SON ÇIKAN POPÜLER OYUNLAR

PS4 YARDIM PS4 Disk değiştirme sonrası yaşanan sorun.

BlackEdition

Kullanıcı
6 Ağustos 2020
110
17
18
Merhaba

PS4 üzerindeki 1TB lık diski veri kaybetmeden 2TB'a çıkarmak için acronis backup yazılımı ile 1TB lık diski yedekledim. (Partitonları dosya olarak yedekledim. yani disk to disk olarak almadım) sonra 2TB lık diske yedeği geri döndüm. Buraya kadar hersey sorunsuz görünüyor. Partitonlar 2TB lık diske gelmiş vs. Sorun şu ki ps4 açtığımda benden usb kablo ile kolu bağlamamı istedi ve sistem yazılımı yüklemem gererkiğini belirten bir ifade çıktı. 1GB lık olan 9.0 dosyasını takarak devam etmek istediğimde bütün kullanıcı verileri vs hersey silinecek evet-hayır şeklinde bir soru çıktı. Hayır diyerek işlemi iptal ettim. Diğer 400MB çıkarı olan dosyayı denedim ondan hiç ilerlemedi. Yani durum şu ki ps4 herseyi sıfırlayarak ilerlemek istiyor. Disk değişimi yapan arkadaslarda bu durum nasıl ilerledi? benim derdim zaten bir seyleri silinmeden-sıfırlanmadan disk değiştirmekti. Ama şu an böyle bir sorun ile karşı karşıyayım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Model: SLIM
CUH Kodu:
Kapasite: 500 GB
Versiyon: 11.50
Alım Yılı:

Yetobey

Kullanıcı
16 Aralık 2021
381
268
63
yeni hard disk taktığında sıfırlamadan ilerleyemezsin. kurulumu yapıp ondan sonra dosyaları kopyalamayı deneyebilirsin olur mu tam emin değilim. ya da başka bir disk daha bulup playstation üzerinden yedekleme yapıp kurmayı denemelisin

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Model: Slim
CUH Kodu:
Kapasite: 1 TB + 2 TB
Versiyon: 9.00
Alım Yılı: 2018
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
Model: DIGITAL
CFI Kodu: 1200B
Kapasite: 650 GB / 1 TB
Alım Yılı: 2023
PC BİLGİLERİ
İşlemci: Intel Core İ7 2.2 GHz
Ram: 16 GB
HDD: 1 TB SSD
Ekran Kartı: Intel İris Pro 1536 MB
İşletim Sistemi: macOS Ventura

BlackEdition

Kullanıcı
6 Ağustos 2020
110
17
18
Hesapta bu şekilde yaparsam veri kaybetmeden yapabilirsiniz diyordu videolarda. şimdi hersey sıfırlandıktan sonra ne anlamı kaldı. bu işin kansız bir sekilde yapılabilir bir yolu olmalı. herkes disk değiştiriken oyunları siliniyor mu anlamadım acıkcası.

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
CUH Kodu:
Alım Yılı:

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,923
113
Önce eski orijinal hdd geri takın ve konsol içindeki oyunları yedeklemek için konsolun kendi özelliğini kullanın tabi harici bir usb hdd depolama cihazına ihtiyacınız var yani harici usb yada harici usb hdd işte kapasitesi ne kadar dosya yedekleneceğine göre değişir. Yapmanız gereken ise konsol Ayarlar/Sistem/Yedekle ve Geri Yükle adımından PS4 Sistemini Yedekle diyerek isterseniz her şeyi isterseniz seçme yaparak harici USB içine yedekleyiniz. Sonra sistem 9.00 yazılımının büyük boyutlu olan recovery update firmware dosyasını konsol içindeki her şey silinecek evet diyerek yükleyin. Sonra konsola birebir aynı kullanıcı adını açarak bu sefer Ayarlar/Sistem/Yedekle ve Geri Yükle kısmındaki PS4 Sistemini Geri Yükle adımından geri yükleyin. Tek seçeneğiniz bu ama bu işlem orijinal konsollarda sorunsuz oluyor ve kırık konsollarda da işe yarar mı deneyerek göreceksiniz yani kullanıcı yedeklemeye izin veriri ise işe yarayacaktır. Ayrıca bunu yapmanın başka bir yolu yok yani sonradan konsol dahili hdd içine başka türlü aktaramazsınız. Bu tek seçeneğiniz ve olacağını garanti edemem. Sonucu yazarsınız.

BlackEdition

Kullanıcı
6 Ağustos 2020
110
17
18
Peki şöyle yapsam: Elimde disk klonlama cihazı var 1TB lık ps4 kendini diskini 2TB lık boş diske klonlasam. Sonra bir partition yazılımı ile yeni 2TB lık diskin içindeki boş alanı partitionla oynayarak arttırsam? eğer partitionla oynamazsam 2TB lık diskte orjinal 1TB lık kapasitesinde görülecektir. Bu yöntem yer mi acaba? :)

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
CUH Kodu:
Alım Yılı:

ridw0n

Kullanıcı
10 Ekim 2022
212
91
28
Peki şöyle yapsam: Elimde disk klonlama cihazı var 1TB lık ps4 kendini diskini 2TB lık boş diske klonlasam. Sonra bir partition yazılımı ile yeni 2TB lık diskin içindeki boş alanı partitionla oynayarak arttırsam? eğer partitionla oynamazsam 2TB lık diskte orjinal 1TB lık kapasitesinde görülecektir. Bu yöntem yer mi acaba? :)
çok karıştı sanki :) sizin dediğin sanki ps4 e (c ve d diski) yapmak gibi bir şey sanırım :)

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Model: Pro
CUH Kodu: 7216B
Kapasite: 1 TB
Alım Yılı: 2022
PC BİLGİLERİ
İşlemci: i7 10875H
Ram: 64 GB DDR4
HDD: 2 TB M2 SSD
Ekran Kartı: Nvidia Geforce RTX 2060
İşletim Sistemi: Windows 10

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,923
113
Yemez gibime geliyor ama denemekten zarar gelmez. Normalde playstation konsolların içine bir kere HDD bağlayıp firmware (örnek 9.00 yazılım) yüklendiğinde bu diski kendine özel Orbis OS işletim sistemine uygun bir hale dönüştürür. Yani konsoldan hdd söker ve bunu PC 'ye bağlarsanız PC de bu diski görmez ve PC 'de bu diski kullanmak için format ister. Keza aynı şekilde playstation içinden sökülen hdd pc de herhangi bir değişikliğe uğrar ise konsola bağlandığında bu sefer konsol onu tanımaz ve formatlamak ister. Tabi yine de yazdığınız fikri bir deneyin bakalım. Yani disk to disk copy yapıp sonra atıl olan 1 TB kısmı genişleterek 2 TB yaparak deneyin bakalım. Eğer konsol hdd bağladığınızda içindeki işletim sistemini görmez ise format ister yada tüm verileri silmek ister. Eğer görür ise zaten direk 2 TB kapasiteli olarak konsol sorunsuz açılır. Zaten buradan olup olmadığını anlarsınız. Sonucu buradan yazarsınız. Ben de merak ettim. :)

BlackEdition

Kullanıcı
6 Ağustos 2020
110
17
18
Dün gece disk to disk olarak birebir klonlama yaptım. ama 2TB üzerindeki kalan boş alanı partitiona dahil etme olayına girmeden direk işlem bittiği gibi ps4 e 2tb lık diski taktım. makina açılışta yine işletim sistemini yüklemek için usb diskten yüklemek istedi. yani bu demek oluyor -ki sektör bazında yapılan klonlamada bile orjinal disk ile yeni takılan diski ayırt ediyor. muhtemelen diskin fiziki ve yazılımsal özelliklerini ilk baştan kayıt edip sonra yeni bir disk takılırsa bunu anlıyor. yoksa içerik olarak birebir aynı. direk orjinal disk gibi açılması lazımdı. sony işi sıkı tutmuş klonlama falan yemiyor. çok dandik bir durum. yani tek secenek orjinal diskteki verileri genişletilmiş bir diske aktarıp oyunları ona aktarmak sonra 2tb lık diski ps4 e takıp genişletilmiş diskten geri yüklemek. 4 gündür bu saçma işle uğraşıyorum. bu kadar meşakkatli bir iş olması kötü oldu.

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
CUH Kodu:
Alım Yılı:

ridw0n

Kullanıcı
10 Ekim 2022
212
91
28
Dün gece disk to disk olarak birebir klonlama yaptım. ama 2TB üzerindeki kalan boş alanı partitiona dahil etme olayına girmeden direk işlem bittiği gibi ps4 e 2tb lık diski taktım. makina açılışta yine işletim sistemini yüklemek için usb diskten yüklemek istedi. yani bu demek oluyor -ki sektör bazında yapılan klonlamada bile orjinal disk ile yeni takılan diski ayırt ediyor. muhtemelen diskin fiziki ve yazılımsal özelliklerini ilk baştan kayıt edip sonra yeni bir disk takılırsa bunu anlıyor. yoksa içerik olarak birebir aynı. direk orjinal disk gibi açılması lazımdı. sony işi sıkı tutmuş klonlama falan yemiyor. çok dandik bir durum. yani tek secenek orjinal diskteki verileri genişletilmiş bir diske aktarıp oyunları ona aktarmak sonra 2tb lık diski ps4 e takıp genişletilmiş diskten geri yüklemek. 4 gündür bu saçma işle uğraşıyorum. bu kadar meşakkatli bir iş olması kötü oldu.

Aşağıdaki yöntemi denediniz mi?

Önce eski orijinal hdd geri takın ve konsol içindeki oyunları yedeklemek için konsolun kendi özelliğini kullanın tabi harici bir usb hdd depolama cihazına ihtiyacınız var yani harici usb yada harici usb hdd işte kapasitesi ne kadar dosya yedekleneceğine göre değişir. Yapmanız gereken ise konsol Ayarlar/Sistem/Yedekle ve Geri Yükle adımından PS4 Sistemini Yedekle diyerek isterseniz her şeyi isterseniz seçme yaparak harici USB içine yedekleyiniz. Sonra sistem 9.00 yazılımının büyük boyutlu olan recovery update firmware dosyasını konsol içindeki her şey silinecek evet diyerek yükleyin. Sonra konsola birebir aynı kullanıcı adını açarak bu sefer Ayarlar/Sistem/Yedekle ve Geri Yükle kısmındaki PS4 Sistemini Geri Yükle adımından geri yükleyin. Tek seçeneğiniz bu ama bu işlem orijinal konsollarda sorunsuz oluyor ve kırık konsollarda da işe yarar mı deneyerek göreceksiniz yani kullanıcı yedeklemeye izin veriri ise işe yarayacaktır. Ayrıca bunu yapmanın başka bir yolu yok yani sonradan konsol dahili hdd içine başka türlü aktaramazsınız. Bu tek seçeneğiniz ve olacağını garanti edemem. Sonucu yazarsınız.

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PC BİLGİLERİ

BlackEdition

Kullanıcı
6 Ağustos 2020
110
17
18
Valla zaten artık bu seçeneği denemekten başka çare kalmadı. diğer yöntemler fıss. Şimdi korkum eski orjinal diski takınca o da patladıysa ve benden usb den yukleme yapmamı istersen o zaman tam patladık demektir :)

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
CUH Kodu:
Alım Yılı:

ridw0n

Kullanıcı
10 Ekim 2022
212
91
28
PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PC BİLGİLERİ

BlackEdition

Kullanıcı
6 Ağustos 2020
110
17
18
Bir düzeltme yapmam gerekiyor. Disk to disk sektör bazında klonlama çalıştı arkadaşlar. Ben acronisle yaptığım ilk denemeden sonra ps4 fşiten çekmiştim. klaonlama sonrası diski takınca aletin kafası karışmış, yine benden usb den kurulum istemişti. Sanırm hala eski diski takılı zanneti. adam gibi kapatıp acınca 2TB lık klon disk ile sorunsuz açtı. Tabi 1TB olarak gördü. Şimdi bunun boş alanını partition yazılımı ile genişletebilir miyim onunla uğraşıyorum. Yine yazarım.

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
CUH Kodu:
Alım Yılı:

BlackEdition

Kullanıcı
6 Ağustos 2020
110
17
18
Belki 10'a yakın partition yazılımı denedim çoğu boş alanı görmedi. Bazıları gördü ama işlem yapmaya izin vermedi. Ayrıca diğer 15 partitionun türünü hiç bir yazılım tespit edemedi. Dolayısı ile boş alanı hangi dosya sisteminde oluşturacağımı bilemedim. şansıma exfat denediysemde işlemi devam ettirmedi hata verdi. Bütün yazılımlar diğer partitionları unknow olarak görüyor. yani kalan 900GB lık alanı boş alan olarak tanımlayamadım. Yabancı forumlarda da bu 15 tane partitionun türünü ve işlevini sorgulamışlar ama sonuç nafile. Sanırım en mantıklısı ps4 ün içinden sistemin tamamını harici diske yedekleyip diski değiştirdikten sonra geri yüklemek. Şu an bu işleme başladım. İlginç bir deneyim oldu.

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
CUH Kodu:
Alım Yılı:

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,923
113
Belki 10'a yakın partition yazılımı denedim çoğu boş alanı görmedi. Bazıları gördü ama işlem yapmaya izin vermedi. Ayrıca diğer 15 partitionun türünü hiç bir yazılım tespit edemedi. Dolayısı ile boş alanı hangi dosya sisteminde oluşturacağımı bilemedim. şansıma exfat denediysemde işlemi devam ettirmedi hata verdi. Bütün yazılımlar diğer partitionları unknow olarak görüyor. yani kalan 900GB lık alanı boş alan olarak tanımlayamadım. Yabancı forumlarda da bu 15 tane partitionun türünü ve işlevini sorgulamışlar ama sonuç nafile. Sanırım en mantıklısı ps4 ün içinden sistemin tamamını harici diske yedekleyip diski değiştirdikten sonra geri yüklemek. Şu an bu işleme başladım. İlginç bir deneyim oldu.
Yani aklıma geldi şöyle de olabilir diye tahmin ediyorum. Elinizde kapasitesi yetecek harici bir usb hdd var ise bunu konsola "harici depolama" olarak bağlayıp konsol dahili hdd içindeki oyunların ve uygulamaların hepsini konsol ayarlar-depolama kısmından bu harici hdd içine taşıyabilirsiniz. Sonra konsola dahili 2 TB hdd bağlayıp sistem yazılımını yükleyip önceki ile aynı kullanıcı adında kullanıcı oluşturup konsolu açtıktan sonra bu yedeklediğiniz harici usb hdd'i konsola yeniden "harici depolama" olarak bağlayıp içindeki oyun ve uygulamaları dahili hdd içine taşıyabilirsiniz hatta taşımadan bu harici hdd içinden de kullanabilirsiniz. Sanırım böyle olur diye düşünüyorum ama tabi denemek gerekir.

EK BİLGİ: Normalde bu metot ile konsollar orijinal son sürümde olduğunda bu harici HDD içine depolanan oyunlar her orijinal konsola bağlanıp oynanabilir tabi tek bir şart var o da bu harici hdd içindeki oyunların size ait satın alınmış olduğunu doğrulaması gerekiyor yani hesabınıza o konsolda giriş yapmanızı istiyor tabi bunu ancak son sürüm orijinal konsollarda yapabiliriz. Eğer son sürüm herhangi birinin konsoluna (atıyorum arkadaşınızın konsoluna içinde oyunların olduğu bu hdd'i bağladığınızda) oyunları satın almış olduğunuz kendi hesabınızı yani PSN hesabınızı o konsola girmeniz gerekir yoksa oyunlar görünür ama kilitli olurlar.
Ama tahminim biz bu işlemi kırık konsollarda yaptığımızda ve hen kırması yaptığımızda kilit işaretleri kalkacaktır diye düşünüyorum ama emin değilim ama bu metot işe yarayabilir. Yani kırık konsolların hepsinde başkasına ait genişletilmiş depolama olarak kullandığı harici oyun hdd'lerinin hepsi kullanılabilir diye düşünüyorum. Tabi bu haricideki oyunlar kırık konsollar için fake pkg kırık oyunlar olmalıdır. Benim kendime ait ikinci kırık konsolumu eğer kardeşime vermeseydim deneyip size sonucu yazacaktım ama işte şu an deneyemiyorum ama bu şekilde olacağına inanıyorum.

BlackEdition

Kullanıcı
6 Ağustos 2020
110
17
18
Valla harici diske yedekledim oradan taktığım 2tb'a verileri geri yükledim. şu an sorunsuz açtı. ama daha önceki disktede yaşadığım bir sorun var. genişletilmiş bir harici disk kullanıyordum. ona ufak tefek oyunları atmıştım. o oyunları ps4 ün içindeki ana diske geri atmak istediğimde hata veriyor. artık 2tb lık diskim oldugu için genişletilmiş diske ihritac kalmadı ama oyunlarda orada duruyor. nasıl alırız acaba?

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
CUH Kodu:
Alım Yılı:

ridw0n

Kullanıcı
10 Ekim 2022
212
91
28
daha öncede dediğim gibi partition olarak o alan raw formatında biçimlenince bilgisayardaki gibi c diski ve d diski gibi olur.

bence en iyi yöntem denemek için Ayarlar/Sistem/Yedekle ve Geri Yükle kısmından bakmak lazım.

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PC BİLGİLERİ

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,923
113

BlackEdition

Kullanıcı
6 Ağustos 2020
110
17
18
neyse artık ufak tefek oyunları tekrar yükledim. saveler güme gitti. bu save dosylarını sağlıklı bir sekilde almanın bir yolunu bulup ara ara bir kenara atmak lazım ps4 un ne zaman patlayacağı belli olmaz:)

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
CUH Kodu:
Alım Yılı:

ridw0n

Kullanıcı
10 Ekim 2022
212
91
28
neyse artık ufak tefek oyunları tekrar yükledim. saveler güme gitti. bu save dosylarını sağlıklı bir sekilde almanın bir yolunu bulup ara ara bir kenara atmak lazım ps4 un ne zaman patlayacağı belli olmaz:)
sonuç olmadı mı? saveleri Apollo save tool ile alabilirsin. veya kendi içinde aktif hesap yaparak usb ye kopyalama yaparak alabilirsin. 4 gb bir flash disk yetiyor bana.

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PC BİLGİLERİ

BlackEdition

Kullanıcı
6 Ağustos 2020
110
17
18
Apolloyu bir kere denemiştim. Sanki arayüzünü anlayamadım gibi hatırlıyorum. Onu bir şekilde kullanmayı öğrenmem lazım. Diğer usb ye kopyalama olayını hiç bilmiyorum. Kırık ps4 olduğu için psn hesabım yok.

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
CUH Kodu:
Alım Yılı:

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,923
113
Apolloyu bir kere denemiştim. Sanki arayüzünü anlayamadım gibi hatırlıyorum. Onu bir şekilde kullanmayı öğrenmem lazım. Diğer usb ye kopyalama olayını hiç bilmiyorum. Kırık ps4 olduğu için psn hesabım yok.
Kırık konsolda PSN hesabınız olması gerekmiyor. Burada aktif hesap olayı USB flash bellek içine oyun save dosyalarını kopyalayıp yedekleyebilmek için gerekiyor yani konsolunda kullandığın kullanıcıyı daha önce etkinleştirip etkinleştirmediğin ile alakalıdır.

Etkinleştirme bir çok yolla yapılıyor ama günümüzde en basiti apollo save tool ile olur ve kullanıcını etkinleştirdiğinde oyunlara ait save dosyalarını konsola bağlayacağın fat32/exfat formatlı bir usb flash bellek içine konsolun kendi özelliğini kullanarak yedekleyebilirsin.
Böylece apollo save tool sana karışık geliyor ise onu kullanmana gerek kalmaz.

Sana örnek kısa bir video çekeyim. Mesela konsolumda sana işlemleri göstermek User1 oluşturdum ve onu aktifleştireceğim. Sende kendi kullanıcında aynısını yapabilirsin.

Aşağıdaki linkten videoya ulaşabilirsin.

Gizli içerik
Bu içeriği görüntülemek için beğenmelisiniz.

BlackEdition

Kullanıcı
6 Ağustos 2020
110
17
18
Hocam selam. Linki açamadım. Sanırım destekçi olmak gerekiyor. Bende inşAllah ilk fırsatta destek olmaya çalışayım.

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
CUH Kodu:
Alım Yılı:
Üst Alt

AdBlock (Reklam Engelleyici) Tespit Edildi!

Merhabalar! Forumdaki reklamları görmek hepimiz açısından can sıkıcı olabiliyor ve bunun farkındayız.

Tabii ki reklam engelleme eklentileri, reklamları engellemede harika bir iş çıkarsa da forum sitemizin varlığını sürdürmesi açısından reklamlara ihtiyacımız var. Bu yüzden forum sitemizde iyi bir deneyim yaşamak için AdBlock (Reklam Engelleme) eklentinizi devre dışı bırakın lütfen.

Anlayışınız için teşekkür ederiz...

Forumdan tam olarak faydalanmak, herhangi bir kısıtlama olmadan reklamsız kullanmak için destekçi üyelik sistemine göz atabilirsiniz.
DESTEKÇİ ÜYELİK

AdBlock'u Devre Dışı Bıraktım