PS4 YARDIM Ps4 HDD algılamıyor.

wd0203

Kullanıcı
1 Aralık 2020
398
295
63
Arkadaşlar bende de HDD mi bağlayınca "Çoklu USB Bağlandı" yazısı (şuan tam hatırlamıyorum ne yazdığını ama aynı anlamda ve neredeyse aynı şey yazıyordu) çıkıyor. Başka bir HDD kutusu ile yapınca çalışıyor fakat bozulmak üzere o. Cihazın okumadığı HDD kutusunda bir sıkıntı yok. Pc de çalışıyor, ses sisteminde çalışıyor, TV de çalışıyor vb vb ama Ps de çalışmıyor. Bunun çözümü var mıdır? HDD formatı "Exfat" bu arada.

serdar21

Kullanıcı
17 Ekim 2020
154
11
18
2.0 usb veya 3.0 usb olarak iki giriş var ps4 te uyumsuz tarafa takarsanız görmez.

serdar21

Kullanıcı
17 Ekim 2020
154
11
18
ayrıca depolama cihazlarına girip ayarlar cihazlardan genişletilmiş depolama alanı olarak formatlamanız lazım.

wd0203

Kullanıcı
1 Aralık 2020
398
295
63

fakobey34

Kullanıcı
7 Temmuz 2020
126
72
28
Ben hep sağ porta takıyorum. HDD kutularının ikiside 2.5 . HDDleri oyun atmak için kullanıyorum genişletilmiş depolama olarak değil. Sağlam kutuya hata vermesi garip.
Hocam HDD'nin markası nedir? Daha önceden PS4'de çalışıyordu sonradan mı bu duruma geldi? Yoksa yeni bir HDD aldınız ve PS4'de çalıştıramadınız mı?

fakobey34

Kullanıcı
7 Temmuz 2020
126
72
28
Bende 2 defa bu sıkıntıyı yaşamıştım, HDD'yi yeni almıştım ve PS3'de gözükmüyordu HDD, bende eski bir foruma bu sıkıntımı yazmıştım, o eski forumun yöneticisi sağolsun bana yol gösterip, HDD'min markasının orjinal sitesindeki formatlama programının linkini atmıştı, Seagate'in orjinal formatlama programıyla FAT32'ye formatlayınca çözülmüştü, sonra PS3 rafa kalktı PS4 geldi, FAT32'den ExFat'a geçmek gerekti, Seagate'in orjinal formatlama programında Exfat yoktu galiba o sebeple Windows'un klasik formatlama yöntemiyle formatladım fakat PS4 görmedi ben de araştırmıştım baya hatta bu forumun önceki jenerasyonunda da konu açmıştım şansa bala bir yöntem bulmuştum hatta o yöntemi eski foruma yazmıştım silinmeseydi konular ordan alır atardım buraya tam hatırlamıyorum yöntemi ama sanırım Bilgisiyarımı Yönet'den Depolama kısmına girip HDD'mi seçip Formatlama Sihirbazı diye bir Windows'un orijinal Formatlama Sihirbazıyla formatlayınca çözülmüştü tam emin değilim bu yöntemden internette biraz daha araştırmak lazım ama hemen hemen böyle çözmüştüm problemimi.

wd0203

Kullanıcı
1 Aralık 2020
398
295
63
Hocam HDD'nin markası nedir? Daha önceden PS4'de çalışıyordu sonradan mı bu duruma geldi? Yoksa yeni bir HDD aldınız ve PS4'de çalıştıramadınız mı?
Önceden çalışıyordu HDD Seagate 500 GB thin. Kutusu ise Hiper marka 2.5. Sorun yoktu önceden durup dururken oldu. Kutuda sıkıntı yok heryerde çalışıyor ama bi ps4 te çoklu dosya hatası veriyor.

wd0203

Kullanıcı
1 Aralık 2020
398
295
63
Bende 2 defa bu sıkıntıyı yaşamıştım, HDD'yi yeni almıştım ve PS3'de gözükmüyordu HDD, bende eski bir foruma bu sıkıntımı yazmıştım, o eski forumun yöneticisi sağolsun bana yol gösterip, HDD'min markasının orjinal sitesindeki formatlama programının linkini atmıştı, Seagate'in orjinal formatlama programıyla FAT32'ye formatlayınca çözülmüştü, sonra PS3 rafa kalktı PS4 geldi, FAT32'den ExFat'a geçmek gerekti, Seagate'in orjinal formatlama programında Exfat yoktu galiba o sebeple Windows'un klasik formatlama yöntemiyle formatladım fakat PS4 görmedi ben de araştırmıştım baya hatta bu forumun önceki jenerasyonunda da konu açmıştım şansa bala bir yöntem bulmuştum hatta o yöntemi eski foruma yazmıştım silinmeseydi konular ordan alır atardım buraya tam hatırlamıyorum yöntemi ama sanırım Bilgisiyarımı Yönet'den Depolama kısmına girip HDD'mi seçip Formatlama Sihirbazı diye bir Windows'un orijinal Formatlama Sihirbazıyla formatlayınca çözülmüştü tam emin değilim bu yöntemden internette biraz daha araştırmak lazım ama hemen hemen böyle çözmüştüm problemimi.
Direk Pc ye bağlayıp Disk H yi sağ tık => Format => Exfat seçip yaptım. Sıkıntı vermedi HDD.
Benim sorunum şu tekrardan yazayım. Elimde 2 adet HDD kutusu var. Biri sağlam Biri ise pert olmuş tek kablo ve HDD bağlama yeri var. Ps4 e sağlam kutuyu bağlayınca çoklu dosya hatası veriyor. Ama diğerinde hata vermiyor. Sağlam HDD de hiç sorunda yok. Ps4 neden hata veriyor bir türlü çözemedim.

fakobey34

Kullanıcı
7 Temmuz 2020
126
72
28
Direk Pc ye bağlayıp Disk H yi sağ tık => Format => Exfat seçip yaptım. Sıkıntı vermedi HDD.
Benim sorunum şu tekrardan yazayım. Elimde 2 adet HDD kutusu var. Biri sağlam Biri ise pert olmuş tek kablo ve HDD bağlama yeri var. Ps4 e sağlam kutuyu bağlayınca çoklu dosya hatası veriyor. Ama diğerinde hata vermiyor. Sağlam HDD de hiç sorunda yok. Ps4 neden hata veriyor bir türlü çözemedim.
Hocam HDD'yi PS4'e bağlayınca çıkan hata kodunu söyler misiniz? Tam anlamadım ilginç bir vaka

wd0203

Kullanıcı
1 Aralık 2020
398
295
63

wd0203

Kullanıcı
1 Aralık 2020
398
295
63
Şimdi ayarlardan cihazlar sekmesine gelip HDD me baktım. Bana formatın bilinmediği yazıyor. Diğer HDD kutusu ile deneyince formattır falandır filandır yazısı çıkıyor. Acaba ben HDD yi sağlam kutu ile formatlasam düzelir mi? (Bütün oyunlarım HDD olduğundan formatlamak istemiyorum.)

fakobey34

Kullanıcı
7 Temmuz 2020
126
72
28
Şimdi ayarlardan cihazlar sekmesine gelip HDD me baktım. Bana formatın bilinmediği yazıyor. Diğer HDD kutusu ile deneyince formattır falandır filandır yazısı çıkıyor. Acaba ben HDD yi sağlam kutu ile formatlasam düzelir mi? (Bütün oyunlarım HDD olduğundan formatlamak istemiyorum.)
Hocam acaba HDD çalıştığı sıralarda HDD darbe almış veyahut yere düşmüş olabilir mi? Aklıma bir tek bu geliyor, umarım çözersiniz.

wd0203

Kullanıcı
1 Aralık 2020
398
295
63
Hocam acaba HDD çalıştığı sıralarda HDD darbe almış veyahut yere düşmüş olabilir mi? Aklıma bir tek bu geliyor, umarım çözersiniz.
Aldıktan sonra pahallı olduğundan dolayı bir daha almamak için özenle kullanmaya çalışırım eşyaları. HDD'dir, Ps4'tür falandır hep özenle kullandım. HDD'yi düşürmedim hiç veya hiç darbe almadı. Kullandıktan sonra direk eşyalarımı koyduğum kutuya koyarım ki birşey olmasın. İnşallah çözerim. Formatlasam RDR2 yi baştan indirmek zorunda kalırım veya başka yüksek GB'li oyunu.

maciras

Yardımsever Üyemiz
7 Temmuz 2020
675
1,515
93
Aldıktan sonra pahallı olduğundan dolayı bir daha almamak için özenle kullanmaya çalışırım eşyaları. HDD'dir, Ps4'tür falandır hep özenle kullandım. HDD'yi düşürmedim hiç veya hiç darbe almadı. Kullandıktan sonra direk eşyalarımı koyduğum kutuya koyarım ki birşey olmasın. İnşallah çözerim. Formatlasam RDR2 yi baştan indirmek zorunda kalırım veya başka yüksek GB'li oyunu.
İstanbul'daysan ben sana yardımcı olurum kardeşim. RDR 2, PES 2021, NBA 2K21, MK 11, The Last of Us vs. var ben de. Yükleriz sana.

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Model: Pro
CUH Kodu:
Kapasite: 1 TB
Versiyon: 5.05
Alım Yılı: 28.06.2019
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
Model: Slim - Dijital
CFI Kodu:
Versiyon: Güncel
Alım Yılı: 22.03.2024

wd0203

Kullanıcı
1 Aralık 2020
398
295
63
İstanbul'daysan ben sana yardımcı olurum kardeşim. RDR 2, PES 2021, NBA 2K21, MK 11, The Last of Us vs. var ben de. Yükleriz sana.
Çok teşekkürler bu teklif içinde Gaziantep'teyim.
Sonunda oldu Allah'a şükür fakat HDD deki herşeyi Pc ye 4 saatte attım ondan sonra Seagate disc wizard ile formatladım. Test olsun diye 4 GB lik oyunu attım çalıştı. Şimdi dosyalarımı geri almak için en az 5 saat beklerim.
Hepinize çok teşekkür ediyorum arkadaşlar.

maciras

Yardımsever Üyemiz
7 Temmuz 2020
675
1,515
93
Çok teşekkürler bu teklif içinde Gaziantep'teyim.
Sonunda oldu Allah'a şükür fakat HDD deki herşeyi Pc ye 4 saatte attım ondan sonra Seagate disc wizard ile formatladım. Test olsun diye 4 GB lik oyunu attım çalıştı. Şimdi dosyalarımı geri almak için en az 5 saat beklerim.
Hepinize çok teşekkür ediyorum arkadaşlar.
Dostum sorunu hallettiğine sevindim. Harddiskin ile keyifli oyunlar dilerim.

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Model: Pro
CUH Kodu:
Versiyon: 5.05
Alım Yılı: 28.06.2019
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
Model: Slim - Dijital
CFI Kodu:
Versiyon: Güncel
Alım Yılı: 22.03.2024

wd0203

Kullanıcı
1 Aralık 2020
398
295
63
Üst Alt

AdBlock (Reklam Engelleyici) Tespit Edildi!

Merhabalar! Forumdaki reklamları görmek hepimiz açısından can sıkıcı olabiliyor ve bunun farkındayız.

Tabii ki reklam engelleme eklentileri, reklamları engellemede harika bir iş çıkarsa da forum sitemizin varlığını sürdürmesi açısından reklamlara ihtiyacımız var. Bu yüzden forum sitemizde iyi bir deneyim yaşamak için AdBlock (Reklam Engelleme) eklentinizi devre dışı bırakın lütfen.

Anlayışınız için teşekkür ederiz...

Forumdan tam olarak faydalanmak, herhangi bir kısıtlama olmadan reklamsız kullanmak için destekçi üyelik sistemine göz atabilirsiniz.
DESTEKÇİ ÜYELİK

AdBlock'u Devre Dışı Bıraktım