Bende 2 defa bu sıkıntıyı yaşamıştım, HDD'yi yeni almıştım ve PS3'de gözükmüyordu HDD, bende eski bir foruma bu sıkıntımı yazmıştım, o eski forumun yöneticisi sağolsun bana yol gösterip, HDD'min markasının orjinal sitesindeki formatlama programının linkini atmıştı, Seagate'in orjinal formatlama programıyla FAT32'ye formatlayınca çözülmüştü, sonra PS3 rafa kalktı PS4 geldi, FAT32'den ExFat'a geçmek gerekti, Seagate'in orjinal formatlama programında Exfat yoktu galiba o sebeple Windows'un klasik formatlama yöntemiyle formatladım fakat PS4 görmedi ben de araştırmıştım baya hatta bu forumun önceki jenerasyonunda da konu açmıştım şansa bala bir yöntem bulmuştum hatta o yöntemi eski foruma yazmıştım silinmeseydi konular ordan alır atardım buraya tam hatırlamıyorum yöntemi ama sanırım Bilgisiyarımı Yönet'den Depolama kısmına girip HDD'mi seçip Formatlama Sihirbazı diye bir Windows'un orijinal Formatlama Sihirbazıyla formatlayınca çözülmüştü tam emin değilim bu yöntemden internette biraz daha araştırmak lazım ama hemen hemen böyle çözmüştüm problemimi.