize sağlık :) :) :)

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Model: SLIM
CUH Kodu:
Kapasite: 1 TB
Alım Yılı: 2021

sandman81

Kullanıcı
10 Şubat 2021
51
16
8
admin end tuşunun ne olduğunu bilmiyordum bilgilendirici oldu teşekkürler

baybarsturan

Yönetici
9 Haziran 2020
6,976
42,964
113
Üst Alt

AdBlock (Reklam Engelleyici) Tespit Edildi!

Merhabalar! Forumdaki reklamları görmek hepimiz açısından can sıkıcı olabiliyor ve bunun farkındayız.

Tabii ki reklam engelleme eklentileri, reklamları engellemede harika bir iş çıkarsa da forum sitemizin varlığını sürdürmesi açısından reklamlara ihtiyacımız var. Bu yüzden forum sitemizde iyi bir deneyim yaşamak için AdBlock (Reklam Engelleme) eklentinizi devre dışı bırakın lütfen.

Anlayışınız için teşekkür ederiz...

Forumdan tam olarak faydalanmak, herhangi bir kısıtlama olmadan reklamsız kullanmak için destekçi üyelik sistemine göz atabilirsiniz.
DESTEKÇİ ÜYELİK

AdBlock'u Devre Dışı Bıraktım